• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen päävalmentaja kaudelle 2022-2023


Kuva: Ville Vuorinen

Karhujen päävalmentaja tulevalla kaudella 2022-2023 on Jani Rajala. Fysiikkavalmennuksessa jatkaa myös tuttu nimi, fysioterapeutti Juhani Honkavuo. Molempien sopimus on yksivuotinen.

 

Jani Rajala on toista kautta Karhujen miesten edustusjoukkueessa mukana valmentajana. Ensi kaudella hänellä on luvassa uudet haasteet, kun hän ottaa vastuuvalmentajan roolin. Rajala on nähty vastuuvalmentajana penkin takana aiemmin myös Rauman SalBassa sekä Karhujen P21-junioreissa. Lajivalmennuksen lisäksi Rajalan osaamisalueita on fysiikkapuoli sekä ravinto-ohjaus.

Hyvät fiilikset sopimuksesta. Nyt voi keskittyä itse asiaan eli hoidetaan tämä kausi maaliin kunnialla, säilytetään paikka F-liigassa ja aletaan pikkuhiljaa kasaamaan joukkuetta ensi kaudelle”, Rajala kertoo. Päävalmentajan roolin ottaminen tuntuu hänestä tottakai hyvältä, mutta Rajalan mukaan tärkeintä on kasata hyvä tiimi ympärille, jolla saadaan koko toimintaa vietyä eteenpäin. ”Päävalmentajan pesti tuo paljon lisää vastuuta, mutta myös mahdollisuuksia tuoda uusia asioita joukkueelle päivittäiseen tekemiseen.”

Odotuksia tulevalle kaudelle Rajala ei lähde vielä tässä vaiheessa miettimään. ”Hoidetaan ensiksi tämä kausi ja odotellaan sitten ensi syksyä. Jos jotain pitäisi odottaa, niin kausi ilman koronaa ja sen tuomia keskeytyksiä, sekä ottelusiirtoja.” Myös tavoitteet tulevalle kaudelle rakentuvat vasta tämän kauden jälkeen yhdessä joukkueen kanssa. ”Henkilökohtaisella puolella tavoitteena on varmasti löytää oikeat tavat valmentaa tulevaa joukkuetta ja saada siitä paras mahdollinen aina irti. Tavoitteena on myös kehittää yksilöitä joukkueen sisällä”, hän pohtii. Rajalan mukaan Pekka Nylundin saappaita ei varmasti ole helppo täyttää. ”On ollut erittäin mukava seurata Pekan toimintaa pari kautta apuvalmentajan paikalta ja olen saanut paljon hyviä juttuja valmennuspankkiini lisää. Ei Porissa Pekkaa turhaan kutsuta ”valmentajavelhoksi”.”

 

Karhujen fysiikkavalmennuksesta on vastannut jo useamman vuoden ajan fysioterapeutti Juhani Honkavuo. Yhteistyö jatkuu myös kaudella 2022-2023. Hän on erikoistunut liikuntafysiologiaan ja tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiaan sekä manuaaliseen- ja kipufysioterapiaan. Honkavuo on toiminut mm. FC Jazzin ja MuSan urheilufysioterapeuttina/fysiikkavalmentajana sekä yksilöpuolella valmennettavia on ollut useista eri lajeista. Honkavuon yritys on Elixir-Fysio, jonka tiloissa myös Karhut harjoittelee. Honkavuo jatkaa monivuotista yhteistyötä Karhujen miesten edustusjoukkueen kanssa positiivisin mielin. ”Hienoa, että saatiin ajoissa sopimus tehtyä, niin voidaan alkaa suunnittelemaan myös tulevaa ajoissa. Toivottavasti myös pelaajasopimukset saadaan ajoissa maaliin.”

”Samalla konseptilla mennään, jota on alettu ajamaan sisään. Pohja ja perusvoimatasot alkavat olla kunnossa ja voidaan keskittyä toiminnallisen, lajispesifin voimaharjoittelun saloihin entistä enemmän. Harjoittelukulttuurista pyritään tekemän vielä enemmän pelaajakeskeisempää, yksilöllisempää ja itseohjautuvaa. Pyritään myös suunnittelemaan koko kauden runko valmiiksi Janin kanssa yhdellä istumalla. Näin pelaajillakin on selkeä kuva jaksollisista tavoitteista ja pystyvät suunnittelemaan mahdolliset menonsa ajoissa”, kertoo Honkavuo fysiikkapuolen harjoittelun suunnitelmista.

Tulevat tavoitteet fysiikkavalmennuksen suhteen Honkavuo asettaa myös yhä enemmän yksilötasolle. ”Tietysti tavoitteena täytyy olla terve ja kilpailukykyinen joukkue, joka pystyy suorittamaan kovalla tasolla tasaisesti päivästä toiseen. Helppo olisi olla työssä ammattijoukkueessa, jossa pelaajat ei käy töissä vaan ainoa kuormitustekijä on urheilu. Amatöörijoukkueessa haasteen tuo jokaisen pelaajan erilainen sekä fyysinen että henkinen kuormitus, jolloin samanlaista harjoitusohjelmaa ei sellaisenaan voi soveltaa joka pelaajalle. Kuormituksen parempi optimointi voisi olla henkilökohtainen tavoitteeni seuraavalle kaudelle. Haasteen tähänkin tuo rajalliset resurssit. Organisaation kannalta olisi tärkeää, että seuralla olisi yhtenäinen fyysisen valmennuksen linja vähintään D/C-junioreista eteenpäin, jotta juniorit olisivat valmiimpia, kun siirtyvät edustustasolle. Tässäpä pohdittavaa”, Honkavuo päättää.

 

Kauden 2022-2023 rakentaminen on Karhuilla hyvässä vauhdissa. Kasassa on yhteensä kuusi sopimusta ja joukkueen rakentamista jatketaan vähitellen nyt, kun päävalmentaja on nimetty! 🐻

 

 

 

Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös