• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut leireilivät viikonloppuna

Karhujen miesten edustusjoukkueella on takana hikinen leiriviikonloppu. Lauantaina ohjelmassa oli erilaisia testejä, taktiikka- ja ravintoluento, fysiikkaa sekä lajiharjoittelua. Sunnuntaina jatkettiin taktiikkaluentoja, käytiin läpi lauantain testituloksia ja aiemmin tehtyjen kehonkoostumusmittausten tuloksia sekä treenattiin taas fysiikkaa ja lajia.

Päävalmentaja Pekka Nylund oli tyytyväinen viikonloppuun: ”Viikonloppu oli monella tapaa onnistunut. Kaivettiin fläppitaulua esiin ekaa kertaa viime kauden jälkeen ja treenailtiin pelitapa-juttuja oikein ajan kanssa. Samalla tehtiin kolme hyvää fysiikkatreeniä ja saatiin tietoa urheilijan ravinnosta. Testeissä oli mukavasti havaittavissa parannusta kevään testeihin.”

”Testeissä mitattiin lajinomaisesti nopeutta, nopeuskestävyyttä, ala-ja ylävartalon lihasvoimaa sekä liikkuvuutta. Edelliset testit pidettiin kesäkuun alussa ja näihin tuloksiin verrattuna, poikkeuksetta jokainen pelaaja paransi suoritustaan. Nopeuskestävyysosiossa tosin hieman painoi edellisen päivän voimakuminauhoilla tehty juoksutreeni. Erityisen tyytyväinen olen liikkuvuustestien tuloksiin sekä juuri tuohon nopeuskestävyysosioon. Näistä voidaan vetää johtopäätös, että palautuminen on hyvällä tasolla, joka puolestaan peilaa hyvää aerobista kuntoa (jota ei erikseen testattu)”, kertoo joukkueen fysioterapeutti Juhani Honkavuo Elixir-Fysiosta.

Myös valmentaja Jani Rajala oli positiivisin mielin leirin jälkeen. ”Leiri oli onnistunut ja saatiin käytyä ne pelilliset asiat joukkueen kanssa läpi, jotka valmennus oli sopinut. Koko leirin ajan tekeminen ja ilme oli hyvällä tasolla. Joukkueesta huokuu hyvä itseluottamus ja vaikka tehdään tosissaan hommia, niin silti ilmapiiri on rento ja keskittynyt. Tästä jatketaan kohti syksyä hyvillä mielin!”

Koronatauosta johtuen, joukkueen treenit päästiin aloittamaan vasta kesäkuussa, fysiikkapainotteisesti. ”Siitä tähän saakka ollaan vedetty tiukkaa treeniä, juhannustaukoa lukuun ottamatta. Nyt otetaan viikon huili ja ajatuksia hiukan irti salibandystä. Syksyllä vedetään taas tosi tiivis setti.”, Nylund päättää.

Karhujen joukkue alkaa olla valmis. Huomenna luvassa kuitenkin vielä yksi uusi pelaajasopimus!


Lue myös