Rutiinivoitto paketoi runkosarjan

Kuva: Kari Saha / UrheiluPori

Nousujohteisesti pelannut kotijoukkue päätti runkosarjan odotettuun voittoon paikallisvastustaja SBS:stä

Vaikka tappiosta tappioon kauden aikana seilannut SBS Pori on ollut monille joukkueille vain suupala, FBT:n leirissä tiedettiin, että ottelusta ei tule helppoa. FBT joutuikin jauhamaan järjestään kuvioitaan vierasjoukkueen yltiötiivistä boksia vastaan. Erikoisen ottelusta teki paitsi lopputulos, 7-0, jota voidaan pitää vierasjoukkueen kannalta mairittelevana, myös se, että harvassa ykkösdivarin ottelussa toinen joukkue pitää palloa yli 90 % peliajasta, nyt sekin on nähty.

Avauserän alkuminuuteista lähtien oli selvää, että SBS pyrki vain ja ainoastaan oman maalinsa varjelemiseen. Tässä vierasjoukkue onnistuikin ensimmäisessä erässä varsin hyvin. Kotijoukkue ei saanut palloa rysään edes kahden ylivoimansa aikana.

Toisessa erässä alkoikin sitten jo tapahtua ja katsojat saivat vastinetta rahoilleen. Juha Tikka sivalsi ottelun voittomaaliksi jääneen avausosuman heti erän alussa. Tikan esimerkkiä lähtivät noudattamaan Hannu Katila ja Mikael Boelius, jotka molemmat iskivät maalin mieheen, ennen kuin erehdyttävästi palohälyttimen ääntä muistuttava Urheilutalon tulostaulun summerin ääni kajahti ilmoille toisen erän loppumisen merkiksi.

Peli aukeni selvästi kolmannessa erässä, kun kotijoukkue alkoi repiä SBS:n puolustusmuuria auki entistä paremmalla liikkeellä. Samaan aikaan myös SBS pyrki ilmeisesti maalitilinsä avaamiseen, sillä vastahyökkäyksiin vierasjoukkue lähti selvästi hanakammin, kuin kahdessa aikaisemmassa erässä. Avoimempi peli tarkoitti samalla sitä, että maaliverkot SBS-vahti Kalle Salmen takana alkoivat venyä. Erän kolmesta ensimmäisestä maalista vastasi sama kolmikko, kuin toisessa erässä.

Kolmannen erän alkupuolella kotijoukkueen päävalmentaja otti yllättäen aikalisän, jonka jälkeen ehdittiin jauhaa muutama minuutti, ennen kuin Timo Heinilä kirjautti nimensä ottelun pöytäkirjaan maalintekijöiden sarakkeeseen. Heinilän maali jäi samalla ottelun viimeiseksi. Lukemat 7-0 todistavat SBS:n puolustusasenteesta, mutta myös siitä, että vierasjoukkueen päätavoite tuntui olevan maalimäärän pitäminen siedettävänä, sillä hyökkäyksiin lähdettiin varsin harkiten tappioaseman vielä ollessa siedettävä.

FBT:n kausi jatkuu liigakarsinnoilla Loviisan Toria vastaan. SBS:n tie vei suorana putoajana 2. divisioonaan.

FBT:n tehot: