• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen valmennustiimi F-liigaan kaudelle 2021-2022


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Päävalmentajana jatkaa Pekka Nylund ja valmentajana Jani Rajala. Mukaan valmennustiimiin on saatu myös Tino Nieminen. Fysiikkapuolesta vastaa viime kauden tapaan fysioterapeutti Juhani Honkavuo.

 

Karhujen päävalmentajana ensi kaudella F-liigassa jatkaa Pekka Nylund. Hänellä on kauden 2021-2022 mittainen sopimus. Nylund on nostanut Karhut kahdesti Liigaan. Edellisellä kerralla, vuonna 2018, hän jätti pestinsä liiganousun jälkeen, mutta hänet nähtiin jälleen loppukaudesta 2019 Karhujen penkin takana. Tuolloin kausi päättyi harmillisesti putoamiseen Liigasta. Tällä kertaa Nylund on kuitenkin päättänyt olla alusta asti liigajoukkueen mukana.

”Hyvät fiilikset on jatkosopimuksesta. Mukava jatkaa töitä joukkueen ja valmennustiimin kanssa. Takana on kaksi kautta Divarissa, missä ollaan koitettu koko ajan pitää Liigaa tähtäimessä ja kehittyä sitä kohti. Nyt päästään pelaamaan maan ja maailman parhaita joukkueita vastaan. Haaste on kova, mutta niin sen pitääkin olla ja siihen pitää valmistautua huolella. Nyt ei saa jättää mitään varastoon, vaan on kaikin keinoin koetettava lunastaa liigapaikka myös tuleville vuosille”, Nylund sanoo.

”Päävalmentajan rooli on kokonaisuuden hallinta. Tärkein tehtävä on määrittää ne suuntaviivat, mihin harjoittelua ja sitä kautta peliä halutaan viedä. Ja tietysti kantaa vastuu tuloksesta”, Nylund kertoo. Valmentajana hän sanoo olevansa myös esimerkki joukkueelle ja se, joka ei luovuta ja luo uskoa joukkueeseen heikollakin hetkellä. ”Se on selvä, että valmentaja ei voi antaa periksi, silloin homma sakkaa varmasti.” Nylund sanoo myös, että harjoittelussa pitää painottaa edelleen fysiikkaa. ”Myös pallollisen pelin ratkaisut täytyy olla vielä entistäkin parempia. Meidän on tehtävä töitä sen kanssa, että peliväline liikkuu nopeasti mieheltä toiselle ja vältettävä turhaa puskemista pallollisena. Pallottomassa pelissä pitää uskoa niihin asioihin, mihin ollaan tähänkin asti uskottu ja vielä parantaa silläkin osastolla pari kolme napsua.” Valmentajan itselleen asettamista tavoitteista Nylund kertoo seuraavaa: ”No tietysti sitä pitää koittaa olla aina se paras mahdollinen versio omasta itsestään, kun tulee joukkueen tapahtumiin.”

Nylund on yksi iki-Karhuista ja hänellä on takana pitkä ura sekä pelaajana että valmentajana. Hän on ollut miesten edustusjoukkueen mukana aina kakkosdivarista liigaan asti. ”Vuosien aikana laji on muuttunut ja kehittynyt. Peli on ihan eri, mitä se oli kaksikymmentä vuotta sitten. Ainoastaan kaukalo ja maalit ovat suunnilleen samassa paikassa”, hän miettii. Nylund sanoo, että hänen uransa huippu on toivottavasti kuitenkin vasta edessä tai jos ei ole, niin ihan huipulle ei kyllä sitten ole päästykään. :)

 

Valmennuspuolella jatkaa myös Jani Rajala. Lajivalmennuksen lisäksi Rajala vastaa joukkueen ravinto-ohjauksesta. Rajala on valmentanut aiemmin myös Rauman SalBassa ja hän oli viime kaudella vastuuvalmentajana Karhujen A-junioreissa. A-junnujen kausi kuitenkin päättyi koronan vuoksi Karhujen osalta jo marraskuussa.

Rajala lähtee innolla kohti F-liigaa. ”Hyvät fiilikset! Töitä riittää, joten ei muuta kuin sorvin ääreen. Tässä odotellaan, että saataisiin paketti suurin piirtein kasaan ja päästään itse asiaan. Laadukkaan harjoittelun kautta, hyvällä itseluottamuksella, lähdetään uuteen kauteen.”

