Karhut nousi F-liigaan!

Karhut otti lauantaina suvereenin voiton Kirkkonummen Rangersista lukemin 4-13. Divarin mestaruus ja F-liigapaikka ratkesi porilaisille finaalisarjassa voitoin 3-1.

Karhut lähti lauantaina hakemaan pokaalia finaalisarjan neljännestä osaottelusta Kirkkonummelta, ottelusarjan ollessa katkolla Karhuille. Ottelu ei lähtenyt kuitenkaan tuloksellisesti Karhujen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla käyntiin, sillä Rangers iski heti alkuun kaksi maalia. Ensimmäinen syntyi ajassa 2.38 Kristian Lammisen toimesta ja seuraava noin kolme minuuttia myöhemmin, kun Rami Kallio sijoitti pallon Arvid Vonkin selän taakse. Rangersin hyvän alun jälkeen kotijoukkue otti kuitenkin erän puoliväin paikkeilla kaksi jäähyä. Karhut oli suivaantunut erän alun maaleista ja tuli kahta kovemmin. Ajassa 8.46 Karhut kuittaa ensimmäisen jäähyn tehden joukkueen avausmaalin. Tomi Jerkku ei paikasta erehdy ja pallo löytyy totutusti yläkulmasta. Syöttäjäksi maaliin merkitään Tuomas Huhtala. Karhut käyttää myös toisen ylivoiman hyväkseen. Janne Kuusiluoto tekee ajassa 10.19 Jerkun syötöstä tasoitusmaalin 2-2:een. Jäähyjen sekoittama Rangers ei loppuerään enää toivu. Sen sijaan Karhut menee menojaan. Erän viimeisen neljän minuutin aikana nähdään vielä yhtä monta Karhujen maalia, kun lähes jokainen hyökkäys päättyy maaliin. Huhtala tekee näistä ensimmäisen (ei syöttäjää) riistäen ensin pallon vastustajan pakilta. Ensimmäisen vedon Rangers-vahti Kari Vilén torjuu eteensä ja lopullisen niitin Huhtala laittaakin tuosta riparista sisään. Seuraavana on vuorossa Eero Vanhatalo, joka näpäyttää pallon hienosti yläkulmaan. Hän saa tähän syötön Juho Myllyharjulta. Sama parivaljakko värkkää myös seuraavan maalin, vain osat ovat toisin päin. Myllyharju pistää Vanhatalon hienosta esityöstä pallon aivan yläriman alle ja tilanne taululla on 5-3. Erän loppuun Jerkku pistää jälleen pallon ylänurkkaan, ohi Vilénin. Syöttäjäksi maaliin merkitään tällä kertaa Julius Tuominen. Erätauolle lähdetään Karhujen 2-6 johtoasemassa.

”Ottelun alku oli meiltä oikeastaan parempi, mitä ehkä oli tulostaululta luettavissa 2-0 tilanteessa. Kaveri rokotti meitä kahdella ensimmäisellä laukauksellaan. Pallon hallinta pysyi kuitenkin meillä aika mukavasti ja pystyttiin luomaan maalipaikkojakin ihan hyvin. Sitten ylivoimilla saatiin tulosta aikaiseksi. Erän viimeisellä vitosella onnistumisia tuli maalien merkeissä aika tiheään ja se taisi olla samalla ottelun ratkaisu. 2-6 lukemat taululla ei ehkä ollut sitä, mitä etukäteen olisi ajatellut, mutta kelpasivat kyllä meille erittäin hyvin”, kertaa Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund neljännen finaaliottelun ensimmäistä erää.

Toiseen erään Rangers vaihtaa maaliin Tuomas Tokilan. Erä on vähämaalisempi, mutta maaleja nähdään kuitenkin vain Karhujen toimesta. Erän puolivälin jälkeen tulee Aapo Tammisen vuoro nostaa kädet ilmaan. Hän tulee läpi kentän yksilösuorituksellaan ja laittaa pallon lopuksi verkkoon. Syötön tähän merkkauttaa itselleen Tuomas Puisto. 35 minuutin kohdalla Karhut pääsee koittamaan taas ylivoimaa, mutta tällä kertaa se ei tuota tulosta. Ylivoiman päättymisen jälkeen sen sijaan taas tapahtuu. Ajassa 37.52 Myllyharju ja Vanhatalo löytävät kentältä jälleen toisensa. Eero taistelee pallon itselleen ja Juho heittää lopuksi sen Rangers-maalin yläkulmaan. Erätauolle lähdetään Karhujen tukevassa 2-8 johdossa.

”Toinen erä oli meiltä omasta mielestäni ottelun tasapainoisin. Hallittiin palloa aika pitkälti ja luotiin vielä aika tasaisesti paikkojakin, mutta Rangersin maaliin vaihdettu Tokila pelasi mielestäni erinomaisen erän. Pari kertaa saatiin sentään palloa kaverin selän taakse erän jälkimmäisellä puoliskolla. Varsinkin meidän kokeneet puolustajat pelasivat erittäin kypsästi ja rytmittävät peliä hyvin. Ei lähdetty väkisin hakemaan lisämaaleja, vaan pelattiin enemmän järjellä kuin tunteella”, Nylund pohtii.

