Karhut pisteittä kotimatkalle

Karhujen ottelut Divarissa jatkuivat tänään vierasottelulla Kuopiossa. Pudotuspelipaikasta Karhujen kanssa taisteleva Welhot oli tänään porilaisjoukkuetta parempi maalein 8-7. Edellisissä otteluissa tökkinyt maalinteko oli tänään astetta paremmalla tasolla, mutta pisteisiin asti Karhujen suoritukset eivät vielä yltäneet. Joukkueen tappioputki venyi nyt kolmen ottelun pituiseksi.

Avauserän alkuhetket tahkottiin maaleitta. Avausosuma nähtiin, kun pelikelloon oli tullut 11:06. Ylivoimalla pelannut Karhut siirtyi Juha Tikan maalilla 1-0 johtoon. Tämän jälkeen Benjamin Lepola ja Tomi Jerkku lisäsivät porilaisten johtoa vielä kahdella maalilla. Welhot sai kuitenkin erän loppusekunneilla pukukoppimaalin, kun Janne Pitkänen iski pallon ohi Rasmus Östermanin.

Toisen erän alku oli Karhuilta synkkä. Welhot iski pelin tasoihin reilussa kahdessa minuutissa. Kun Karhut lopulta pääsi pesukoneesta, joukkue onnistui myös maalinteossa. Toisessa erässä nähtiin kaikkiaan kahdeksan maalia. Molemmat joukkueet onnistuivat neljä kertaa. Karhujen maaleista vastasivat Otto Riihimäki, Benjamin Lepola ja Juha Tikka kahdesti. Päätöserään lähdettiin siis Karhujen 7-5 johtoasemissa.

Kolmannessa erässä pesukone käynnistyi uudelleen ja Karhut pyöri pesurummussa Welhojen iskiessä maaleja. Porilaisten maaliin pallo eksyi kolmesti ensimmäisen seitsemän minuutin aikana. Welhot olivat näin siirtyneet 8-7. Kun Karhut lopulta sai pelinsä uomiin, takaa-ajoon lähtenyt ryhmä ei kuitenkaan saanut palloa ohi Welhojen maalilla pelanneen Roni Tuonosen.

- Eka erä oli meiltä hyvä. Toisen ja kolmannen erän alussa oltiin taas täysin altavastaajia ja ne hetket hävittiin selvästi. Welhot oli tänään tuon verran parempia, mitä tulostaululla on, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

Karhujen tehokkaimpina tänään hääri tuttu tehotrio Juha Tikka-Saku Lahtinen-Benjamin Lepola. Maalilla Rasmus Österman venyi 29 laukauksen eteen.

- Tomi Jerkku ja Kalle Kujansuu olivat tänään hyviä. Hyvää peliä molempiin suuntiin. Ja kyllähän Sakun kentällä oli tehokas ilta myös, päättää Nylund.