Kainulaiset upotti Karhut

Karhujen vuoden 2016 ensimmäinen ottelu ei tuonut lisäpisteitä porilaisjoukkueelle. Lammilla pelattu ottelu päättyi lopulta sarjakärki LaSB:in 7-3 voittoon. Kainulaisten klaani teki joukkueensa seitsemästä maalista kuusi. Justus Kainulainen onnistui tekemään kauden molemmissa otteluissa Karhuja vastaan hattutempun.

Ottelu alkoi Karhujen kannalta erinomaisesti, sillä vain 52 sekunnin jälkeen porilaisjoukkue johti ottelua. Saku Lahtinen viimeisteli illan ensimmäisen osuman Juha Tikan syötöstä. LaSB onnistui maalinteossa erän puolivälin jälkeen. Avauserän viimeisten minuuttien aikana Karhut pääsivät pelaamaan ylivoimaa. Juha Tikka iski Karhut Lahtisen syötöstä erätauolle 2-1 johtoasemassa.

Toinen erä oli edellisen ottelun tavoin sysimusta. LaSB aloitti erän vahvasti, kun 55 sekunnin jälkeen Heikki Hätönen iski pallon ohi Karhujen maalissa pelanneen Rasmus Östermanin. Vahva kotijoukkue onnistui vielä nopealla tahdilla kahdesti ja tulostaululle oli tulleet 4-2 tappiolukemat. Ville Salonen toi Karhut vielä maalin päähän ylivoimaosumallaan, mutta siihen loppui tänään Karhujen maalinteko. Erän viimeisellä minuutilla Rasmus Kainulainen iski erän päättäneet 5-3 lukemat. Toinen ottelu putkeen, kun kakkoserä on ollut tuloksellisesti heikko. Vaasassa toinen erä päättyi 8-0 vastustajalle, tänään LaSB vei erän lukemin 4-1.

- Avauserä oli meiltä hyvä. Toisessa erässä puolestaan oltiin pääosin purjeissa. Saatiin ylivoimalla kavennus aikaiseksi, mutta päästettiin sitten turhaan erän lopussa Lammi kahden maalin päähän, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

Päätöserässä Karhut ei saanut kiristä huolimatta maalia aikaiseksi. Joukkue jäikin maalitta Kaapo Kettusen torjuttua Lammin maalilla hyvin. LaSB onnistui päätöserässä vielä kahdesti maalinteossa. Ottelu päättyi lopulta Lammin 7-3 kotivoittoon.

- Koitettiin päätöserässä saada kovasti maalia aikaiseksi, mutta vastustajan veskari pelasi hyvin. Paikkoja saatiin kyllä luotua, mutta tehotonta maalinteko oli tänään. Ei tämä nyt niin hirveän huono peli ollut, mitä tuloksesta voisi päätellä. Lammi on kuitenkin mielestäni sarjan ehdottomasti paras joukkue, päätti Nylund.

Porilaisjoukkueen tehokkaimpana tänään hääri kaikissa kolmessa maalissa tehopisteille päässyt Saku Lahtinen (1+2). Maalilla pelannut Rasmus Österman torjui ottelussa kaikkiaan 16 kertaa, kun LaSB:n maalilla Kettunen venyi pallon tielle 23 kertaa.

Saku Lahtinen 1+2
Juha Tikka 1+1
Ville Salonen 1+0

Karhujen ottelut jatkuvat seuraavaksi vierasottelulla SB Welhoja vastaan Kuopiossa. Joukkueet kohtaavat toisensa ensi viikon lauantaina.

Ja vielä muistutukseksi

Huomiseksi merkitty Karhut-ÅIF ottelu on jouduttu siirtämään kaukolämpöputken rikkoutumisen takia. Huomenna siis ei urheilutalolla pelata!