Karhujen ja FBC Turun välinen ottelusarja tasatilanteessa

Kuva: Anssi Koskinen – @ansik

Otteluvoitot F-liigakarsintojen ensimmäisellä kierroksella ovat viikonlopun jälkeen tasan. FBC Turku otti lauantaina kotivoiton jatkoajan jälkeen lukemin 6-5. Sunnuntaina Porissa Karhut tasoitti otteluvoitot ja vei FBC Turkua lukemin 7-4.

Karhujen vastustajaksi valikoitui F-liigakarsintojen ensimmäisellä kierroksella F-liigan jumbosijalle sijoittunut FBC Turku. F-liigakarsinnat alkoivat lauantaina 18.3.2023 Turussa.

Lauantaina ottelua ehditään pelata vain puoli minuuttia, kun porilaislähtöinen Aaro Ollikainen naulaa kotijoukkueen 1-0 johtoon. FBC Turku näyttää F-liigan ja Inssi-Divarin välisen eron ja tekee vielä kaksi maalia lisää ensimmäiseen erään. Erätauolle lähdetään siis lukemissa 3-0.

Karhut tulee kuitenkin peliin mukaan toisessa erässä, kun Eero Vanhatalo laittaa pallon verkkoon ajassa 28:24 (syöttäjänä Eetu Annila). 12 sekuntia myöhemmin Ollikainen iskee kuitenkin toisen osumansa ja FBC:n jälleen kolmen maalin johtoon. Ylivoimalla Janne Kuusiluoto kaventaa tilanteen 4-2:een, Aatu Tommilan syötöstä. Nämä jäävät myös lukemiksi toiselle erätauolle lähdettäessä.

Kolmanteen erään Karhut tulee vahvasti, tehden kolme seuraavaa maalia. Karhut on 4-5 johtoasemassa, kunnes erän loppupuolella FBC tulee tasoihin ylivoimalla. Enempää maaleja ei nähdä, joten edessä on jatkoaika.

Jatkoaikaa ehditään pelata 4 minuuttia ja 52 sekuntia, kun FBC iskee voittomaalin, jälleen ylivoimalla. FBC ottaa siis ensimmäisen kiinnityksen ottelusarjassa. Nousu oli Karhuilta kuitenkin hyvä ja tästä on hyvä jatkaa sunnuntain kotiotteluun. Ottelun parhaana pelaajana Karhuilta palkittiin Eero Vanhatalo.

Torjunnat:

Ville Lax       7 + 5 + 2 = 14/20 (70,00%)

Kuvagalleriat:

Maalikooste:

Ottelusarjan toinen kohtaaminen oli sunnuntaina 19.3.2023 Porissa.

Sunnuntaina ensimmäisen erän ainoa maali nähtiin rangaistuslaukauksesta, FBC Turun Juuso Forsmanin toimesta.

Toiseen erään Karhut tuli kovaa ja teki neljä maalia. Erän loppuun FBC Turku onnistui kuitenkin kaventamaan tilanteen 4-2:een.

Kolmannessa erässä Karhujen Eetu Annila (Tatu Ruohonen) vei kotijoukkueen 5-2 johtoon, mutta pian tämän jälkeen FBC kuittasi tilanteeksi 5-3. Seuraavat kaksi maalia on Karhujen ja tilanne taululla 7-3. FBC yrittää kavennusmaaleja ilman maalivahtia ja onnistuukin tässä, mutta vain kerran. Ottelun loppulukemiksi jää siis 7-4 ja Karhut tasoittaa ottelusarjan. Tämä tarkoittaa sitä, että joka tapauksessa myös ensi perjantaina 24.3.2023 pelataan Porissa, jolloin ottelusarja on katkolla ensimmäistä kertaa jommalle kummalle joukkueelle. Taistelu seuraavalle kierrokselle pääsystä jatkuu ensin kuitenkin Turussa torstaina 23.3.2023. Ottelusarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa.

Porin Leipä palkitsi ottelun parhaina Karhuilta hienoja otteita maalissa esittäneen Ville Laxin sekä FBC Turulta Nikolas Laaksosen. Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli Juho Myllyharju.