• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Juuso Ahola jatkaa Karhuissa


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen nuori salibandylupaus Juuso Ahola jatkaa Karhupaidassa liigakaudella 2021-2022. Karhut on tehnyt jatkosopimuksen myös Julius Tuomisen ja Aatu Tommilan kanssa.

 

U19-maajoukkueessakin nähty Juuso Ahola nähdään Karhujen riveissä myös ensi kaudella. 17-vuotias, A-juniori-ikäinen Ahola on Karhujen oma kasvatti ja hänelle on povattu loistavaa tulevaisuutta lajin parissa. Vaikka Aholalla on pelivuosia takana vasta viisi, on häntä kehuttu jopa ikäluokkansa lahjakkaimmaksi pelaajaksi Suomessa. Ahola keräsi päättyneellä kaudella runkosarjassa tehot 15+17=32 ja pudotuspeleissä 4+10=14, ollen joukkueen kolmanneksi tehokkain pelimies pisteiden valossa. Divaripelejä Aholalle on kertynyt kaiken kaikkiaan 43 ja pisteitä 41+37=78.

Vaikka kysyntää varmasti muuallekin oli, Ahola kertoo, että hänet sai jäämään Karhupaitaan laadukas harjoittelu ja valmennus sekä se, että on kiva pelata ensimmäinen liigakausi tutussa ympäristössä. ”Tottakai hyvät fiilikset sopimuksesta. Hieno päästä toteuttamaan yksi unelma ja pelata kotikaupungissa Liigaa”, kertoo Ahola. Ahola lähtee hyvillä mielin kohti F-liigaa. ”Kova kesä alle ja sitä kautta taistelemaan pisteistä. Siellä joka pelissä täytyy onnistua 100%, jos pisteitä haluaa. Vauhti tulee olemaan varmasti kovempi ja saa myös pelata kovempaa, sillä ihan jokaista laidan yli menoa ei vihelletä”, Ahola miettii. Henkilökohtaisiksi tavoitteiksi tulevalle kaudelle Ahola mainitsee hyvän, tasapainoisen kauden pelaamisen sekä auttaa joukkuetta voittamaan pelejä.

Päävalmentaja Pekka Nylund on erittäin tyytyväinen Aholan jatkosopimukseen. ”Juuso on varmasti ensi kaudella joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Hän omaksui hyvin viime kauden aikana sentterin tontin. Nyt Liiga asettaa riman korkeammalle vaativalla pelipaikalla, mutta Juuso varmasti hoitaa hommansa!”

 

Jatkosopimus on tehty myös niin ikään Karhujen oman kasvatin Julius Tuomisen kanssa. Läpi kauden hyviä otteita esittänyt Tuominen on kova tekemään töitä kentällä ja sen vuoksi erittäin tärkeä kiinnitys kokoonpanoon myös tulevalle liigakaudelle. Tuominen on 19-vuotias, joten hän voi pelata vielä myös A-junioreissa ensi kaudella. Tuomisen pistesaldo päättyneellä kaudella runkosarjassa oli 4+2=6 ja pudotuspeleissä 0+2=2. Hänelle on kertynyt uransa aikana yhteensä 32 Divaripeliä ja pisteitä 8+9=17.

”Hyvät fiilikset sopimuksesta. On hienoa päästä mittaamaan tasoa korkeimmalle sarjatasolle. Pisteistä en ota stressiä, mutta tavoitteena olisi olla joukkueelle hyödyllinen pelaaja ja pärjätä myös F-liigassa”, kertoo Tuominen.

”Julius pelasi viime kaudella erittäin vahvasti kahteen suuntaan pitkin kautta ja nosti tasoaan erityisesti puolustuspelissä. Tehopisteet karttoivat jossain määrin nuorta miestä, mutta pelaamisen taso oli kyllä korkealla suurimman osan kaudesta. Nyt vaan hyvä kesätreeni alle ja kohti liigapelejä”, summaa päävalmentaja Nylund.

 

Myös viime kaudella kokoonpanoon nostettu 20-vuotias karhukasvatti Aatu Tommila jatkaa maailmanluokan tuuletuksiaan liigakentillä Karhupaita päällä. Silkkisistä tassuistaankin tunnetun Tommilan pistesaldo runkosarjassa oli 11+6=17 ja pudotuspeleissä 6+1=7. Tommilalle on kertynyt Divaripelejä yhteensä 17 kokonaistehoin 11+6=17. Päättynyt kausi olikin hänelle ns. läpimurtokausi miesten peleihin.

Myös Tommila on hyvillä fiiliksillä sopimuksesta ja lähtee innokkaana pelaamaan F-liigaa. ”Ilolla puen taas Karhupaitaa päälle alkavalla kaudella. Eiköhän se jokaisen nuoren jätkän unelma ole tuolla pelata, maailman parhaita vastaan! Haastavaa varmasti tulee olemaan, mutta luottavaisin mielin lähdetään pelaamaan.” Henkilökohtaisiksi tavoitteiksi Tommila mainitsee pelipaikan vakiinnuttamisen pelaavassa kokoonpanossa. ”Helppoa siitä ei tule, koska kilpailu on kovaa, niin kun pitääkin olla. Mutta tässä on onnekseni koko kesä hyvää aikaa harjoitella fysiikkapuoli kuntoon ja päästä tavoitteeseen”, hän pohtii.

Nylund pitää tärkeänä myös Tommilan jatkosopimusta. ”Aatu tuli todella vahvasti sisään joukkueeseen kesken kauden ja pöllytti maaliverkkoa tasaisesti sen jälkeen sekä runkosarjassa että playoffeissa. Liigaa silmällä pitäen kesätreenien onnistuminen on avainasemassa. Aatu varmasti pystyy tekemään maaleja liigassakin.”

 

 

Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös