• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Toni Läntinen Karhujen valmennuspäälliköksi


Kuva: Anssi Koskinen

Seuran uudeksi valmennuspäälliköksi on nimitetty Toni Läntinen.


FBT Karhujen valmennuspäällikön tehtävässä aloittaa 1.5.2023 Toni Läntinen, nykyisen valmennuspäällikkö Mikko Lehden siirtyessä muihin tehtäviin. Läntinen siirtyy Karhuorganisaatioon F-liigassa pelaavan TPS:n miesten edustusjoukkueen riveistä, jossa hän on toiminut kakkosvalmentajana. 

”Uuden valmennuspäällikön kartoitus seurassa alkoi välittömästi jo syyskaudella, kun nykyinen valmennuspäällikkö Mikko Lehti tiedotti seuralle siirtyvänsä uusien haasteiden pariin kauden 2022-2023 jälkeen”, kertoo seuran toiminnanjohtaja Ville Salonen.

Salonen sanoo, että seurassa käytiin läpi erilaisia vaihtoehtoja valmennuspäällikön jatkon suhteen. Ensisijainen tavoite oli löytää tehtävään päätoiminen valmennuspäällikkö, joka on sitoutunut tehtävään pidemmäksi ajaksi. ”Muutamaan otteeseen Tonin kanssa keskusteltuani kävi nopeasti selväksi, että molemmilla osapuolilla oli samankaltaiset näkemykset ja ajatukset seuran kehityksen ja tulevaisuuden tavoitteiden kannalta. Olen erittäin tyytyväinen Tonin saamisesta organisaatioon. Tonin tahto ja motivaatio sitoutua pitkäjänteiseen työhön seuran pelaaja- ja valmentajakehityksen eteen, palvelee loistavasti pidemmän tähtäimen tavoitteitamme.”

 

Läntinen on pelaajaurallaan edustanut pääsarjoissa alun perin SBS Poria, josta hän siirtyi kaudeksi 2008-2009 FBT Porin riveihin. Hänen edustamiaan seuroja FBT Porin (Karhut) lisäksi liigatasolla on TPS ja Oilers. Liigapelejä hänellä on alla yhteensä 217, tehoin 33+70=103. Lisäksi hän on pelannut kauden 2017-2018 Sveitsin UHT Eggiwilissä.

Läntinen on ollut mukana TPS:n liigajoukkueen valmennusringissä kaudesta 2018-2019 alkaen. Yhteensä hän on valmentanut liigassa 165 ottelua tähän mennessä ja saavutuksena on yksi hopeamitali. Lisäksi hän on toiminut TPS:n B- ja A-junioreissa päävalmentajana (B-juniorit 2018-2019, A-juniorit 2019-2020). Läntinen on toiminut myös Suomen U23-miesten maajoukkuevalmentajana.

 

Läntinen on tyytyväinen tulevasta pestistään. ”Hyvät fiilikset sopimuksesta. Mukava palata yli kymmenen vuoden jälkeen tuttuihin ympyröihin ja maisemiin sekä päästä työskentelemään isoon ja kunnioitettuun seuraan.” Läntinen kertoo, että hänet sai palaamaan Poriin ja siirtymään Karhuihin se, että Karhuilla on mielenkiintoisia ja kunnianhimoisia suunnitelmia tulevaisuudelle. ”On hienoa päästä tässä vaiheessa omaa uraa näihin mukaan. Uskon kokemukseni auttavan Karhuja ottamaan seuraavia steppejä.”

”Haluan tuoda uusia näkökulmia koko organisaatioon, joita olen saanut eri seuroista Suomesta ja ulkomailta sekä maajoukkueympyröistä. Tietysti tämä pätee eritoten seuran valmentajiin ja juniorijoukkueisiin. Nöyränä ja uutta odottavana on mukava päästä jakamaan omaa kokemusta valmennuspäällikön saappaissa. Tämä on itsellekin kuitenkin uusi ja erilainen tilanne, kuin olla liigavalmentaja kentänlaidalla”, Läntinen päättää.


Myös seuran puheenjohtaja Ville Pietilä on mielissään uuden valmennuspäällikön valinnasta.

"Saamme Tonista motivoituneen ammattilaisen seuraamme. Hän tulee jatkamaan ja kehittämään aikaisemman valmennuspäällikön aikana jo käynnistettyjä asioita. Jos Karhuissa halutaan mennä jatkossakin tosissaan eteenpäin, on meidän lisättävä tekeviä käsiä ja siksi henkilöstön lisääminen organisaatioon on ehdottoman tärkeää."

"Täysipäiväisen valmennuspäällikön palkkaaminen seuraan on todella iso panostus, mutta tarkoitus on kehittää edelleen seuramme toimintaa ja suunnata katseet tulevaisuuteen. Siksi Tonin palkkaus seuraan on hieno asia. Tällä satsauksella voimme tarjota entistä yksilöllisempää ohjausta ja valmennusta joukkueille ja valmentajille."

 


 

Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös