Karhujen vuosi alkoi voitolla

Karhut haki pisteet Sipoosta lauantaina. ÅIF teki kaksi maaliaan vasta viimeisen reilun kolmen minuutin aikana ja ottelu päättyi Karhujen 2-7 voittoon.

Kuten ennen joulutaukoa Pirkkalassa, myös Sipoossa Karhut hallitsi ottelua kaksi ensimmäistä erää. Ajassa 16:35 Kapteeni Eero Vanhatalo sijoittaa pelivälineen tarkasti yläkulmaan (syöttäjänä Ville Salonen). Kellon pysähtyessä aikaan 17:28 Joni Halminen laittaa vaparista alakulmaan suoraan Tomi Jerkun nopeasta syötöstä. Erätauolle lähdetään Karhujen 0-2 johdossa.

”Ekassa erässä paikoitellen hyökättiin hiukan liian innokkaasti. Pelin alkupuolella kaveri sai muutaman aika hyvän vastahyökkäyksen, kun meidän hyökkääjät pelasivat välillä vähän turhan syvällä. Välillä saattoi olla kolmekin miestä päätyviivan takana, joista åiffi pääsi muutamaan vaarallisen vastahyökkäyksen. Vonkki torju ensimmäisessä erässä tosi hyvin ja Ruohosen Tatu hoiti parikin kertaa niitä ylivoimahyökkäyksiä siinä katki. Kummallakin oli paikkansa, mutta pelin kuva ekassa erässä oli kuitenkin sellainen, että me hallittiin peliä aika paljolti pallon kanssa. ÅIF pelasi kyllä hyvin ja puolusti tunnollisesti omaa maaliaan”, kertaa Karhujen vastuuvalmentaja Pekka Nylund ensimmäisen erän tapahtumia.

Toisessa erässä Karhut naputtelee tasaiseen tahtiin neljä maalia. Maalinteon aloittaa Janne Kuusiluoto, joka laittaa Aatu Tommilan vedosta tulleen riparin sisään. Seuraavaksi on puolustaja Tatu Ruohosen vuoro laittaa irtopallo sisään (syöttöpisteen tähän saa Juho Myllyharju). Erän kolmas osuma on Jerkun taidonnäyte Tuomas Puiston syötöstä. Viisi maalia on ÅIF:lle liikaa ja he vaihtavat maalivahtia. Maalivahdin vaihto ei kuitenkaan kauaa auta, sillä erän neljännen niittaa illan toisellaan Halminen, vanhanaikaisella, johon Puisto antaa taas passin.

Nylundin ajatukset toisesta erästä: ”Toiseen erään päästiin 2-0 johdosta. Toinen erä oli kyllä meiltä oikeinkin hyvä erä. Kenttätasapainokin oli meillä paljon parempi, siinä ei ÅIF:llä kauheasti ollut paikkoja. Toinen erä oli ehdottomasti meidän pelin paras erä. Päästiin rankaisemaan vapaalyönnistä toisen kerran (ekassa erässä Halminen teki vaparista maalin), kun Jerkku teki vaparimaalin. Nuo on aina hyviä, kun pystyy erikoistilanteista tekemään maaleja ja käyttämään niitä hyväkseen. Muutenkin kaiken kaikkiaan tosi hyvä ja semmoinen tasapainoinen toinen erä meiltä.”

Kolmannen erän alussa Jerkku laittaa illan toisensa sisään (syöttäjänä Tuomas Huhtala). Karhujen maalivahti Arvid Vonk oli pelaamassa nollapeliä ihan kolmannen erän loppupuolelle asti, kunnes Karhut alkavat ottaa jäähyjä. Ensin Kuusiluoto ottaa kakkosen pelin viivyttämisestä, joka kuitenkin kestetään. Tämän jälkeen valmentaja Jani Rajala ottaa 2+10 min epäurheilijamaisesta käytöksestä ja samaan aikaan Jerkku ottaa vielä lisäksi kakkosen protestoinnista. Tässä kohtaa ÅIF hyödyntää viidellä kolmea vastaan YV:n ja kaventaa tilanteen 7-1:een. Toinen jäähy kuitenkin kestetään, mutta ÅIF kaventaa vielä tilannetta minuutti ensimmäisen osumansa jälkeen. Loppulukemiksi jää 2-7 Karhujen eduksi.

”Puhuttiin erätauolla siitä, että meidän kolmannet erät on olleet vähän huonoja parissa viime pelissä, missä ollaan johdettu kahden erän jälkeen suht selvästi. Nyt pystyttiin pelaamaan aika järkevä kolmas erä, vaikka lopussa hiukan otettiin jäähyjä ja kaveri pääsi viis kolmoselle ja heti sen jälkeen vielä vähän kaunistelemaan lukemia seitsemään kahteen”, Nylund kertoo.

”Peli oli kokonaisuudessaan ihan hyvä. Täytyy olla tosi tyytyväinen. Varsinkin meidän kakkoskenttä: Jerkku, Tuominen, Huhtala, Puisto ja Halminen pelasivat tosi hyvää peliä. Puisto pelasi järkevää ja tasapainottavaa peliä ja Halminen tuki hyvin hyökkäyksiä. Jerkku pääsi aika hyvin paikoille ja erityisesti Tuomisen Julius rakenteli siinä kyllä hyvin maalipaikkoja. Samalla lailla Huhtala painoi hommia. Ruohosen Tatu pelasi myös tosi hyvän pelin taas. Hän oli kyllä kokonaisvaltaisesti hyvä. Vonkki pelasi maalissa myös hyvän pelin. Yli 20 torjuntaa ja vain kaksi päästettyä maalia. Harmi homma, että meni se nolla siinä lopussa rikki. Hän olisi kyllä ansainnut sen. Mukava peli siinä mielessä, että pystyttiin kaikille pelaajille antamaan peliaikaa. Järvenpää ja Järvi pääsi kolmannessa erässä pelaamaan myös, joten tosi hyvä esitys kaikilta”, päättää Nylund.

Karhujen ottelut jatkuvat lauantaina 9.1., kun joukkue matkaa Limingan Niittomiehien vieraaksi.