• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

FBT Pori divarin yleisömagneetti


Kuva: Tero Hämäläinen (www.UrheiluSuomi.com)

FBT Pori divarin yleisömagneetti

FBT Pori herätti kauden 2009-2010 aikana eniten kiinnostusta niin koti kuin vieraspeleissä. Kotiotteluiden katsoja keskiarvon ollessa 348, vieraskentillä FBT Porin otteluita seurasi keskimäärin 192 silmäparia. Lukemat ovat selkeät ykköset koko divarin vertailussa. Itälohkon kiinnostavin oli niin ikään lohkovoittaja Loviisan Tor, jonka kotiotteluissa seurasi keskimäärin 244 henkeä ja vieraspeleissä 169 katsojaa.

Miesten salibandyliigassa ehdoton ykkönen oli Classic Tampereelta, jonka kotiotteluiden yleisökeskiarvo oli 1143. Ero tämän tilaston ensimmäisen ja viimeisen välillä on huima, eikä se selity pelkästään peliesityksillä, sillä hännänhuippuna on hallitseva Suomen mestari SSV, jonka yleisökeskiarvo on 281. Merkille pantavaa on kuitenkin, että SSV oli tilastojen valossa Salibandyliigan toiseksi suosituin 641 hengen keskiarvolla. Voiton vei tässä sarjassa TPS, jonka keskiarvoa tosin nostaa Espoon Oilersin juhlaottelu, joka käytiin joulun alla n.3200 hengen seuratessa ottelua Espoon Barona -Areenalla. Tosin syy yleisöryntäykseen löytyi todennäköisemmin Pete Parkkosesta kuin aurajoen rannan pojista..

Mutta osataan sitä Porissakin, ei tarvitse mennä kuin muutama vuosi taakse päin, kun viimeksi kokeiltiin urheilutalon liitosten pitävyyttä. Palautetaanpa mieliin vuoden 2008 alku, jolloin FBT Pori edellisen kerran taisteli itsensä liigakarsintojen kautta Salibandyliigaan. Vuonna 2008 FBT Pori oli runkosarjan jälkeen 2.sijalla, jonka vuoksi joukkueen oli ensin selvitettävä tiensä 2-vaiheeseen. Tällöin FBT Pori vei 1-vaiheen puhtaasti 3-0, sarjan aikana pelattiin yksi kotiottelu 9.3.2008 FBT Pori - ÅIF, jolloin ottelua seurasi 720 hlöä. Liigakarsinnan 2-vaiheessa vastaan asettui OLS. Huomattavasti tasaisempi taisto kääntyi tuolloin porilaisille viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa. Tuolloin Porissa pelattiin kaksi kotiottelua 23.3.2008 FBT Pori - OLS: 890 hlöä ja 27.3.2008 FBT Pori - OLS: 720 hlöä. Kevään 2010 liigakarsinnan tekee mielenkiintoiseksi tuo "vanha" historia, sillä kaudella 2007-08 Nokian KrP:n voittaessa länsilonkon oli itälohkon voittajaksi selviytynyt, silloinkin, Loviisan Tor. Tuolloin Loviisa hävisi KrP:lle viidessä ottelussa ja 2-vaiheessa Happeelle suoraan kolmessa. Tänä keväänä Loviisa saa siis 1-vaiheessa vastaansa FBT Porin. Tämän otteluparin häviäjä kohtaa tällä kertaa FBT Porin viimeksi tiputtaman OLS:n. Porilaisittain toivotaankin, että Loviisa saa nyt liigajoukkueesta sen kaipaamansa revanssin ja FBT Pori hoitaa oman osuutensa liiganoususta jo 1-vaiheessa..

Nähtäväksi jää miten hyvän nosteen tämän vuotinen liigakarsinta saa. Kuitenkin mm. edelliskauden Salibandyliigassa pelatessaan, porilaisyleisö sai poikkeuksetta osakseen kiitosta myös vierasjoukkueiden edustajilta. Puhumattakaan siitä miten paljon se toi tsemppiä omille miehillemme..! Toivottavasti liigakarsinnoissa nähdään se tuttu porilainen kuuden kenttäpelaaja kannustamassa omia ja "tervehtien" vieraita!

Lue myös