Kolmatta erää pelataan lähes kahdeksan minuuttia ilman pöytäkirjamerkintöjä, kunnes nähdään Huhtalan taidonnäyte ja porilaisten illan yhdeksäs maali. Huhtala lyö pallon aivan maalin yläkulmaan rystyltä, yhdellä kädellä. Syöttäjänä tässä maalissa on Tuominen. 45 sekuntia tästä ja lukemat alkavat olla jo aika rumat. Myllyharju tekee illan kolmannen maalinsa, jonka tarjoilee Juuso Ahola. Tilanne tulostaululla tämän jälkeen on jo 2-10. Noin minuutti myöhemmin Rangersin Emil Vehanen kaventaa kuitenkin tilanteeksi 3-10, siirretyn rangaistuksen aikana. Jo erän puoliväin paikkeilla Rangers alkaa ottamaan maalivahtia pois, yrittäen kaikkensa vielä päästä peliin kiinni. Ajassa 55.49 myös Huhtala viimeistelee hattutemppunsa tyhjään maaliin Jerkun syötöstä. Aika pysähtyy seuraavaksi kohtaan 56.13, kun Vanhatalo maalaa Kalle Santasen syötöstä lukemat 3-12:een. Puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua Rangersin Markus Fredriksson kaventaa ilman maalivahtia tilanteen 4-12:een. Kapteeni Eero Vanhatalo päättää kuitenkin vielä tehdä hatun täyteen puoli minuuttia ennen loppua maalin ollessa tyhjänä ja viimeistelee samalla lukemat 4-13:een. Syöttöpisteen tähän merkkauttaa itselleen tutkapari Myllyharju. Porilaisten juhlat voivat alkaa!

”Kolmannessa erässä eka kymppi noudatteli aika pitkälti toisen erän kaavaa. Taidettiin tehdä siinä pari maalia, ennen kuin Rangers kavensi. Sen jälkeen Rangers pelasikin paljolti ilman maalivahtia erän toisen puoliskon. Siinä sitten kumpikin sai vielä maalin, pari tehtyä. Kaikkiaan siinä tietty odoteltiin päätössummeria, että saataisiin juhlat käyntiin”, kertoo Nylund.

Ottelun onnistujiin voidaan jälleen mainita Juho Myllyharju. Hän teki taas ottelun voittomaalin ja hattutempun (kokonaistehot 3+2). Myös Eero Vanhatalo (3+2) ja Tuomas Huhtala (3+1) saivat hatun täyteen. Molemmat ovat ns. työmyyriä kentällä ja tekee valtavasti näkymätöntä, nöyrää duunia. Nostona lisäksi Juuso Ahola, joka teki lauantainakin moneen maaliin ratkaisevan esityön, vaikka ei pisteissä loistanutkaan tällä kertaa. Karhut pelasi 60 minuuttia siistiä peliä. Rangaistuksia ei tilastoihin joukkueelle merkitty, vain yksi siirretty rangaistus.

”Ottelussa onnistujia löytyi varsinkin meidän kahdesta ekasta viisikosta. Kolme kaveria taisi tehdä hattutempun. Erityisesti mieltä lämmitti se, että Tuomisen Julius sai pari tehopistettä tililleen. Juti on pelannut aivan loistavat pudotuspelit, mutta jotenkin käsittämättömästi tehopisteet on nuorta miestä kiertäneet. Tietysti ei sovi unohtaa Myllyharjun seitsemää maalia kahteen viimeiseen finaaliin. Hurja kaveri ja hurja suoritus. Kokonaisuudessaan hyvä esitys, koska tunnetusti nämä sarjan katkaisupelit ovat vaikeita, kuten puolivälierä- ja välieräsarjat todistivat tänäkin vuonna”, päättää Nylund.

Karhut voitti kolmannen kerran Rangersin ja otti näin ollen Divarin mestaruuden ja F-liigapaikan itselleen! Pori palaa siis takaisin liigakartalle ensi kaudella. Rangers ei suinkaan kuitenkaan lähde kesälomalle vaan liigakarsintoihin liigan playouteissa hävinnyttä joukkuetta, Steelersiä vastaan. Tämänkin ottelusarjan voittaa ensimmäisenä kolme voittoa saavuttanut joukkue ja pelaa F-liigassa ensi kaudella. Karhut toivottaa Rangersille tsemppiä karsintoihin! Karhut kiittää kaudesta kotikatsomoiden kannattajia ja kaikkia yhteistyökumppaneitaan! Ensi kaudella jatketaan korkeimmalla sarjatasolla!