• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut aloitti kauden 2022-2023


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen viime kausi päättyi lopulta pettymykseen ja tippumiseen takaisin Divariin.
F-liigakarsintojen puolivälierissä helsinkiläinen Hawks voitti viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa Karhut ja eteni näin F-liigakarsintojen välieriin. Tämä tarkoitti puolestaan Karhuille paikkaa Divarissa ensi kaudella. Karhuissa on pettymyksestä huolimatta jälleen tekemisen meininki. Joukkue starttasi uuteen kauteen viime perjantaina!

 

Karhut esitti hyviä otteita F-liigan runkosarjassa. Karhulauma näytti, että koviakin joukkueita vastaan pystyttiin vääntämään ja useimmat tappiot olivat vain muutaman maalin eroja. Moni uskoikin, että tällä taisteluasenteella F-liigaa pelataan Porissa myös ensi kaudella. Toisin kuitenkin kävi. Henkiset voimavarat olivat raskaan runkosarjan jälkeen lopussa, ja vielä viimeisellä runkosarjan kierroksella ratkesi se, että Karhut karsii sarjapaikastaan. Nurmon Jymy voitti viimeisen ottelunsa ja meni näin sarjataulukossa Karhujen ohi, varmistaen samalla suoran säilymisen F-liigassa.

Karhut nähtiin F-liigassa sitkeänä ryhmänä, joka antoi kovan vastuksen usealle liigajoukkueelle. Kauteen lähdettiin lähes kokonaan omilla, porilaisilla pelaajilla, joten suoritusta liigatasolla voidaan pitää erittäin hyvänä. Suora säilyminenkin jäi lopulta kiinni vain kahdesta pisteestä. Kevättä kohden otteet paranivat entisestään ja pystyttiin napsimaan pisteitä myös muilta kuin niin sanotuilta päävastustajilta. Porissa on totuttu pelaamaan pitkälle kevääseen, mutta tällä kertaa ja tässä asetelmassa se ei valitettavasti riittänyt.

Asetelmat F-liigakarsintojen puolivälierien ottelusarjaan olivat myös täysin erilaiset, mihin F-liigassa Karhut olivat tottuneet. F-liigassa otteluihin lähdettiin pääsääntöisesti altavastaajina ja puolustuspainotteisesti, kun taas karsintojen puolivälieräsarjassa Karhut olivat selkeä ennakkosuosikki ja pallonhallinta oli pääosin Karhujen vastuulla. Hawks teki puolestaan kovan tempun tiputtamalla F-liigakarsinnoista jo ensimmäisessä vaiheessa ainoan liigajoukkueen. Hawks sijoittui Divarin runkosarjassa seitsemänneksi, joten pääsi viimeisenä joukkueena mukaan karsintoihin. Lopulta kuitenkin karsintojen kautta Divarista nousi ensi kaudeksi F-liigaan tasaisten pelien jälkeen FBC Turku.

Myös korona toi jälleen omat haasteensa kauteen ja sen läpiviemiseen niin pelillisesti kuin taloudellisestikin. Tästäkin kuitenkin jälleen selvittiin ja katseet ovat nyt tulevassa.

 

Valmentaja Tino Niemisen pohdintoja F-liigakarsintojen puolivälieräsarjasta:

”Pohdittiin puolivälieräsarjan vastustajaa meille ja Nylund tiesi Hawksin olevan meille hankala vastustaja. Itse olin sitä mieltä, että meidän pitää hoitaa kaikki vastustajat. Jos tulee käkeen, meidän paikka on Divarissa ja näin kävi. Hawksin kiinnostus pelata pitkää kevättä ja taistella liigapaikasta oli valovuoden voimakkaampaa kuin meillä. Mielen voima urheilussa on valtava. Se todistettiin jälleen kerran. Lisäksi Hawks pelasi nöyrästi ja viisaasti. Emme saaneet peliämme rullaamaan kuin ajoittain. Se ei riittänyt ja pettymys oli valtava.

F-liigakauden aikana pelasimme ajoittain uskottavaa liigasalibandyä vastustajasta riippumatta. Se asia on ristiriidassa siihen, että Karhut pelaa ensi kaudella Divarissa. Kauden tärkeimmissä peleissä Nurmon Jymyä vastaan annoimme pisteet vastustajalle ja se jäi kaivelemaan. Pelasimme hölmösti ja se oli kohtalokasta. Oli silti pienestä kiinni, ettemme säilyttäneet sarjapaikkaamme. Omat runkosarjan pelit hoidettuamme laskimme koneesta tehot alas hetkeksi ja odottelimme kauden päättymistä runkosarjaan. Pahin mahdollinen kuitenkin tapahtui ja kautemme jatkui karsinnoissa seitsemän nälkäisen Divarijoukkueen kanssa. Emme onnistuneet enää virittämään koneitamme uudelleen pelimoodiin.

Kunnioitan kauden lopputulosta. Pelaajien puolesta putoaminen harmittaa eniten. Näin kauden aikana useissa pelaajissa kasvua urheilijana ja ihmisenä. Se tuntui hyvältä. Pekka Nylundin lyhyt ja ytimekäs jäähyväispuhe joukkueelle pukukopissa hävityn pelin jälkeen oli koskettava hetki. Pekka on antanut näille pelaajille paljon. Arvostan Pekkaa suuresti ja tiedän, että pelaajat arvostavat myös häntä. Uusi aikakausi alkaa
Rajalan komennossa. Rajala on juuri oikea tyyppi jatkamaan Pekan jättämistä jäljistä.”

 

Viime kauden päättyminen pettymykseen, ei ole kuitenkaan Karhuja lannistanut vaan tulevaisuuden tavoitteet ovat selkeät. Kausi 2022-2023 starttasi perjantaina 13.5.2022 aloituspalaverilla ja juoksutesteillä.

Joukkueen rakentaminen ensi kaudeksi on jo hyvässä vauhdissa. Usean vuoden Karhujen pääkäskijänä toiminut Pekka Nylund ”jää eläkkeelle” ja päävalmentajan vastuun ottaa Jani Rajala. Fysiikkavalmennuksessa jatkaa Juhani Honkavuo.

Pelaajasopimukset alkavat myös olla hyvällä mallilla ja pelaajarunko kasassa. Muutama pelaaja on ilmoittanut ripustavansa mailan naulaan, ainakin pääsarjatasolla. Osa lähtee koittamaan siipiään muihin seuroihin. Karhuilla on lupaavia omia junioreita ja junioritoiminta on hyvällä tasolla, joten myös uusia nuoria Karhuja nostetaan varmasti mukaan harjoitusrinkiin.

 

Päävalmentaja Jani Rajalan sanat kauden aloituksesta:

”Joukkue kokoontui ensimmäisen kerran viime perjantaina. Käytiin aloituspalaverissa kauden iso kuva läpi ja kesän painotus fysiikan ja lajin suhteen. Joukkueessa on paljon uusia kasvoja, sekä junnuista nostettuja pelimiehiä. Uskon sen tekevän hyvää koko toiminnalle.

Joukkue harjoittelee yhdessä ohjatusti neljä kertaa viikossa ja viikolla 22 aloitamme myös lajiharjoitukset. Kaikelle, mitä tehdään, on merkitys kilpailusuorituksen parantamiseksi.

Joukkueen runko on kasassa 70-80% ja toivon, että toukokuun aikana saadaan tämäkin lähelle 100%.”

 

Perjantaina luvassa uusi sopimusjulkaisu! 🐻

 


 

Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös