• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen kausiennakko 2021-2022

Karhut pelaa kaudella 2021-2022 miesten korkeimmalla sarjatasolla, F-liigassa. Sarja pyörähtää käyntiin ensi sunnuntaina 19.9.2021. Karhut saa vastaansa EräViikingit Porin Urheilutalolla klo 17.00 alkaen.

 

Karhut voitti viime kaudella Divarin mestaruuden ja nousi näin ollen kauden päätteeksi F-liigaan. Aiemmin Karhut on pelannut korkeimmalla sarjatasolla kausilla 2008-2009, 2010-2011 ja 2011-2012 (FBT Pori) sekä 2018-2019. Karhut lähtee seurahistoriansa aikana nyt siis viidettä kertaa pelaamaan pääsarjaa. Viime kauden päätteeksi F-liigasta tippui Divariin Kuopion Welhot.

 

F-liigasssa pelaa 14 joukkuetta ja runkosarja pelataan kaksinkertaisena sarjana eli jokainen joukkue pelaa yhteensä 26 ottelua. Runkosarjan sijoille 1.-8. sijoittuneet joukkueet jatkavat playoffeihin. Kaksi viimeistä joukkuetta (sijat 13. ja 14.) putoavat Divariin kaudeksi 2022-2023. Sijalle 12. sijoittunut joukkue pelaa F-liigakarsinnassa Divarin joukkueiden kanssa kolmivaiheiset pudotuspelit paras viidestä järjestelmällä ja karsinnan voittaja pelaa F-liigassa kaudella 2022-2023. F-liiga pelataan kaudesta 2022-2023 eteenpäin 12 joukkueen kolminkertaisena sarjana.

 

Karhujen joukkue on valmis ja kasassa on 25 pelaajasopimusta. Viime kauden joukkue pysyi hyvin kasassa. Lisäksi uusina kasvoina Karhuissa nähdään Eerik Lukkari, joka siirtyi Karhupaitaan Limingan Niittomiehistä sekä Eetu Annila SB Vaasasta. Paluumuuttajina Karhujen riveihin saatiin Juha Tikka sekä Daniel Levola. Päävalmentajana jatkaa Pekka Nylund ja valmentajana Jani Rajala. Mukaan valmennustiimiin saatiin myös vanha tuttu, Tino Nieminen. Fysiikkapuolesta vastaa viime kauden tapaan fysioterapeutti Juhani Honkavuo.

 

Lähtijät: Paavo Kankaanpää (SB Heinola), Janne Kuusiluoto (Rauman SalBa), Henry Stenfors (Rauman SalBa), Heikki Vanhatalo (PiTU), Jankke Virtala (PiTU)

Tulijat: Eerik Lukkari (LNM), Juha Tikka (PiTU), Eetu Annila (SB Vaasa), Daniel Levola (SC Classic), Tino Nieminen (valmennus)

 

”Valmistautuminen kauteen on mennyt ihan suunnitelman mukaan. Pienet loukit ovat vähän aiheuttaneet päänvaivaa, mutta ihan hyvillä mielillä tässä ollaan”, kertoo valmentaja Jani Rajala. ”Jonkin verran on jouduttu parantelemaan erilaisia vammoja muutamien pelaajien kohdalla, mikä on tarkoittanut rikkonaista harjoituskautta heidän osaltaan. Tietysti ne kaverit, jotka on pystyneet vetämään koko kesäsetin läpi, ovat varmasti fyysisesti iskussa”, jatkaa päävalmentaja Pekka Nylund. Harjoitusottelut eivät Nylundin mukaan ollut tuloksellisesti sitä, mitä haettiin. ”Pelitapa-asioita pystyttiin viemään pala palalta eteenpäin ja tietoa pelaajien suoritustasosta saatiin näissä peleissä, mikä ehkä olikin se tärkein tavoite”, hän kertoo.