Rajala haluaisi pystyä antamaan uusia virikkeitä pelaajille ja auttaa jokaista pelaajaa kehittymään yksilönä ja sitä kautta olla tärkeä palanen koko joukkuetta. ”Valmentajien roolit varmasti vahvistuu matkan varrella, mutta jos pystyisi vähän seuraamaan myös sitä, mitä kaveri tekee pelin aikana!” Harjoittelussa Liigaa silmällä pitäen, Rajala painottaa tekemisen tasoa. ”Kyllä tässä ensimmäiseksi jokaisen pitää ymmärtää, mitä vaatii tekeminen päivä-, viikko- ja kuukausitasolla. Sitä kautta, kun jokainen pelaaja on parhaassa mahdollisessa fyysisessä kunnossa, saadaan isossa kuvassa mietittyä enemmän itse peliä ja siellä tapahtuvia juttuja. Avainasia on laadukas ja suunnitelmallinen harjoittelu, yksilön tarpeet huomioon ottaen!”

 

Valmennusta vahvistamaan on saatu Tino Nieminen. Myös Nieminen oli Nylundin tapaan keväällä 2018 nostamassa Karhuja edellisen kerran Liigaan. Nieminen on SBS Porin kasvatteja, jossa hänellä onkin kertynyt pitkä peliura. Pelaajana hänet on nähty myös liigakentillä, niin ikään SBS Porin paidassa kuin myös Loviisassa. Myös Karhuissa (FBT Pori) hän on pelannut kaudella 2005-2006 (1-Divari).

Nieminen lähtee liigakauteen odottavaisin mielin. ”Fiilis on tosi hyvä. Vähän odottavainen ja jännittynytkin. Suomessa on paljon valmentajia, jotka haluisivat olla minun paikallani valmentamassa Karhujen F-liigajoukkuetta. Olen etuoikeutettu saadessani kuulua valmennusryhmään. F-liiga on kivenkova sarja. Minulla ei ole vaikeuksia ymmärtää eroja joukkueiden voimasuhteissa. Omalta osaltani lupaan, että Karhut lähtee suurella ylpeydellä ja vahvempana kuin koskaan, taistelemaan pisteistä maan kovimpia joukkueita vastaan. Odotan myös kovasti, että saamme pelata runsaslukuisen ja äänekkään porilaisyleisön edessä.”

”Tuon omia näkemyksiäni pelaajista Nylundin ja Rajalan avuksi ja pyrin tukemaan päävalmentajaa hänen tekemissä päätöksissä. Yritän myös auttaa jokaista yksittäistä pelaajaa ymmärtämään omat fyysiset ja psyykkiset vahvuutensa”, kertoo Nieminen roolistaan valmennustiimissä. Harjoittelun suhteen Nieminen odotaa ja olettaa, että Karhujen pelaajat ovat syksyllä sarjan startatessa paremmassa fyysisessä kunnossa kuin koskaan ennen. ”Siitä me emme voi tinkiä. Psyykkisille valmiuksille pitää antaa myös huomiota. Nousijajoukkueena lähdemme haastajina sarjaan ja sen voi kääntää voimavaraksi.”

 

Karhujen fysiikkavalmennuksesta vastaa viime kauden tapaan fysioterapeutti Juhani Honkavuo. Hän on erikoistunut liikuntafysiologiaan ja tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiaan sekä manuaaliseen- ja kipufysioterapiaan. Honkavuo on toiminut mm. Fulham Fc:ssa urheiluhierojana sekä FC Jazzin ja MuSan fysiikkavalmentajana. Yksilöpuolella valmennettavia on ollut mm. jääkiekosta, jalkapallosta, heittolajeista sekä taistelu- ja voimalulajeista. Honkavuon yritys on Elixir-Fysio, jonka tiloissa myös Karhut treenaavat.

Honkavuo on hyvillä ja odottavilla fiiliksillä jatkosta ja tulevasta kaudesta joukkueen kanssa. ”Päästään jatkamaan siitä, mihin jäätiin. Harjoittelussa pitää ottaa huomioon kulmavääntövoima ja pelinopeus sekä saada niin aerobinen- kuin anaerobinenkin kestävyys entistäkin paremmalle tasolle, nopeuden kärsimättä.”

 

Nylund on erittäin tyytyväinen valmennuksen kokoonpanoon. ”Saatiin Tino entisenä pelaajana mukaan toimintaan vielä Janin ja Juhanin ammattitaidon rinnalle tuomaan kokemuksia sieltä askin sisäpuolelta. Jokaisella riittää työsarkaa ja pääsee toimimaan omien vahvuuksiensa kautta joukkueen parissa, niin uskon että lopputulos on oikeinkin hyvä.” 

Joukkueella on ollut jo kauden aloituspalaveri ja joukkue aloittaa valmistautumisen liigakauteen ja hikoilun Elixir-Fysion uutuutta kiiltävissä tiloissa ensi maanantaina. Ensi viikolla luvassa pelaajasopimusuutisia!


Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös