• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut lauantaina sarjakärjen vieraaksi


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen ottelut Divarissa jatkuvat lauantaina, kun vuoden 2016 ensimmäisessä ottelussa kohdataan vieraskentällä Lammin Salibandy. Porilaisjoukkueen tuplaviikonloppu kutistui kaukolämpöputken rikkoutumisen takia yhteen peliin. Lauantaina joukkue voikin lähteä haastamaan vastustajaansa mitään säästämättä.

Divarin kärjessä porskuttava LaSB on voittanut kauden 16 pelaamastaan ottelustaan peräti 13, kerran peli on päättynyt tasan. Vain kahdesti joukkue on lähtenyt ottelusta häviäjänä. Molemmat tappiot ovat tulleet hieman yllättäen joukkueen kotikaukalosta, joka on tunnetusti erittäin vaikea paikka vierasjoukkueille.

LaSB lähtee otteluun viiden Divari-ottelun voittoputkessa. Joukkue tosin koki viikolla tappion, kun sen Cup-taival päättyi SSV:n toimesta. Salibandyliigan joukkue haki finaalipaikan lopulta selvin 11-2 lukemin.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lokakuun alussa LaSB haki Porista täydet pisteet 9-6 vierasvoitollaan. Joukkueet tahkosivat tasatahtia aina päätöserän alkupuolelle. Tämän jälkeen Karhujen jäähyily kostautui ja LaSB vei ottelun nimiinsä. Pahiten Karhuja kurittivat hattutempun mieheen iskeneet Heikki Hätönen, Matti Korhonen ja Justus Kainulainen. Tino Nivala puolestaan syötti neljä joukkueensa maaleista.

Lammi on ollut tällä kaudella yksi Divarin tehokkaimmista joukkueista. Maaliverkot ovat venyneet jo 107 kertaa ja joukkueen maalierokin on 34 osumaa plussan puolella. Karhujen vastaava lukema on 12. Pistepörssin kärkipaikolle ovat joukkueesta nousseet Tino Nivala (3. 11+19) ja Heikki Hätönen (4. 18+9). Joukkueen maalipörssin kärkeä pitää 20 osumaa iskenyt Justus Kainulainen. Kainulaisen lisäksi jaetulla Divarin maalipörssin kärkipaikalla on neljä muuta peluria. Peräti kuusi joukkueen pelaajista on tehnyt tällä kaudella jo 20 tehopistettä. Tehokkaan hyökkäyksen lisäksi joukkueen puolustuspää on ollut hyvässä iskussa. Vain Blue Fox on päästänyt vähemmän maaleja otteluissaan. Torjuntavastuun on pääosin kantanut Kaapo Kettunen. Kettusen torjuntaprosentti on tällä hetkellä peräti 83,19%.

- Sarjakärki LaSB on kova mittari heti vuoden alkuun. LaSB pelasi viikolla Lahdessa cupin pelin SSV:tä vastaan, mikä omalta osaltaan tuo lisää mielenkiintoa meidänkin peliin. LaSB on ollut mielestäni kovin joukkue, jota vastaan ollaan tällä kaudella pelattu. Nyt täytyy saada oma palloton pelaaminen taas kuosiin. Viime peleissä ollaan lähdetty kaahailemaan suotta pitkin kenttää pallon perässä. Viisikon pitää olla kasassa, jotta saadaan pelaajien etäisyydet pienemmiksi ja keskustan puolustaminen tiiviiksi, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

Karhut lähtee puolestaan otteluun metsästämään kadonnutta virettään. Viimeiset kolme ottelua ovat olleet vaikeita porilaisryhmälle. Niistä tilille on tullut kaksi tappiota ja yksi jatkoajalla voitettu ottelu. Edellisessä ottelussa vaasalaisten vahva toinen erä tuhosi Karhujen pelin Vaasassa. Nyt kokoonpanoon palaavat edellisestä ottelusta puuttuneet Rami Prokki ja Benjamin Lepola, joten hyökkäyssuuntaan tulee taatusti apuja.

- Vaasa-pelistä poissaolleet Benjamin Lepola ja Rami Prokki tekevät paluun kokoonpanoon. Ainoastaan Mikael Lindroosin tilanne on epävarma pelaamisen suhteen, harjoituksissa tullut etureisivamma kiusaa miestä. Sunnuntain kotipeli peruuntui Urheilutalolla ilmenneiden lämmitysongelmien takia, joten nyt voidaan ladata kaikki lauantain peliin, Nylund päättää.

- Kärkipeli luvassa lauantaina ja vielä vaikeassa vierashallissa. Nyt, kun sunnuntaina ei pelata, niin voidaan laittaa lauantaina kaikki peliin, kommentoi Karhujen hyökkääjä Ville Salonen.

Lauantaina Karhujen pitää pelata ehjä ja tiivis 60 minuuttinen, jotta pisteisiin olisi mahdollisuus. Jäähyaitiosta peliä on vaikea voittaa, sillä LaSB:lla on yksi Divarin tehokkaimmmista ylivoimista. Ottelu Lammin liikuntakeskuksella alkaa lauantaina kello 17:00. Ottelun kehittymistä voi seurata tulospalvelun kautta.

Lue myös