Karhujen vuoristorata sai jatkoa lauantaina

Lauantaipäivän Divari-mittelö tarjosi paikalle saapuneille lähes 300:lle katsojalle jännitystä viimeisiin sekunteihin asti. Karhujen vuoristoratamainen kausi sai jatkoa, kun loviisalaiset hakivat täydet pisteet Porin Urheilutalolta vahvan toisen erän ansiosta 6-5 vierasvoitolla.

Avauserä oli tasaista vääntämistä, jossa molemmat joukkueet saivat aikaiseksi muutamia hyviä maalipaikkoja. Kotijoukkue oli viimeistelyssä ensimmäisen 20 minuutin aikana tarkempi ja johtikin peliä ensimmäiselle erätauolle mentäessä maalein 2-0. Karhujen ensimmäisen maalin iski Mikael Lindroos reilun viiden peliminuutin jälkeen. Puolustaja Tuomas Puisto lisäsi Karhujen johdon 2-0 reilut kaksi minuuttia ennen erätaukoa.

Toinen erä alkoi Karhujen kannalta sysimustasti. Pelikello oli ehtinyt mennä eteenpäin vain yhdeksän sekuntia, kun pallo oli löytänyt tiensä ensimmäisen kerran Karhujen maaliin. Vaikeaksi muodostunut toinen erä oli Karhuilta todella heikko. Joukkue hävisi järjestään kaksinkamppailuita ja pallollista peliä leimasi helpot virheet. Erä menikin lopulta varsin rumilla 6-1 numeroilla Loviisan nimiin. Pahiten kotijoukkuetta kuritti Divarin maalipörssin kärjessä keikkuva Jonas Hällförs, joka iski pallon kolmesti ohi Rasmus Östermanin. Karhujen erän ainoan maalin teki Benjamin Lepola.

Päätöserässä kotijoukkue yritti saada takaa-ajoa aikaiseksi kolmen maalin tappioasemasta. Muutamia hyviä maalipaikkoja Karhut saikin luotua, mutta Loviisan maalilla pelannut Niko Nordström hoiti tilanteet varmasti. Ottelun lopusta muodostui varsinainen trilleri, kun Loviisan Jouko Sumén sai viiden minuutin rangaistuksen ajassa 59:06. Karhut lähti takaa-ajoon ilman maalivahtia ja se tuottikin tulosta kahden maalin verran, kun ensin Juha Tikka laittoi pallon ohi Nordströmin. Ville Salonen toi isännät maalin päähän 15 sekuntia ennen päätössummeria. Peli ratkesi lopullisesti, kun kolme sekuntia ennen loppua tuomarit eivät hyväksyneet Karhujen tekemää tasoitusta. Hylkäyksen jälkeen syntyneessä torikokouksessa Karhujen Juha Tikka sai tililleen 5+20 minuutin rangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

”Joka kerta peleistä oppii jotain uutta. Kaksi erää voitettiin 4-0 ja silti hävittiin. Ikinä en muista, että olen ollut tällaisessa tilanteessa ja ollaan hävitty peli silti. Nyt olen”, kommentoi ottelua Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Ekassa erässä Rasse otti alkuun muutaman hyvän kopin. Sitten päästiin peliin mukaan ja saatiin muutama paikka ja Lindroos teki avausmaalin. 2-0 johdossa päästiin toiseen erään.”

”Toiseen erään piti tulla huolellisempi Karhulauma. Piti saada syöttöjä tarkemmiksi ja paremmiksi. Päästäisiin pallolliseen peliin paremmin. Mitä vielä; yhdeksän sekuntia ja pallo omissa. Sitten alkoi tulla niitä virheitä, mitä ei pitänyt tulla yhtään. Puolessa välissä oli pieni paikka kääntää, kun tasoitettiin peli -  mutta ei tällä kertaa.”

”Kauhean kiukun kerääminen oli taas lähteä kolmen maalin takaa. Ei näitä joka kerta pysty sieltä kääntämään. Lopussa sitten päästiin kaverin vitosen kautta peliin vielä mukaan. Kaksi osumaa saatiin. Kolmannesta en tiedä, kun en nähnyt mitä tapahtui. Juha saanee vähän lisää rankkaria, kun menetti malttinsa lopussa”

”Tänään tapahtui hyviä asioita ja samalla todella kauheita. Nää on juttuja joiden kanssa pitää elää. Nuori joukkue on kyseessä, niin kyllä tämä tasapaino vielä jonain päivänä löytyy” , päättää Kannosto.

Vaiherikas ottelu oli Karhuille kauden seitsemäs. Kasassa on nyt kolme voittoa ja neljä tappiota. Seuraavaksi joukkue lähtee hakemaan paluuta voittokantaan ensi viikon lauantaina, kun tämänpäiväiset kiistakumppanit kohtaavat Loviisassa.