• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen viimeiset pelaajasopimukset ennen liigakauden alkua


Kuva: Eetu Salmi

Karhupaitaan siirtyvät tulevalle kaudelle Eetu Annila SB Vaasasta sekä Daniel Levola SC Classicista. Lisäksi Karhut on tehnyt sopimuksen oman juniorinsa Jussi Vettervikin kanssa.

 

Eetu Annila on 21-vuotias laitahyökkääjä. Kasvattajaseurassaan SB Vaasassa hän on pelannut Suomisarjaa. Viime kaudella, ennen kuin Suomisarja keskeytettiin koronapandemian vuoksi, Annila ehti tehdä yhdeksässä ottelussa tehot 7+3=10. Kaudella 2017-2018 hänelle on kertynyt myös viisi Divaripeliä joukkueen mukana. Annila oli viime kaudella mukana myös Karhujen A-junnuissa rinnakkaisedustuksella neljässä ottelussa (8+2=10).

Poriin ja F-liigaan Annilan sai lähtemään halu ”ulosmitata” omaa potentiaalia ja kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon. ”Näin Karhut tähän hyvänä vaihtoehtona. Pori ei oikeastaan ole tuttu entuudestaan, mitä muutaman kerran tullut junnuna käytyä sekä viimekaudella Karhujen A-junnuissa”, Annila kertoo. Fiilikset sopimuksesta Annila sanoo olevan todella hyvät. ”Liigapeleiltä odotan paljon. Vauhti ja fyysisyys on varmasti todella kovalla tasolla ja siihen täytyy pystyä vastaamaan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Valmistautuminen kauteen on ollut hyvä. Monipuolista fysiikkaa alkukesästä ja loppukesää kohden enemmän lajipainotteista ja toki harjoitusottelut siihen päälle vielä.” Henkilökohtaisiksi tavoitteiksi tulevalle kaudelle Annila kertoo pelaajana kehittymisen mahdollisimman paljon. ”Lisäksi tavoitteena on myös auttaa joukkuetta omalta osin niin paljon, kun pystyy ja saada minuutteja liigassa”, hän päättää.

”Eetu on vetänyt hyvän kesätreenikauden ja esittänyt treeneissä pirteitä otteita. Eetu on isokokoinen pelaaja, joka käyttää hyvin kokoaan murtautuakseen maalipaikkoihin. Eetu tuo lisävaihtoehdon oikeaan laitaan”, kuvailee päävalmentaja Pekka Nylund uutta hankintaa.

 

Daniel Levola on alun perin Karhujen kasvatti, mutta hän lähti hakemaan vauhtia SC Classicin B-junnuista kaudella 2018-2019. Nyt 19-vuotias puolustaja palasi takaisin kasvattajaseuraansa. Hän pelaa ensi kaudella myös P-21 SM-sarjaa.

”Hyvät on fiilikset sopimuksesta ja kyllähän se sopimus tuo lisämotivaatiota reenaamiseen”, kertoo Levola. Hänet sai palaamaan Poriin se, että A-junnut nousi SM-sarjaan sekä edari F-liigaan. ”Nuo olivat isoimmat asiat. Lisäksi täällä pääsi edarin mukaan reenaamaan heti kesällä”, Levola kertoo. Valmistautuminen liigakauteen on Levolan mukaan mennyt hyvin. ”Alku oli tosi fysiikkapainotteinen, niin kuin kuuluukin varsinkin nyt, kun nousu tuli sarjatasolla. Koko ajan on menty enemmän lajiharjoittelun puolelle ja nyt saatu myös neljä hyvää reenipeliä pelattua, missä päästy kattomaan, että missä mennään joukkueena.” Tärkeimmäksi tavoitteeksi tulevalle liigakaudelle Levola kertoo, että pystyisi kehittymään pelaajana mahdollisimman paljon. ”Lisäksi tavoitteena olisi päästä kokeilemaan liigatasolla muutamia pelejä ja näyttämään siellä, mihin pystyy”, hän päättää.

”Dani tuli täksi kaudeksi takaisin Karhuihin. Danilla on hyvät fyysiset ominaisuudet, jotka mahdollistavat pelaamisen millä tahansa pelipaikalla. Levola tuo leveyttä edarin rosteriin. Dani mahtuu pelaamaan vielä A-junnujen SM-sarjaa, jossa hän on varmasti ison roolin pelaaja”, kertoo Nylund.

 

Jussi Vettervik on Karhujen omaa juniorituotantoa. 19-vuotias puolustaja on pelannut urallaan myös Koivulan Potkussa. Hän pelaa ensi kaudella myös P-21 SM-sarjaa. Hän oli jo viime kaudella mukana joukkueen harjoitusringissä ja Divariotteluita hänelle kertyi runkosarjassa kuusi ja pudotuspeleissä neljä.

”Hieno fiilis saada sopimus. Motivaatio on kasvanut tekemiseen sen myötä entisestään”, kertoo Vettervik. Liigakauteen valmistautuminen on Vettervikin mukaan mennyt melko hyvin. ”Fysiikka on kehittynyt hyvin viimekaudesta ja muutenkin reenaaminen on ollut kovatasoisempaa kuin Divarikaudella”, hän kertoo. ”Tavoitteena on kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon ja sitä kautta saada mahdollisesti peliaikaa joukkueessa”, kertoo Vettervik tulevan kauden tavoitteistaan.

”Vette on kehittynyt pallollisessa pelissä kesän aikana mukavasti. Vetten vahvuudet ovat fysiikkapuolella ja hän pystyy kamppailemaan erittäin hyvin miestenkin peleissä. Edariin hän tuo siis hieman erilaisen mahdollisuuden muihin nuoriin puolustajiin verrattuna. Vette pystyy pelamaan Danin tapaan A-SM:ää ensi kaudella, missä hän on runkopuolustajia”, Nylund päättää.

 

F-liiga alkaa ensi sunnuntaina 19.9.21. Karhut saa tuolloin vastaansa EräViikingit. Ottelu alkaa Porin Urheilutalolla klo 17.00.

 

 

Karhujen sopimustilanne:

Maalivahdit:

Tomi Bergendahl

Arvid Vonk

 

Puolustajat:

Konsta Aro

Joni Halminen

Paavo Järvi

Daniel Levola

Tuomas Puisto

Vertti Rautava

Tatu Ruohonen

Kalle Santanen

Aapo Tamminen

Jussi Vettervik

 

Hyökkääjät:

Juuso Ahola

Eetu Annila

Tuomas Huhtala

Tomi Jerkku

Niko Järvenpää

Eerik Lukkari

Julius Lundgren

Juho Myllyharju

Ville Salonen

Juha Tikka

Aatu Tommila

Julius Tuominen

Eero Vanhatalo

 

Toimihenkilöt:

Pekka Nylund, päävalmentaja

Tino Nieminen, valmentaja

Jani Rajala, valmentaja

Juhani Honkavuo, fysioterapeutti/fysiikkavalmentaja

Markku Aho, joukkueenjohtaja

Ville Pietilä, joukkueenjohtaja

Timo Aaltonen, huoltaja

Ilona Heinilä, tiedotusvastaava

Marika Sukeva, tiedotusvastaava

 


Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös