• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Taistelu Divarin mestaruudesta alkaa


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut ja Kirkkonummen Rangers aloittavat viikonloppuna taistelun suorasta noususta F-liigaan. Divarin mestaruus ja liigapaikka irtoaa kolmella voitolla.

 

Karhut oli niukasti välierissä Limingan Niittomiehiä vahvempi, kaataen Niittarit kahdesti. Karhut eteni näin ollen Divarin finaaleihin ja tavoittelee suoraa nousua F-liigaan, salibandyn korkeimmalle sarjatasolle, lauantaina alkavissa Divarin finaaleissa! Jäljellä on Divarin kaksi parasta joukkuetta ja Karhujen vastustajaksi finaaleissa asettuu runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Kirkkonummen Rangers. Runkosarjan toisena Karhuilla on kotietu eli finaalien ensimmäinen ottelu pelataan Porissa. Sunnuntaina pelataan Kirkkonummen Pommarissa ja ensi viikon keskiviikkona taas Porissa. Divarin mestaruus ratkeaa paras viidestä -järjestelmällä.

Karhujen päävalmentaja Pekka Nylundin mukaan Niittarit oli odotetun hankala vastustaja välierissä. ”Tiukkoja vähämaalisia pelejä, joissa kummankin veskarit pelasivat loistavasti. Onneksi pystyttiin hoitamaan homma kunnialla kotiin.”

 

Karhujen ja Rangersin kohtaamiset jo runkosarjassa olivat tiukkoja vääntöjä. Rangers on kärsinyt koronakaranteeneista jonkin verran kauden aikana ja joukkueet kohtasivatkin ensimmäisen kerran vasta joulukuun puolivälissä Porissa. Tuolloin Karhut oli maalin verran parempi. Ottelu päättyi lukemin 7-6. Kirkkonummella joukkueet kohtasivat tammikuun lopussa ja Karhut vei ottelun tuolloinkin niukasti ja lähti Poriin kolme pistettä mukanaan, lukemin 4-6. Rangers teki kovan tempun tiputettuaan sarjakärki FBC Turun jatkosta. Rangers haki vieläpä kaksi vierasvoittoa Turusta, joten voidaan olettaa, että myös vieraissa Rangers on vaarallinen joukkue. Välierissä Rangers tiputti SaiPan suoraan kahdessa ottelussa. Vastaavasti Karhut tiputti puolivälierissä ensin M-Teamin suoraan kahdessa ottelussa ja myös välieräsarja LMN:n kanssa katkesi heti kahden ottelun jälkeen.

Nylundin kommentit Rangersista vastustajana: ”Selvää on, että Rangers on todella kova joukkue. Se on raivannut tieltään runkosarjan ykkösen ja nelosen playoffeissa. Tämä kertoo joukkueen vahvuudesta kaiken olennaisen.” Kevään peleissä Nylund pitää erityisen tärkeänä puolustaa hyvin. ”Silloin ei voittoon tarvitse itse tehdä tuhottoman montaa maalia. Erikoistilanteissa pitää olla terävänä sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan.”

 

Erityisesti loppukaudesta kovassa iskussa ollut Rangersin Kristian Lamminen vei Divarin pistepörssin voiton tehoin 39+16=55. Tämä oikeutti samalla myös maalipörssin voittoon. Syöttöpörssin sijata neljä löytyy Rangersin Erik Helenius tehoin 11+22=33. Runkosarjassa Karhujen tilastoissa korkeimmalla oli Tomi Jerkku tehoin 29+17=46 (Divarin pistepörssin 3. ja maalipörssin 5.). Divarin Top-10:stä löytyi myös Karhujen kapteeni Eero Vanhatalo tehoilla 27+15=42 (Divarin pistepörssin 7. ja maalipörssin 7.). Lisäksi syöttöpörssistä sijalta 9 löytyi varakapteeni Ville Salonen tehoin 8+20=28. Pleijareissa kirkkonummelaisten Erik Helenius on kunnostautunut joukkueensa tehokkaimpana pisteiden valossa. Tilastolukema näyttää tehoja 2+7=9. Kovimmassa vireessä pleijareissa porilaisista on ollut tasaisen tehokkaasti läpi kauden pelannut Eero Vanhatalo tehoin 4+3=7 sekä kevään peleihin syttynyt Juho Myllyharju tehoin 4+2=6. Erityisesti syöttörintamalla on loistanut Karhujen nuori lupaus Juuso Ahola. Tilastoissa komeilee lukemat 0+7=7.

Nylund on tyytyväinen joukkueeseen kokonaisuutena eikä nosta esiin yksittäisiä pelaajia. ”Näen enemmän tämän viisikoiden kautta, en niinkään yksilöiden. Meiltä pitää löytyä joka pelissä joku viisikko, joka onnistuu voittamaan oman pelinsä ja kun yksikään viisikko ei jää pahasti pakkaselle omassa pelissään, niin se riittää pitkälle.”

 

Rangersin maalivahdeista runkosarjassa eniten pelasi Kari Vilén torjuntaprosentilla 75,73 (22 ottelua). Tilastollisesti runkosarjan paras maalivahti löytyy Porista. Päävastuun Karhujen torjuntatöistä kantoi Arvid Vonk, joka pelasi 22 ottelua tolppien välissä torjuntaprosentilla 82,57. Pudotuspeleissä Vilénin torjuntaprosentti on viiden pelatun ottelun jälkeen 84,76. Vonkin torjuntaprosentti vastaavasti neljässä pelissä on 82,86. Luvassa on siis taas vastakkain kaksi kovan luokan häkkäriä, joilla molemmilla torjuntaprosentit on viime peleissä olleet huipputasoa.

