Karhut toi tuliaisina kaksi sarjapistettä Helsingistä

Kuva: Juhani Järvenpää

Karhut oli talviunessa ottelun kaksi ensimmäistä erää, mutta heräsi kolmanteen erään ja vei ratkaisun jatkoajalle. Hawks taipui viimein lukemin 6-7.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi Hawksin maalilla reilun kuuden minuutin pelaamisen jälkeen. Erän puolivälissä Hawks ottaa kuitenkin jäähyn ja Karhujen Tuomas Huhtala laittaa pelivälineen sisään Juho Myllyharjun syötöstä. Tämän jälkeen Janne Kuusiluoto pelaa maasta ja puolestaan Hawks rokottaa ylivoimalla. Erä menee Hawksille siis 2-1.

”Peli oli juuri sellainen kuin sitä etukäteen mietittiin. Kaveri pelasi erittäin kurinalaista salibandyä ja iski tehokkaasti vastaan. Maalinedustapelaaminen nousi taas suureen arvoon ja tässäkin tapauksessa kaveri oli ehkä valmiimpi, varsinkin pelin alussa”, Karhujen päävalmentaja Jani Rajala kertoo.

Toisessa erässä Karhut tippuu jo hieman Hawksin kyydistä, kun heti erän alkuun Hawks tekee kaksi maalia. Tämän jälkeen Tomi Jerkku pääsee kokeilemaan rangaistuslaukausta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Hetkeä myöhemmin Eetu Annila kuitenkin paikkaa tilanteen Aatu Tommilan syötöstä ja kaventaa tilanteeksi 4-2. Erän loppuun Hawks repii eroa taas kolmeen maaliin ja tauolle lähdetään kotijoukkueen 5-2 johdossa.

”Peli oli mielestäni ihan hyvin hallussa ja saatiin mitä haluttiin, mutta muutamat virheet ja jäähyt sekoittivat omaa peliä ja pallollinen peli jäi vähän laihaksi kahdessa ensimmäisessä erässä”, kertaa Rajala ottelua.

Kolmanteen erään Karhulauma kerää itsensä ja tulee otteluun jälleen mukaan. Ensin Huhtala maalaa Niko Pullin syötöstä ja lähes heti perään Jerkku Vertti Rautavan syötöstä. Tämä pakottaa Hawksin ottamaan aikalisän. Se ei kuitenkaan tuota tulosta, sillä kaksi seuraavaa maalia on taas Karjujen. Huhtala viimeistelee taas hattutempun (Daniel Levola) ja Pulli vie Karhut 5-6 johtoon Kuusiluodon syötöstä. Hawks kuitenkin tasoittaa tilanteen 6-6:een ja ratkaisua haetaan jatkoajalta.

”Viimeisessä erässä muutettiin pikkaisen pelaamista ja nostettiin uutta äijää pelaamaan. Sanotaanko, että viimeinen 20 min oli meiltä todella hyvä ja kaveri oli vaikeuksissa. Pystyttiin rummuttamaan kolmella kentällä tasaisesti ja peli kääntyi meille”, Rajala hehkuttaa.

Jatkoaikaa ehtii kulua minuutti ja 27 sekuntia, kun Pulli (Huhtala) tekee illan toisen osumansa. Tämä tarkoittaa Karhuille kahta sarjapistettä kotiinviemisiksi ja viime kevään kalavelat kuitatuiksi.

”Täytyy mainita Niko Pulli, joka pääsi pelaamaan viimeisen erän kakkoskentän laidassa. 1+1 ja jatkoajalla vielä voittomaali, joten kova suoritus nuorelta herralta. Myös Tuomas Huhtalan 3+1 tehot on kovaa luokkaa ja tietenkin Ville Lax pelasi hyvän ottelun maalissa. Valmentajaa lämmittää kovasti se, että nuoret miehet pystyvät ottamaan vastuuta tarvittaessa ja nostamaan koko joukkueen suoritusta omalla tekemisellä”, Rajala kehuu.

”Tästä on hyvä jatkaa sunnuntain peliin åiffia vastaan”, päättää Rajala.

Sunnuntaina 2.10.2022 pelataan kotona. Vastustajana tuolloin ÅIF Sipoosta. Ottelu alkaa klo 16:00.