• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhun kämmen lyö - Divarin kausiennakko 1/3

Divarin voi olettaa olevan kaudella 13-14 kovempi ja ennen kaikkea tasaisempi kuin koskaan. Nousijajoukkueet vaikuttavat edellisiä vahvemmilta, muutama viime kaudella hyvin pärjännyt joukkue on menettänyt runkomiehiään ja puolestaan osa joukkueista on vahvistunut selkeästikin. Käyn juttusarjassa jokaisen joukkueen ainakin joltain osin läpi. Osa joukkueista on täällä Satakunnan sydämessä edelleen vähän vieraita, eikä tiettyjen joukkueiden harrastama viestintähiljaisuus ole auttanut jutun tekemisessä. Pyrin kuitenkin jokaisesta jotain kertomaan, jotta joukkueet tulevat myös Karhujen seuraajille enemmän tutuiksi. Arviot on pyritty tekemään niin totuudenmukaisiksi kuin vain tiedoillani pystyn. Sinne sun tänne on heitetty myös pientä huumorin poikasta, eikä niitä saa ottaa liian vakavasti. En rankkaa Karhuja tässä mitenkään, säästetään meidän ruotiminen muille.


 

Blue Fox  Blue Fox – Joko jo?

Vuodesta toiseen Blue Fox on kuulunut sarjan parhaisiin joukkueisiin. Omaan puolustavaan pelitapaansa kuin kiveen luottava Blue Fox on vaikea voitettava joukkueelle kuin joukkueelle. Siniketuissa on roppakaupalla arvokasta kokemusta ja osaavia pelimiehiä. Vielä kun miehet kärkiukkojen takanakin noudattavat kurinalaisesti kettujen puolustavaa pelitapaa ja pelaavat kaksinkamppailutilanteet kovaa, mutta oikein, ei vastustajalla useinkaan ole aihetta hymyyn ottelujen jälkeen. Joukkue sai kovan vahvistuksen maalintekijäosastolleen, kun Johnny Ojalan kanssa maalintekovastuuta jakamaan siirtyi Poristakin tuttu Tero Saaristo SB Vaasasta. Joukkue sai myös takalinjoilleen Porista tutun ja loppukauden Karhujen kapteenina toimineen Ville Rynnäksen. Rynnäs istunee loistavasti Sinikettujen joukkueeseen, sillä Rykä on niin ketun näköinen kuin olla vaan voi. Vaihtuvuus Siniketuissa on jälleen vähäistä. Penkin takana jatkaa ties monettako kautta Markus åbb, joka on tottunut voittamaan.

-Anonyymin- arvio: Jo on kumma jollei Blue Foxia nähdä tälläkin kaudella Divarin kolmen parhaan joukossa. 


SBS Wirmo – Rise of the hillbillies

Ne teki sen, kuului vielä heinäkuussa paikallisen Riverside Barin terassilta. Kyse siis koko kylän juhlahumuun saaneesta sarjanoususta Divariin, mikä näkynee joulu- tammikuun syntyvyystilastoissa pienimuotoisena piikkinä. Joukkue ei edelliskaudesta suuremmin muuttunut, muutama pelimies joukkueeseensa tiensä kuitenkin löysi, kun Wirmo kuppasi naapurikylä Maskun parhaat omenat koriinsa. Suuria muutoksia ei kuitenkaan joukkueeseen tullut.
Kokonaisuutena joukkue on nähdyn perusteella repivä, raastava ja muutenkin ärsyttävä vastustaja. Joukkue kykenee ajoittain erittäin toimivaan hyökkäyspeliin, jota johtaa kapellimestari Jani Varjonen. Toisaalta taas joukkueen oman alueen puolustaminen tuntuu olevan vielä melko lailla hukassa, miesten karatessa miten sattuu. Tässä onkin päävalmentajana jatkavalla Petri Seppisellä suurin työsarka. Wirmon peleissä tullaan suurella todennäköisyydellä näkemään roppakaupalla maaleja. Karhut kohtasi Wirmon Karhu Cupissa, voitto ottelusta kirjattiin Karhuille 8-4. Hyvästä taistelustaan huolimatta mynämäkeläiset olivat välillä melkoisessa pesukoneessa, etenkin omassa päässään.

-Anonyymin- arvio: Wirmo nauttii yhtä sarjan kovimmista kotieduista, kun upeassa HaNi-hallissa kotijoukkuetta kannustaa illasta toiseen lähes täysi tupa. Kotietuaan joukkue todella tarvitsee, sillä ero 2-divarin ja Divarin välillä on kuitenkin merkittävä, eikä joukkue ole pelaajistoltaan juurikaan uudistunut. Putoamisen välttäminen tulee olemaan joukkueen tärkein tavoite ja vaikka se täysin mahdollinen on, vaatii se vielä nähtyä parempaa peliä. 


FBC Turku – takaisin valoon

Muutama vuosi sitten Divaria supistettiin isolla kädellä yhdistämällä itä- ja länsilohkot yhteen valtakunnalliseen sarjaan. Tämän uudistumisen seurauksena moni ihan päteväkin joukkue joutui ponnistamaan uudelleen 2-divarista. Näin kävi myös FBC Turulle joka taisi olla putoamisvuonna länsilohkon 5. Nyt muutaman vuoden tauon jälkeen se Turun toinen joukkue palaa valtakunnan kartalle. Joukkue ei juuri ole muuttunut, tosin ykköspuolustaja Anssi Ala-Nissilän siirtyminen poronhoitoalueelle kirpaisee turkulaisalakertaa pahemman kerran. Tulopuolella on muutama ukko 2-divarista. Päävalmentajana FBC:n Divariin nostanut Peter Ruohomäki, nosti myös kytkintä siirtyen uuden projektin pariin Suomen sisäpalloilun uuteen pääkaupunkiin (Loimaa). Tilalle tuli kaveriporukka Pyöveleitä koutsannut Joonas Suutala. Suutalan mukaan joukkueen harjoituspelit olivat pienimuotoinen pettymys, sillä Classicia lukuun ottamatta muut vastustajat keskittyivät lähinnä puolustamaan. Toivottavasti joukkue sai silti jotain irti näistä muistakin peleistä, edes pelituntumaa, sillä pelituntuman pitää olla kunnossa sarjan alusta alkaen. Karhut kohtasi FBC:n toisessa harjoitusottelussaan. Puolustamaan keskittynyt ja muutenkin unisesti pelannut Karhulauma ei päästänyt turkulaisia kertaakaan ottelussa kuskin paikalle, vaikka peli vain maalin erolla lopulta päättyikin.

-Anonyymin- arvio: Tiukka kausi sarjapaikan säilyttämisen suhteen turkulaisille tulossa, mutta kaikki on mahdollista kunnes pilli viimeisen kerran soi.


PSSPSS – kuuluttajan painajainen

Joukkue koki melkoisia muutoksia viime kauden päätteeksi. Hyvää työtä Porvoossa tehnyt päävalmentaja Jukka Ruotsalainen pakkasi kamppeensa ja siirtyi suurempien haasteiden perässä Aurajoen rannalla TPS:n miesten liigajoukkueen valmennusryhmään. Joukkueesta lähti myös liuta pelimiehiä muille maille, kun mm. Hornin veljekset Niklas ja Rasmus lähtivät omille poluilleen. Runkomiehistä myös Joonas Föhr, Tomi Turunen ja ehkä Divarin ärsyttävin pelaaja Petri Mäki vaihtoivat kauden päätteeksi osoitetta. Kaiken kaikkiaan joukkueesta lähti kauden päätteeksi 10 pelaajaa. Tulopuolella liike on ollut hiljaisempaa, mutta sitäkin kansainvälisempää. Dalenia Ruotsin Superliigassa valmentanut Iiro Parviainen siirtyi joukkueen manageriksi ja käytti välittömästi itärajan suhteitaan hyväkseen. Joukkue vahvistui virolaisella Rein Kivellä, Latviasta joukkueeseen saapuivat Morics Krumins, Indrikis Silins ja Artims Raitums. Siinä on Pertti Perussuomalaisella täysi työ hoitaa kuuluttajan töitään herrojen kohdalla. Joukkueen päävalmentajaksi nostettiin PSS:n B-junioreissa hyvää työtä tehnyt Jere Kinanen. Mielenkiintoista on kuitenkin seurata, antaako kokenut Parviainen Kinaselle työrauhan, vai soitellaanko Porvoossa sekalaisia sävelmiä.

-Anonyymin- arvio: Joukkuetta on mahdoton rankata mihinkään ja sijoitus voikin olla ihan mitä vaan, ennakko-odotuksia ei ole suuntaan eikä toiseen.  


Ennakon seuraava osa ilmestyy huomenna tiistaina 17.9. Silloin vuoron saavat Ilves, Lasb, ÅIF ja SB Vaasa

Lue myös