Karhut nappasi komean kotivoiton

Divarin ennakkosuosikkeihin lukeutuva SB Vaasa koki lauantaina Porin urheilutalolla kotijoukkueen vahvan vireen. Erinomaisesti läpi ottelun pelannut karhulauma raateli vaasalaiset lopulta selvin 8-3 numeroin. Ottelun avauserä oli Karhuilta erittäin vahva ja joukkue veikin ensimmäisen 20 minuutin pätkän puhtaasti 5-0. SB Vaasa pääsi peliin paremmin mukaan ottelun toisessa erässä kotijoukkueen passivoidutta hieman liikaa. Ottelu päätöserässä porilaisjoukkue keskittyi puolustamaan johtoaan ja siinä se onnistui hyvin. Päätöserä menikin SB Vaasalle 1-0 rangaistuslaukauksesta tulleella maalilla.

Kotijoukkueen riveissä jokainen peluri onnistui omalla tontillaan hyvin tehopisteiden jakautuessa kaikille kolmelle kentälle. Tehokkaimmin lauantaina hääri puolustaja Rami Prokki merkkauttaen tehopisteet 2+2. Erityismaininta pitää kuitenkin antaa joukkueen nuorelle kolmoskentälle Tomi Jerkku - Kalle Kujansuu - Otto Riihimäki. Jokainen nuorisokentän hyökkääjistä onnistui pelissä iskemään pallon kertaalleen vaasalaisten maaliin. Ensimmäisen runkosarja ottelun tavoin myös toisessa pelissä Karhujen erikoistilannepelaaminen oli hyvällä tasolla. Joukkue sai iskettyä kolmen ylivoiman aikana kahdesti pallon verkkoon. Alivoima toimi ylivoiman tapaan ja joukkue onnistuikin tappamaan kaikki kolme rangaistustaan. Kahden viimeisen jäähyn aikana vaasalaiset yrittivät kavennusta ilman maalivahtia kuudella pelaajalla.

Kotijoukkueen maalilla pelannut Rasmus Österman oli joukkueen näkyvimpiä pelaajia. Ottelussa 26 kertaa pallon eteen venynyt Österman oli ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen oman joukkueensa otteisiin.

- Aivan loistava peli pojilta tänään. Oli hienoa pelata maalilla, kun joukkueen puoluspelaaminen oli uhrautuvaista. Toistakymmentä hyvää peittoa tuli pakeilta ja hyökkääjiltä. Helpottaa huomattavasti omaa pelaamistakin, kun pallo jää välillä matkalle, kommentoi Österman pelin jälkeen.

- Avauserä oli loistava meiltä ja siinä saatiin lyötyä eroa vierasjoukkueeseen. Loppu menikin sitten puolustustaisteluksi vaasalaisten yrittäessä kavennusta kiivaasti. Onnistuttiin puolustamaan kuitenkin hyvin ja Rasmus otti maalilla tarvittavat kopit. Poikkeuksellisen paljon onnistuttiin myös peittämään vetoja, veisteli joukkueen valmentaja Pekka Nylund.
Karhujen ottelut jatkuvat keskiviikkona vierasottelulla, kun joukkue matkustaa Erä Akatemian vieraaksi. Keskiviikon peli alkaa kello 18.30.