• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhu Cup 2013 joukkuearviot ja pistepörssi

Karhu Cup 2013 päättyi Karhujen epäviralliseen voittoon. Turnauksessa ei sijoitusotteluista pelattu, mutta Karhujen voittaessa turnauksen jokaisen pelinsä, ei parhaimmasta liene tässä tapauksessa epäselvyyttä. Turnaus oli kaikkinensa varsin tasainen ja vaikka O2 pelaakin toistaiseksi 2-divisioonaa, voi joukkueen olettaa nousevan viimeistään kolmannella yrittämällä eli tulevan kauden päätteeksi Divariin. O2 pelasi tasaiset ottelut Divarijoukkueiden LaSB ja Wirmon kanssa, voittaen Lasbin ja tasatessa pisteet Wirmon kanssa. Ainoastaan Karhuille joukkue kärsi turnauksessa tappion.


Wirmo 3 ottelua 0 voittoa 1 tasapeli 2 tappiota maalisuhde 17-24 (-7) Yv 5/8 (62,5 %) Av 2/5 (40%)

Wirmo eli turnauksessa pitkälti ylivoimansa ja tutkapari Keni Kivilä - Jani Varjonen varassa. Joukkueen oman pään puolustuspeli oli läpi turnauksen heikolla tasolla josta saatiin todisteita jokaisessa joukkueen ottelussa. Wirmo oli kaikissa pelaamissaan otteluissa omassa päässä juoksija roolissa, tilaa ja aikaa tuntui löytyvän turhan helposti ja näistä vastustajat myös rokottivat. Oman alueen pallollinen peli oli toinen joukkueen heikkouksista. Hyökkäykseenlähdöt olivat hitaita ja syötöt huonoja. Usein vastustajat pääsivätkin jo puoleen kenttään mennessä riistämään pallon ja tätä kautta vastustaja sai useita ylivoimahyökkäyksiä. Joukkueen vahvuus oli selkeästi ylivoimassa ja siinä joukkue olikin turnauksen paras. Pallo liikkui hyvin ja joukkue pystyi rakentamaan jatkuvalla syötöllä hyviä paikkoja. Viisi maalia kahdeksasta yrityksestä on erinomainen tulos. Myös joukkueen karvauspelaaminen oli hyvällä tasolla. Matalalta 1-2-2 karvannut joukkue karvasi kurinalaisesti, mutta ottaen huomioon oman alueen puolustuksen, Wirmon ei välttämättä olisi kannattanut päästää vastustajiaan niin helposti kävelemään alueelleen. Wirmon maalissa pelannut Vainio vaikutti pätevältä maalivahdilta vaikka joukkue eniten maaleja päästikin. Erityisesti Vainion jalkatyö oli ihailtavan nopeaa, toisaalta taas ylhäälle jäi usein tilaa miehen nojatessa käsiinsä. 

Joukkueen Top 3 pistemiehet:
Jani Varjonen 2+6
Keni Kivilä 5+1
Niko Vahtera 3+1

LaSB 3 ottelua 1 voitto 2 tappiota maalisuhde 17-18 (-1) Yv 3/6 (50 %) Av 3/5 (60 %)

LaSB pelasi varsin kaksijakoisen turnauksen. Ensimmäisen ottelun perusteella joukkueen Divaristatuksen olisi voinut kyseenalaistaa, mutta toisen ja kolmannen ottelun jälkeen ei ollut epäselvää miksi joukkue pelaa Divarissa. Joukkueen pelitapa oli varsin aktiivinen ja viihdyttävä, eikä joukkue peruutellut ketään vastaan. Pallottomassa pelissä joukkue oli varsin hyvä ja pallollisessa pelissäkin joukkueella oli muutamia hyviä syömähampaita. Joukkueen pallottoman pelin paras pelaaja oli Steelersistä siirtynyt Miiro Maunula, jonka karvaus- ja häirintäpelaaminen oli kaunista katsottavaa. Jokaisessa joukkueessa pitää olla yksi salibandytanssija joka tykkää kiemurrella ja leikkiä pallon kanssa. Lasbilla se oli joukkueen tehokkaine pelaaja Perttu Koljonen, ei välttämättä nopeimmat ratkaisut, mutta taitavaa pallon käsittelyä. LaSB tykkäsi pelata paljon päädyn kautta ja joukkue viimeistelikin valtaosan maaleistaan aivan maalin edestä. 

Joukkueen Top 3 pistemiehet:
Perttu Koljonen 4+4
Miiro Maunula 3+4
Ville Toitturi 3+2

O2 3 ottelua 1 voitto 1 tasapeli 1 tappio maalisuhde 19-20 (-1) Yv 1/4 (25 %) Av 2/6 (33 %)

Sitä saa mitä tilaa. O2 halusi turnauksesta kovia pelejä, joilla se pystyy mittaamaan oman tasonsa ja valmiutensa Divariin, koska se on joukkueen ainoa tavoite tulevalla kaudella. Omaa 2-divisioonalohkoaan jo muutaman vuoden suvereenisti hallinnut O2, ei joudu omassa sarjassaan ponnistelemaan lainkaan siinä määrin, mitä muut karsijakandidaatit omissa lohkoissaan. Sen vuoksi kovempien otteluiden saaminen auttaa varmasti Jyväskylän poikia matkalla kohti Divaria. 
Joukkue esiintyi ennakkoluulottomasti ja pisti etenkin Lasbin ja Wirmon todella ahtaalle välillä jopa dominoiden otteluitaan. Viimeisessä ottelussa Karhuja vastaan bensa taisi jo kahden kovan pelin jäljiltä olla lopussa, mutta hyvin joukkue kasasi itsensä masentavan ensimmäisen erän jälkeen. O2 pyrki myös osaltaan pitämään pelin aktiivisena, eikä lähtenyt liikoja pakittelemaan. Välillä joukkue tosin ylipelasi tilanteita ja niistä usein omissa ropisikin. Erikoistilanteissa joukkue oli turnauksen huonoin. Ylivoima tuotti ainoastaan yhden maalin ja alivoima oli miesten itsensäkin sanomana ihan sipulia. Erikoistilanteet kuntoon ja pientä malttia peliin, niin eiköhän O2 vuoden päästä divarikartalle nouse. Toivottavasti sillä joukkueen pelaaminen oli jo nyt parempaa mitä muutamien Divarissa viimeisten vuosien aikana esiintyneiden joukkueiden. 

Joukkueen Top 3 pistemiehet:
Jaakko Perälä 4+1
Joni Lempinen 2+1
Antti Lommi 2+1

Karhut 3 ottelua 3 voittoa maalisuhde 24-15 (+9) Yv 2/4 (50 %) Av 4/6 (67 %)

Karhut antoi turnauksessa näyttöpaikan nuorille ja viime kaudella pienelle peliajalle jääneille pelaajille. Toki myös ykkösmiehiä kaukalossa nähtiin, mutta esimerkiksi Juha Tikka ja Ville Salonen eivät pelanneet turnauksessa otteluakaan, Salonen tosin kävi kentällä LaSB-ottelun ensimmäisessä erässä, mutta laitettiin jo ensimmäisen erän aikana sivuun. Petteri Hulkko oli pois loukkaantumisen vuoksi ja Jere Haavisto ja Riku Salo olivat poissa kokoonpanosta. Karhujen nuoriso-osastosta näyttöpaikan saaneet Heikki Vanhatalo, Arto Moilanen ja Juho Myllyharju esiintyivät ennakkoluulottomasti ja osoittivat olevansa valmiina kun näyttöpaikka sarjapeleissä aukeaa. Nuorista etenkin Arto Moilanen esiintyi vahvasti, ollen joukkueen toiseksi paras maalintekijä neljällä osumallaan. Moilanen esiintyi sentterin paikalla kolmessa ottelussa kolmessa eri kentässä ja oli jokaisessa mainiolla pelipäällä. Kokonaisuutena Karhujen pelissä oli paljon hyvää, mutta kuten elo-syyskuun vaihteessa on vielä sallittuakin, myös korjattavaa löytyi. Joukkue onnistui kääntämään peliä nopeasti, mutta välillä kääntöyritykset olivat joko huolimattomia tai hitaita, jolloin vastustaja yleensä rokotti. Myös joukkueen aktiivinen karvaus toimi ajoittain kuin unelma, toisaalta taas ajoittain nähtiin vielä yli-innokkuutta ja väärin sijoittumisia, jolloin ovet olivat koko lailla auki. Hyökkäysaluepelaamisesta joukkueelle voidaan antaa hyvä arvosana. Karhut pystyi jokaisessa ottelussa luomaan tukuttain hyviä paikkoja, viimeistely paikoista olisi voinut olla tosin murhaavampaakin. Alivoimalla joukkue oli turnauksen paras, ylivoima oli keskivertoa. Kaiken kaikkiaan turnaukseen voidaan olla tyytyväisiä. Kolmea voittoa yhtä monesta ottelusta ei vahingossa saada, joten suunta joukkueella on oikea.

Karhujen Top 3 pistemiehet:
Mikael Boelius 6+2
Rami Prokki 2+3
Arto Moilanen 4+0 

Turnauksen Top 10 pistepörssi
Mikael Boelius Karhut   6+2=8
Perttu Koljonen LaSB   4+4=8
Jani Varjonen Wirmo    2+6=8
Miiro Maunula LaSB     3+4=7
Keni Kivilä Wirmo          5+1=6
Jaakko Perälä O2         4+1=5
Ville Toitturi LaSB         3+2=5
Rami Prokki Karhut      2+3=5
Heikki Hätönen LaSB   2+3=5
Niko Vahtera Wirmo      3+1=4

Lue myös