• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit

Yhteenveto Karhujen alkukaudesta


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Syyskauden jälkeen Karhut löytyy Divarin sarjataulukosta sijalta 3. Pistekeskiarvolla mitattuna Karhut on toisena.


Kausi on ollut melko paljolti koronan värittämä. Kesätreenit joukkue pääsi aloittamaan vasta 1.6., kun alun perin oli tarkoitus aloittaa pari kuukautta aikaisemmin. Yhtenä pääteemana kaudelle on ollut fysiikan parantaminen, jotta pystytään kehittymään kohti Liigan vaatimustasoa silläkin puolella. Juhani ja Aapo vetikin pääosan harjoittelusta kesä- ja elokuun aikana. Oikeastaan vasta syyskuun alussa siirrettiin pääpaino harjoittelussa lajiasioihin.


”Ennen kauden alkua säästeltiin osittain ihan tietoisesti harjoituspelimäärissä. Tavoitteena oli saada 1-2 peliä Divaritasoisia joukkueita vastaan, joka jäi kuitenkin toteutumatta. Näin jälkikäteen on kuitenkin helppo sanoa, että ratkaisu pelata vähän harjoituspelejä oli oikea”, miettii päävalmentaja Pekka Nylund.

 

Kausi alkoi tuloksellisesti heikosti, sillä Karhut hävisi kolme ensimmäistä peliä ja sai ainoastaan yhden pisteen noista peleistä. Tämän jälkeen tulokset kuitenkin paranivat.

”Syksyn mittaan pystyttiin pelaamaan ihan järkevää salibandya. Pelillisellä puolella mentiin alku ehkä hieman puolustuspelaaminen edellä, mikä tuotti paljon vähämaalisia otteluita, mutta tietysti tärkeintä oli voittaa nuo ottelut. Nyttemmin ollaan pyritty lisäämään hyökkäyspeliin enemmän variaatioita ja sitä kautta kasvattamaan omaa maalimäärää”, kertoo Nylund.

 

Karhujen syyspuoliskon otteluohjelma oli jo ennestään melko tiivis miesten MM-kisatauon vuoksi. Siihen lisäksi tuli vielä kolme Cupin ottelua eli rasitus on ollut melko iso. Syksyyn mahtui 19 ottelua, joista 14 on päättynyt Karhuveljien voittoon. Cupissa tie nousi pystyyn Nokian KRP:lle vasta jatkoajalla vieraskaukalossa. Rasitusta on lisännyt suht runsaat poissaolot, jotka osaltaan on aiheutunut koronatestitulosten odottelusta ja joistakin loukkaantumisista. Onneksi koronatartunnoilta ollaan kuitenkin toistaiseksi vältytty. Poissaolot ovat avanneet paikkoja omille junioripelaajille edustuksen kokoonpanossa, jotka ovatkin vastanneet huutoon hienosti.

”Toivottavasti edessä on pelien puolesta pitkä kevät. Joukkue odottaa kiihkeästi jo kevään pelejä ja toivottavasti kausi saadaan vietyä päätökseen kotiyleisön edessä play off -pelejä pelaten”, toivoo Nylund.

 

Valmentaja Jani Rajala sanoo joukkueen suorittamisen olleen hyvällä tasolla pelistä toiseen, vaikka korona onkin osaltaan varjostanut tähänastista kautta. ”Alkukaudella pelitempo oli hieman kadoksissa vähäisten harjoitusotteluiden ja lajiharjoituksen takia. Puolustuspelaaminen on ollut kuitenkin todella vahvaa ja on pysytty sovituissa asioissa. Hyökkäysalueen hyökkäyspeli ja puolustusalueen hyökkäyspeli ovat molemmat monipuolistuneet. Myös fysiikasta on pidetty huolta koko syksyn ajan.” Rajala on myös tyytyväinen junioreiden vahvaan esiintuloon edustuksessa.

 

Joukkueen kapteeni Eero Vanhatalo kertaa alkukautta seuraavasti: ”Syyskausi oli kaiken kaikkiaan hyvä. Ollaan sarjassa korkealla, mikä oli tavoitekin. Erityisesti ollaan onnistuttu puolustamisessa. Hyökkäyksessäkin ollaan oltu riittävän hyviä, mutta maalipaikoista pitäisi tehdä kovemmalla prosentilla, jotta keväällä voi mennä pitkälle.”

 

Pekka, Jani ja Eero sekä muu joukkue ja toimihenkilöt toivottavat kaikille Hyvää Uutta Vuotta 2021! Pysytään terveinä ja pitäkää toisistanne hyvää huolta. Toivottavasti käytte sankoin joukoin peleissä, kunhan korona tästä hellittää!

 

TILASTOT:

Karhut on sarjataulukossa sijalla kolme (34 pistettä 16 pelatun ottelun jälkeen), mutta toisena olevalla Kooveella on kaksi peliä enemmän pelattuna. Kärjessä on FBC Turku, joka on pelannut yhden ottelun Karhuja enemmän. Nyt korona-aikana on seurattu enemmän joukkueiden pistekeskiarvoja. Näin mitattuna Karhut yltää sarjataulukossa sijalle kaksi, pistekeskiarvolla 2,13.

 

Karhuilla on sarjassa vähiten päästettyjä maaleja (60), josta maalivahti Arvid Vonk saa kehut. Hänen torjuntaprosenttinsa on 82,14, 14 pelatun ottelun jälkeen. Tämä on sarjan paras useamman pelin pelanneista maalivahdeista.

 

Karhujen tehokkain pisteiden valossa on Tomi Jerkku. Tehot 16 pelatun ottelun jälkeen ovat 13+11=24 (+9), joka riittää koko sarjan pistepörssissä sijalle 12. Heti hyvänä kakkosena tulee joukkueen kapteeni Eero Vanhatalo. Pistepörssin sijalla 14 tehosarake näyttää 16+7=23 (+12). Karhujen sisäisen pistepörssin kolmantena on joukkueen nuori lupaus Juuso Ahola. Tehopisteet hänellä ovat 14 pelatun ottelun jälkeen 9+9=18 (+4).

Lue myös