”Fysiikkaharjoittelu aloitettiin jo aikaisin keväällä. Juhani Honkavuo teki hyvää työtä fysiikan kehittämisen kanssa ja näin fysiikkaharjoituksissa motivoituneita pelaajia. Myöhemmin kesällä lajiharjoitukset tulivat vahvemmin mukaan viikko-ohjelmaan. Lajiharjoitteissa pääpaino oli taktisten asioiden omaksumisessa. Syksyllä ja kauden aikana pyrimme lisäämään tempoa lajiharjoituksiin”, kertoo valmentaja Tino Nieminen. Fysiikkavalmennuksen näkökulmasta viime kaudella mentiin taas napsu eteenpäin fyysisellä puolella ja kulttuurimuutos on ollut havaittavissa edelleen. ”Preseason startattiin maaliskuun lopulla ja siitä asti on harjoiteltu neljän viikon jaksoissa eri teemoilla. Jokainen pelaaja on ollut 110% asenteella mukana ja täytyy olla ylpeä joukkueen sitoutumisesta yhdessä tekemiseen”, kehuu joukkueen fysioterapeutti ja fysiikkavalmentaja Juhani Honkavuo.

 

Karhujen paras pistemies viime kaudella runkosarjassa oli paluun Karhupaitaan tehnyt Tomi Jerkku tehoin 29+17=46 (Divarin pistepörssin 3.). Seuraavaksi tehokkaimmat olivat Eero Vanhatalo tehoilla 27+15=42 ja Juuso Ahola tehoilla 15+17=32. Maalivahtien torjuntaprosenteissa koko sarjan kärkilukeman kirjautti Tomi Bergendahl 87,37% (neljä ottelua). Päävastuun Karhujen torjuntatöistä kantoi kuitenkin Arvid Vonk torjuntaprosentilla 82,57 (22 ottelua). Hän löytyi koko sarjan torjuntaporsenttitilaston sijalta neljä ja oli sarjan paras yli viisi ottelua torjunut maalivahti. Tatu Ruohosen +/-tilaston lukema +38 oli runkosarjan paras.

Divarin pudotuspeleissä pistepörssin voitti Juho Myllyharju tehoin 11+4=15. Toiselta sijalta löytyi Eero Vanhatalo pistein 8+7=15 ja Karhujen kolmanneksi tehokkain oli Juuso Ahola tehopistein 4+10=14 (Divarin pörssin sijalla 4). Maalivahdeista paras torjuntaprosentti oli Arvid Vonkilla (80,15). Päästettyjen maalien keskiarvo hänellä oli 3,39/ottelu. Pudotuspelien +/- -tilaston kärjestä löytyi Kalle Santanen (+21).

 

”Tärkeitä pelaajia on tietysti kaikki, jotka ovat askissa. Kahdella ensimmäisellä viisikolla on iso vastuu tuloksesta ja maalivahtien on onnistuttava tolppien välissä, kuten tähänkin asti. Kolmosviisikko toivottavasti pystyy omalla tekemisellään tuomaan muutamia plusmaaleja meille ja taistelemaan oman osuutensa kentällä”, miettii Nylund.

Seuraa heitä:

Juuso Ahola, U19 MM-hopeamitalisti

Juha Tikka, comeback

Juho Myllyharju, jatkuuko kevään hyvä vire

 

Rajala näkee Karhujen vahvuuksiksi tulevalla kaudella tiiviin puolustuksen ja sitoutumisen sovittuihin asioihin. ”Jokaista jätkää tarvitaan molemmissa päissä”, hän summaa. ”Karhut on myös yhtenäinen hyvähenkinen ryhmä”, Nieminen lisää. Nylund sanoo Karhujen vahvuudeksi tulevalla kaudella tiiviin viisikkopuolustuksen lisäksi maalivahtipelin. ”Lisäksi avainasemassa on järkevä pallollinen peli, missä pyritään maksimoimaan omat ykköskorin maalipaikat eikä jäädä ulkokehälle pyörimään. Erikoistilanteissa pitää olla myös terävänä.” Nylundin mukaan liigan kärkipäälle jäädään eniten varmasti pelaajabudjetissa. ”Periaatteessa aivan kärjelle jäädään jälkeen joka osa-alueella. Liiga on melko monelle täysin uusi sarjataso ja se varmasti näkyy suoritustason heittelynä, mikä kielii rutiinin puutteesta tällä tasolla. Kärkikolmikko tai -nelikko puolestaan omaa valtavan rutiinin näistä peleistä, mikä auttaa keräämään pisteitä myös niistä peleistä, missä ei tehdä sitä omaa maksimia. Myös niin sanottu aikuispelaajiston lukumääräinen laajuus ei ole meillä samalla tasolla.” Liigan kärkikolmikoksi Nylund veikkailee Classicia, KRP:tä ja Oilersia.

 

Rajala toivoo joukkueen olevan valmis tulevaan kauteen. ”Tärkeintä olisi parantaa koko ajan vielä kauden edetessä”, hän pohtii. ”Parilla pelaajalla on eri syistä ollut hieman rikkonaisempi valmistautuminen, ja kauden alkaessa eivät ole vielä ihan 100% 60 min pelikunnossa, mutta iskukykyisiä yhtäkaikki. Joukkue on paremmassa kunnossa kuin koskaan, kova työ on vastustajilla edessä, mikäli haluavat kulmaväännöt ja juoksukilpailut meitä vastaan voittaa”, summaa Honkavuo joukkueen fyysisiä valmiuksia kauteen. ”Myös pelaajan psyykkiset valmiudet huippu-urheilussa on iso asia menestyksen takana. Pelaajat saavat näyttää kauden aikana henkisen kanttinsa”, kertoo Nieminen.

 

Valmentajanelikko lähtee sunnuntaina alkavaan liigakauteen odottavaisilla fiiliksillä. ”Mielenkiinnolla ja pienellä revanssihengellä lähdetään. Totta kai tätä on odotettu keväästä asti. Tavoitteena on ollut tiukasti jo pidemmän aikaa palata liigaan valmiimpana, kuin viime kerralla”, Nylund kertoo. Niemisen mukaan haastajan asema on herkullinen. ”Mieli on odottavainen ja levollinen.” Rajala lähtee kauteen odottavilla ja hyvillä fiiliksillä. ”Itselle valmentajana myös ensimmäinen peli penkin takana liigassa, joten pientä jännitystä on ilmassa.” Myös Honkavuo lähtee odottavaisin tunnelmin kauteen. ”Tähän on valmistauduttu kohta puoli vuotta. Viimeinkin päästään tositoimiin näyttämään, miten Karhu murisee.”

”Tavoitteenamme on säilyttää sarjapaikkamme suoraan tulevalla kaudella”, kertoo Nieminen ja Rajala. ”Lisäksi tavoitteena on kehittää pelaajia ja peliä kohti seuraavaa steppiä tässä sarjassa. Joukkueen yhteinen sijoitustavoite sarjassa on 10. sija", paljastaa Nylund.

 

”Urheilutalo on paha paikka vastustajalle, kun saadaan kunnolla väkeä lehtereille ja se varmasti herättää myös kotijoukkueen taistelemaan joka ilta!”, Nylund päättää.

 

 

Karhujen nettisivut:

http://www.fbtkarhut.fi/edustus/

 

Karhujen somekanavat:

Facebook: https://www.facebook.com/porinkarhut/

IG: https://www.instagram.com/karhutedustus/

TikTok: https://www.tiktok.com/@karhutedustus

Twitter: https://twitter.com/KarhutEdustus

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCug2CtosMAyT4QdF_cikPKg

 

 

Karhujen kokoonpano kaudella 2021-2022:

 

PELAAJAT

Maalivahdit:

Tomi Bergendahl

Arvid Vonk

 

Puolustajat:

Konsta Aro

Joni Halminen

Paavo Järvi

Daniel Levola

Tuomas Puisto

Vertti Rautava

Tatu Ruohonen

Kalle Santanen

Aapo Tamminen

Jussi Vettervik

 

Hyökkääjät:

Juuso Ahola

Eetu Annila

Tuomas Huhtala

Tomi Jerkku

Niko Järvenpää

Eerik Lukkari

Julius Lundgren

Juho Myllyharju

Ville Salonen

Juha Tikka

Aatu Tommila

Julius Tuominen

Eero Vanhatalo

 

TOIMIHENKILöT

Pekka Nylund, päävalmentaja
Tino Nieminen, valmentaja
Jani Rajala, valmentaja

Juhani Honkavuo, fysioterapeutti/fysiikkavalmentaja

Markku Aho, joukkueenjohtaja
Ville Pietilä, joukkueenjohtaja

Timo Aaltonen, huoltaja

Ilona Heinilä, viestintävastaava
Marika Sukeva, viestintävastaava

 

 

Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös