• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut Classicin vieraaksi


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen edustusjoukkue saa lauantaina 12. tammikuuta 2019 vastaansa - ei enempää eikä vähempää kuin koko maailman parhaan seurajoukkueen ja salibandyliigaa johtavan Classicin. MM-kultaakin joukkueen pelaajien kaulassa on monella pelaajalla roikkumassa: Eemeli Salin, Jussi Piha, Sami Johansson, Nico Salo, Joonas Pylsy... Ja monia muita kovia nimiä kellistämässä Karhupesuetta.
Pelkästään Eemeli Salin viime pelissä Karhujen kotihallissa 7. lokakuuta 2018 laukoi tehot 3 + 3.  Siinä vaiheessa pelikello oli käynyt vasta reilu 23 minuuttia ja tilanne oli jo 0-7. Peli päättyi tuolloin karhuluolassa lukemiin 2-9.

Olettaa sopii, että salibandyfriikit seuraavat mielenkiinnolla, miten Karhujen tuore valmennustiimi Mikko Lehden aikakuden päätyttyä pystyy  uudistamaan pelitapaa. Muutoksia on tiedossa todennäköisesti myös kentällisiin. Takana on Juha-Petri Kujansuun ja Pekka Nylundin  vetämänä vain parit treenit, joten mitenkään mullistavaa uudistusta ei ole luvassa. Lennosta vaihdetussa tiimissä vaikuttavat nyt myös Jari Kuusisto, Tino Nieminen ja maalivahtivalmentaja Kimmo Harja.

Odotettavissa on vähintäänkin ”hieno tilaisuus”, kuten Karhut divarista liigaan viime kauden päätteeksi nostanut valmentaja Pekka Nylund kiteyttää.  Millaisin miettein lähdette kohtaamaan maailman parhaita? 
- Olemme keskittyneet siihen, mitä tapahtuu omalla puolella niin pallollisena kuin pallottomana. Pitää pysyä suunnitellussa, tiiviinä sekä puolustettaessa että hyökätessä, Nylund toteaa.

Classicin maalit syntyivät Porissa huippukeskeiseltä sektorilta. Miten aiotte ne estää?
- Viisikko on pidettävä tiiviinä, eli pakotetaan laukaukset pois parhaalta maalintekosektorilta.
Pieniä muutoksia Nylund lupaa myös ketjuihin. Erityisesti puolustuksessa on hienosäätöä, kun muun muassa Eero Vanhatalo saa vastuuta vaihteeksi pakkina. Ensikertalaisiakin kentälle pääsee, kun Matti Rössi palaa kokoonpanoon.

Karhujen maalissa torjui ensimmäisessä koitoksessa Tomi Bergendahl. Hänelle kertyi 40 torjuntaa, kun Classicin maalivahti Lassi Toriseva pysäytti 26 Karhujen yritystä. Paikalla olleet tosin muistavat hyvin, että Classic jo himmaili kolmannessa erässä.
Karhujen maaleista vastasivat päätöerän loppupuolella Antti Vuorinen ja Eero Harjula. Syöttöpisteen lunastivat nuorisokaartin Eero Harjula (-99) ja Aaro Ollikainen (-00).

Classicilla on koossa jo 46 pistettä ja Karhuilla 12. Sarjajumbona pysytellyt 6 pisteen Koovee koki Classicin hieman lempeämpänä ensimmäisessä syyskauden yhteenotossa lukemin 7-3.


Peli koetaan Tampere Areenalla 12. tammikuuta kello 18 alkaen.

Lue myös