• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen kausiennakko 2022-2023

Karhut pelaa kaudella 2022-2023 toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Divarissa. Karhujen kausi starttaa Hämeenlinnassa lauantaina 17.9.2022, viime kaudelta tutun Steelersin vieraana. Kotiavauksessa saadaan heti kuuma paikallisvääntö, sillä SalBa Raumalta tulee Poriin lauantaina 24.9.2022.

 

Salibandyn Divari, uudelta nimeltään Inssi-Divari käynnistyy 17.9.2022. Inssi-Divari kertoo Insinööriliiton ja Salibandyliiton yhteistyösopimuksesta, jonka myötä sarjalla on myös uusi ilme ja omat verkkosivut. Insinööriliitto on sarjan pääyhtistyökumppani ja merkittävä tukija.

Inssi-Divari: salibandy.fi/inssidivari

 

Inssi-Divarin kaikki ottelut näkyvät uudessa SalibandyTV:ssä, seurojen tekeminä tuotantoina. SalibandyTV on Salibandyliiton videoalusta, joka kokoaa kattavasti lajin lähetykset yhteen kanavaan. SalibandyTV:n käyttö ja katselu vaatii aina kirjautumisen. Inssi-Divarin ensimmäinen ottelukierros näytetään kaikille ilmaiseksi. Tämän jälkeen lähetyksiin lisätään maksutoiminnot.

SalibandyTV: salibandy.tv

 

Karhut pelasi viime kaudella jälleen karsintoja, vaikka suora säilyminen F-liigassa ei kauas jäänyt. F-liigakarsinnat päättyi kuitenkin pettymykseen ja tippumiseen pääsarjasta. Karhujen F-liigavisiitti kesti siis vain vuoden, joten tulevalla kaudella ponnistetaan taas Divarista. Viime kauden päätteeksi F-liigasta tippui Divariin myös Tiikerit ja Steelers. Nousijapuolella nähdään Happee Steamers Suomisarjasta. Inssi-Divarissa pelaa kaudella 2022-2023 yhteensä 14 joukkuetta.

Runkosarjassa otteluita kertyy yhteensä 26. Runkosarjassa sijoille 1-6 sijoittuneet joukkueet jatkavat F-liigakarsintaan. Sijoille 12 ja 13 sijoittuneet joukkueet puolestaan karsivat sarjapaikastaan ja 14. sijoittunut joukkue putoaa suoraan Suomisarjaan.

 

Karhujen pääkäskijänä tulevalla kaudella toimii Jani Rajala, Pekka Nylundin siirryttyä katsomon puolelle. ”Hyvillä mielin lähdetään Divarikauteen. Kiva päästä aloittamaan kausi. Sanotaanko, että jostain tavoitteista kesälle on jouduttu luopumaan, mutta paljon hyvääkin on saatu aikaiseksi. Harjoittelu on ollut koko ajan tavoitteellista, jätkillä ollut hyvä asenne uudenkin oppimiseen ja joukkueessa on mielestäni hyvä meininki”, kertoo Rajala valmistautumisesta tulevaan kauteen. Viidessä harjoitusottelussa Karhut otti voiton jokaisesta, mutta Rajalan mukaan parannettavaa kuitenkin löytyy. ”Harjoituspelit sujuivat kohtuullisen hyvin, mutta myös antoivat suuntaa, mihin osa-alueisiin pitää käyttää harjoituksissa aikaa.”

Joukkueen fysiikkavalmentaja, fysioterapeutti Juhani Honkavuo lähtee odottavin mielin Divarikauteen. ”Pitkä pre-season alla ja kova into nähdä kovan työn tulokset”. Fysiikkaharjoittelun näkökulmasta Honkavuo kuvailee valmistautumista tulevaan kauteen seuraavasti: ”Muutaman pelaajan osalta on toivuttu vanhoista vammoista, mutta pääsääntöisesti pre-season on edennyt suunnitelman mukaan 4-6 viikon jaksoissa. Testien mukaan joka osa-alueella on menty eteenpäin. Voimatasot on kaikilla parantuneet sekä kestävyysominaisuuksissa on tapahtunut myös reilua kehitystä. Nopeusosioissa on herkistelty ja vaikutukset tulevat esiin kauden alettua. Minulla on vahva usko joukkueeseen tältäkin osin.”

 

Rajala näkee Karhujen vahvuuksiksi tulevalla Divarikaudella edelleen tiukan ja kurinalainen puolustuspelin. ”Tarkoituksena on kuitenkin olla vaarallisempi myös hyökkäysalueella. Toivottavasti myös kauden edetessä nuorentunut joukkue hitsautuu hyvin yhteen ja pystytään joukkueena kääntämään tiukat pelit voitoiksi. Joukkueessa on mielenkiintoisia pelaajia se 20 ja jokainen on tärkeä osa joukkuetta.” Rajala kertoo, että kokoonpanoon on mahdollisesti tulossa vielä lisäyksiä, mutta ei ennen kauden alkua.

Rajala uskoo vahvasti omiinsa ja sanoo joukkueen olevan valmis kauteen. ”Asiat on pyritty tekemään mahdollisimman hyvin ja sitä kautta se myös luo hyvän pohjan kauteen. Päivittäinen tekeminen ja sitoutuminen yhteisiin sovittuihin asioihin määrittää tavoitteen. Nämä asiat, kun Porissa ensi kaudella toteutuvat, niin ollaan todella vahvoja. Tavoitteena tulevalla kaudella on voittaa paljon pelejä, kasvaa joukkueena yhdessä ja parantaa pelaajien ominaisuuksia ja osaamista laadukkaalla harjoittelulla”, Rajala summaa.

 

Seuraa näitä:

  • Miten Jani Rajala täyttää Pekka Nylundin saappaat
  • Kuka tai ketkä vartioivat Karhujen maalia tulevalla kaudella
  • Voittaako Tomi Jerkku Divarin runkosarjan pistepörssinKauden avaus: 17.9.2022 Steelers - Karhut

Kotiavaus: 24.9.2022 Karhut - SalBa

 

 

Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös