• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Mies maskin takana - Rasmus Österman


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Nimi:
Rasmus Österman

Pelipaikka:
Maalivahti

Pelinumero:
1

24-vuotias Nakkilasta kotoisin oleva veräjänvartija asuu tällä hetkellä Porissa tyttöystävänsä kanssa. Rasmus opiskelen toista vuotta fysioterapiaa SAMK:ssa. Koulun ohella häneen voi törmätä työpaikallaan K-Supermarket Ruokaporissa. Perheen Rasmus muodostaa yhdessä tyttöystävänsä kanssa. Taustalla kannustusjoukoissa on myös isä, äiti ja kaksi siskoa.

Salibandyn harrastaminen alkoi seitsemännellä luokalla ollessa. Pelivuosia on siis takana noin 11. Maalivahtina oleminen alkoi heti toisista harjoituksista, kun veskareista oli pulaa ja vapaaehtoisia haettiin. Maaliin päässyt Rasmus jäi sille tielle aloittaen nyt toista kauttaan Divarissa. 

Vanhemmat ovat tienneet jo päiväkodista asti, että pelipaikkani on maalilla. Mitä lie äidin maidossa ollut, kommentoi Rasmus.

Karhujen lisäksi Rasmus on pelannut viimeisen A-SM kautensa Classicissa. Sieltä mukaan tarttui pronssinen mitali. Lisäksi kokemusta löytyy yhden kauden verran 2.divisioonan Tikkurilan Tiikereistä. Tuon parin vuoden kierroksen jälkeen Rasmus teki paluun Poriin ja Karhuihin kaudelle 2013-14.

Parasta maalivahtina olemisessa, entä huonointa?
Parasta on koko ajan pelin sisällä oleminen, suuressa vastuussa joukkueen menestymisessä ja tietty onnistuneet valotaulutorjunnut. 

Huonointa puolestaan, kun maalivahtiin kohdistuu useimmiten kaikki negatiivinen, helposti joutuu syntipukiksi. Itselläni kova jännitys on usein läsnä niin välillä paineensietokykyä koetellaan oikeen urakalla. Toisaalta se on myös hyvä asia, jotta pystyy parhaimpaansa.

Miksi pelinumero 1?
Numero 1, koska se oli luonnollinen valinta maalivahdille ja kentällekki pääsee ensimmäisenä yleisön pauhatessa.  

Paras muisto tähän mennessä salibandyuraltasi?
Paras muisto ylivoimasesti on viime kauden nousu takaisin 2.div --> Divariin. Ensimmäistä kertaa sai kunnolla vastuuta miesten joukkueessa, joka myös johti hyvään tulokseen. Ja tarkoitus olisi jatkaa samaan malliin mihin viime kaudella jäätin.

Tavoitteet alkaneelle kaudelle?
Joukkueen hyvä menestyminen ja selviytyminen playoffeihin. Henkilökohtaisesti haluan kehittyä koko ajan ja saada lisää vastuuta entisestään ja etenkin pelata voittavaa peliä.

Kolme nopeaa:
1) Laukaus vai harhautus
Harhautus

2) Ylä- vai alakulma
Yläminttu

3) Syöttöpiste vai gamesaveri
Gamesaveri

Lue myös