Karhut palasi voitokkaasti Divariin

Karhut aloitti Divaripelit Mynämäellä Wirmon vieraana viime perjantaina. Karhujen korpivaellus 2. divisionassa jäi yhden kauden mittaiseksi. Nousijajoukkueena Karhut pääsi aloittamaan kautensa ilman suurempia odotuksia. Rentous pelin alkuhetkillä näkyikin muutamina hyvin maalipaikkoina. Ensimmäinen maali syntyikin Karhujen kakkosketjun näppärän syöttökuvion päätteeksi, kun paluumuuttaja Benjamin Lepola iski pallon maaliin ajassa 4.37 Saku Lahtisen ja Rami Prokin esityöstä. Reilun kuuden minuutin kohdalla Mikael Lindroos käytti Wirmo puolustajan kömmähdyksen hyväkseen ja lapioi rystyltä lukemat 0-2:een puolittaisen läpiajon päätteksi. Tämän jälkeen Karhulauman turkkeihin hiipi pieni hyvän olon tunne, jonka seuraksena kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan. Erän puolivälin paikkeilla Wirmo avasi oman maalitilinsä saatuaan pallon riiston Karhujen alueella. Karhut onnistui kuitenkin heti seuraavsssa vaihdossa kuittamaan kotijoukkueen maalin. Aapo Tamminen vahvan nousunsa jälkeen taisteli irtopallon maalin edustalta reppuun, syöttöpisteen maaliin sai Petteri Hulkko. Jos Karhut kuittasi nopeasti saman teki myös Wirmo. Wirmon juonikas kulmavapari vei Karhuviisikkoa pahemman kerran ja Joakim Ervastin oli helppo työ viimeistellä illan toinen osumansa. Karhut kaivoi vielä kerran kuittivihon esiin ja meni 2-4 johtoon Lepolan illan toisella. Prokki tarjoili paikan josta olisi ollut suorastaan vaikea olla tekemättä maalia ja eihän Lepola siitä erehtynyt. Neljä maalia nähtiin 83 sekuntiin. 15 minuutin pelin jälkeen Wirmo peluri joutui kakkoselle, jonka Karhut kuittasi välittömästi Lepolan viimeistellessä hattutempun vain sekunti Wirmon jäähyn alkamisesta. Syötön tarjoili Rami Prokki. Wirmo joutui jälleen jäähylle 17 minuutin pelin jälkeen, jälleen Karhujen ylivoimapeli toimi ja Petteri Hulkko sai nautiskella pallon tyhjään Wirmo maalin Tuomas Puiston oivaltavasta syötöstä. Erätauolle mentiin 2-6 Karhujen johdossa.

Toiseen erään pelin tempo laski hieman ja kumpikin joukkue pyrki kontrolloimaan palloa enemmän. Karhut käytti kuitenkin paikkansa tehokkaammin hyväksi. Saku Lahtinen pääsi iskemään kulmavaparin jälkitilanteesta pallon Wirmo rysään suoraan ilmasta. Maalin syöttäjäksi merkattiin Lepola. Erä etenikin puoliväliinsä ilman sen suurempia ihmeellisyyksiä. Jälleen Karhujen kakkosketju käänsi peliä nopeasti sentteri Lahtisen toimesta joka tarjoili kuljetuksensa jälkeen laitahyökkääjä Lepolalle paikan, josta syntyi "Benkun" illan neljäs osuma. Loppu erässä nähtiin yksi kotijoukkueen ylivoimapeli, jonka Karhut kuitenkin selvitti mallikkaasti kokeneen osaston johdolla. Toisen erän jälkeen taululla oli 2-8 lukemat.

Kolmannen erän alku oli Karhuilta murheellinen, vain kolme sekuntia ehtiä kulua kun hyvin pelannut Rasmus Österman sai kaivaa kuulan selkänsä takaa. Karhujen ykkösviisikko oli vielä hieman erätaukotunnelmissa maalin syntyessä. Tämän jälkeen Karhujoukkueeseen iski pieni muotoinen kipsi ja kotijoukkue saikin luotua seuraavat minuutit painetta Karhupäätyyn. Karhut saikin jäähyn kun erää oli kahdeksan minuuttia pelattu. Tällä kertaa jäähyn ottaminen auttoikin jäähyn ottanutta joukkuetta. Karhujen pelaamiseen tulikin aimo annos ryhtiä alivoimalla. Onnistuneen alivoiman kruunasi Juha Tikan viimeistelemä alivoimamaali. Maalin alusti loistavasti läpi ottelun pelannut Saku Lahtinen. Maalia ennen Österman ns. ryösti Wirmo pelurin varman maalin huipputorjunnallaan. Tähän loppui kotijoukkueen suurin yritys ja ottelun loppu olikin pelailua. Karhut pääsi vielä tekemään illan 10. maalinsa, kun klassisen Lepola-Hulkko ylivoimahyökkäyksen päätteksi Lepola siirsi pallon viidennen kerran Wirmon verkkoon. Viimeisellä vitosella kumpikin joukkue kulutti jäähypenkkiä antaumuksella ja Wirmo pääsikin sivaltamaan loppulukemat 4-10 ylivoimalla ottelun viimeisellä minuutilla.

Karhut sai lentävän startin Divaripeleihin Mynämäellä. Erityisesti Karhujen kakkosketjulla oli onnistunut ilta tehopisteiden valossa. Lepola-Lahtinen-Prokki trion pelin nopea pelin kääntäminen oli myrkkyä Wirmolle. Vielä kun puolustuspäätä isännöi Aapo Tamminen, niin ketjun peli oli kuosissa kokonaisvalaisesti. Karhujen kolmosviisikko, jossa oli peräti neljä divaridebytanttia vahvistettuna kokeneella Pubi Puistolla hoiti oman ruutunsa enemmän kuin hyvin. Ketju pystyi toteuttamaan loistavasti pallottomassa pelissä sovittua taktiikka ja muutama paikka oli laittaa pallo vastustajankin maaliin. Maalilla Rasmus Österman pelasi varmoin ottein ison tuplaveen tilastoihin. Karhujen ykkösviiskon peli oli vielä hieman hakemista, mutta erityismaininta menee vahvasti kaksinkamppailuja pitkin ottelua voittaneelle nuorelle Joni Halmiselle.

Karhut jatkaa pelejään Lauantaina 26.9. klo 17.00 kotiottelulla sarjan suurta ennakkosuosikkia SB Vaasaa vastaan. Ottelu pelataan tuttuun tapaan Porin Urheilutalolla. Tervetuloa kannustamaan Karhuja Urheilutalon lehtereille!