SaiPa oli voittolaukauskilpailussa Karhuja parempi

Karhut ja SaiPa tarjosivat katsojille pitkän lauantai-illan salibandyn parissa, sillä ratkaisua haettiin voittolaukauskilpailusta asti. Loppulukemat Porissa olivat lopulta SaiPan eduksi 8-9.

Ensimmäinen erä meni selkeästi Karhuille lukemin 5-2. Maalit kirjattiin Eero Vanhatalon, Tuomas Huhtalan (2), Tomi Jerkun ja Janne Kuusiluodon nimiin. Vajaan yhdeksän minuutin kohdalla, 4-1 tilanteessa SaiPa pakotettiin ottamaan jo aikalisä, joka ei kuitenkaan merkittävää parannusta joukkueelle tuonut.

Toisessa erässä puolen minuutin pelaamisen jälkeen Huhtala lataa ylivoimalla illan kolmannen maalinsa. Seuraavat kaksi maalia on kuitenkin SaiPan, josta jälkimmäinen syntyy niin ikään ylivoimalla. Ollaan tilanteessa 6-4. Karhut jäähyilee jälleen, josta SaiPa rokottaa tilanteeksi 6-5. Hieman ennen erän loppua SaiPa tasoittaa tilanteen ja erätauolle poistutaan lukemien ollessa tasan 6-6.

”Painotettiin hyvään alkuun ja oltiinkin aika hyvin pelillä. Sanotaanko, että ensimmäiset 30 min pelistä hyvää tekemistä ja jälkimmäiset heikompaa! Toisessa erässä 6-2 tilanteessa homma näytti hyvältä, mutta sitten jäähyily ja henkilökohtaiset virheet johdattivat siihen, että kaveri tuli tasoihin”, kuvailee Karhujen päävalmentaja Jani Rajala ottelun kahta ensimmäistä erää.

SaiPa aloittaa kolmannessa erässä maalinteon. Eero vanhatalo tekee kuitenkin kaksi seuraavaa osumaa SaiPan verkkoon, viimeistellen samalla illan hattutemppunsa. SaiPa tulee kuitenkin jälleen tasoihin. Lukemissa 8-8 mennään myös varsinaisen peliajan loppuun saakka.

Jatkoaika ei tuota tulosta, joten siirrytään voittolaukauskilpailuun. SaiPan riveissä nähtiin myös porilaislähtöinen maalivahti, Antti Vanhatalo (Karhujen Eero Vanhatalon veli). Pääsipä veljekset vastakkain myös voittolaukauskilpailussa. Eeron ja Karhujen epäonneksi tämä yritys kilahti tolppaan. Lopulta SaiPa vie pidemmän korren vieden voittolaukauskilpailun maalein 3-4 ja koko ottelun lukemin 8-9.

”Kolmanteen erään tiivistettiin kenttiä ja saatiin vähän ryhtiä tekemiseen. Peli rankkareille ja siinä kaveri parempi. Edelleen meidän peleissä kuvastaa epätasaisuus ja tällä hetkellä, kun pelissä on huonompi hetki, niin silloin mikään ei onnistu ja sitten se näkyy vielä jäähyjen määrissä. Voi tietenkin olla tyytyväinen, että ollaan sarjan kärjessä, mutta isosti harmittaa hävitä pelejä oman puutteellisen tekemisen takia. Täytyy vaan parantaa päivittäistä tekemistä ihan jokaisen: valmentajan ja pelaajien!”, Rajala miettii.

Porin Leipä palkitsi ottelun parhaina Karhuilta tehot 3+0 tehneen Eero Vanhatalon sekä SaiPalta tehot 3+2 tehneen Aapo Kilpeläisen. Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli Aatu Tommila.