Vonk ei ota paineita tilastoista. ”Vaatii paljon treenaamista ja treeneissä keskitytään olennaiseen”, hän kertoo hyvän torjuntaprosenttinsa salaisuudeksi. Myös Hollannin salibandymaajoukkueeseen kuuluva Vonk on saanut keskittyä tällä kaudella täysin Karhujen harjoituksiin ja peleihin, sillä maajoukkuetoiminta on ollut tauolla koronan vuoksi. ” Leirit ja pelit on ollut tauolla. Elokuussa olisi tarkoitus järjestää leiri Hollannissa, mutta katsotaan, miltä koronatilanne silloin näyttää”, Vonk kertoo.

 

Divarin mestaruuteen ja F-liigapaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Sarja ratkeaa viimeistään sunnuntaina 28.3.2021. Finaalin hävinnyt joukkue pääsee vielä karsimaan liigapaikasta liigan playouteissa hävinnyttä joukkuetta vastaan. Playouteissa ovat vastakkain Steelers ja Jymy. Voitot ovat tällä hetkellä 1-2 Jymylle.

Karhujen maalivahti Arvid Vonk on tyytyväinen kauteen tähän asti. Viikonloppuna alkavissa Divarin finaaleissa hän on mukana ensi kertaa. Toki liigakokemusta Vonkilla on senkin edestä. ”Hyvät fiilikset, kausi on mennyt mukavasti ja pelejä on aina kiva voittaa. Olen todella innoissani tulevista finaaleista.” Maalivahtina hän valmistautuu finaaleihin treenaamalla hyvin ja elämällä urheilijan elämää. ”Maalivahtipelaaminen on ehkä enemmän yksilöurheilua, mutta riippuu tietenkin maalivahdista.” Vonk on myös joukkueen toinen varakapteeni. Maalivahdin roolissa varakapteenina Vonk kertoo, ettei ehkä pysty kommunikoimaan niin paljon toisten kanssa, kun kenttäpelaajat, mutta molemmissa rooleissaan hän pyrkii olemaan esimerkillinen ja auttamaan omalta osaltaan joukkuetta voittamaan.

Valmentaja Nylund lähtee myös hyvillä mielin finaaleihin. ”Kiva päästä taas pelaamaan Divarin finaaleita. Paras viidestä systeemi tuo finaaliin hiukan erilaiset lähtökohdat, mitä paras kolmesta sarjat.” Finaaleihin valmistautuminen valmentajan näkökulmasta: ”Täytyy koittaa valmistaa joukkue niin peleihin, että kentällä ei tulisi joukkueelle isoja yllätyksiä, vaan oltaisiin hiukan jo etukäteen kartalla, mitä odotettavissa on.” Roolien jakoa itsensä ja toisen valmentajan Jani Rajalan kanssa, hän kuvailee seuraavasti: ”Jani peluuttaa viisikot, minä keskityn enemmän siihen, mitä siellä kentällä tapahtuu pelin aikana. Jani on enemmän äänessä erän aikana ja minä ehkä enemmän sitten erätauoilla.” Nylundilla on kokemusta Divaripeleistä myös entisenä pelaajana. ”Pelit kyllä tietysti sykähdyttää varmasti kummassakin roolissa. Pelaajana on enemmän kiinni siinä omassa suorituksessa, valmentajana taas pitää koittaa havainnoida laajemmalti tapahtumia.”

 

Nylund sanoo Karhujen vahvuuksiksi finaaleissa samat vahvuudet kuin aikaisemmin. ”Tiivis puolustuspelaaminen höystettynä loistavalla maalivahdilla. Tietysti meillä on tullut onnistumisia suhteellisen tasaisesti joka viisikolle, mikä sekin on hyvä asia.” Nylund ei näe Karhuja sen enempää ennakkosuosikkina Divarin mestariksi kuin Rangersiakaan. ”Sarjat ja pelit alkaa aina 0-0:sta, joten ihan tasoissa ollaan siinä suhteessa tällä hetkellä. Paineita ei kannata ottaa, koska niistä ei oikein ole mitään hyötyä.”

Karhujen vahvuuksiksi Vonk mainitsee hyvän joukkuehengen ja halun voittaa. ”Tyylillä ei ole väliä, kunhan voitetaan finaali. Joukkueen tavoite on juhlia Divarin mestaruutta keskiviikkona Porissa”, Vonk paljastaa.

 

 

SOLIDSPORT:

Yleisöllä ei valitettavasti ole koronatilanteen vuoksi edelleenkään pääsyä katsomoon, mutta joukkue toivoo kotikatsomoihin runsaasti osallistujia, jolloin voi myös samalla tukea joukkuetta tässä taloudellisestikin haastavassa tilanteessa. Puolet tuotoista menee suoraan joukkueelle, kun teet tilauksen Karhujen SolidSport-kanavalta! Finaalit toteutetaan selostettuina monikameralähetyksinä studioineen! Lähetykset alkavat 25 minuuttia ennen ottelua.

https://solidsport.com/karhut-edustus

 

FINAALIEN AIKATAULU JA TULOSPALVELU:

LA 20.3.2021 KLO 16:00 KARHUT – RANGERS:
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/237172/yhteenveto

 

SU 21.3.2021 KLO 17:00 RANGERS - KARHUT:
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/237173/yhteenveto

 

KE 24.3.2021 KLO 18:30 KARHUT – RANGERS:
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/237174/yhteenveto

 

LA 27.3.2021 KLO 16:00 RANGERS – KARHUT (TARVITTAESSA):
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/237175/yhteenveto

 

SU 28.3.2021 KLO 18:00 KARHUT – RANGERS (TARVITTAESSA):
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/237176/yhteenveto

 

Lue myös