• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Yhteenveto Karhujen playoffeista


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen kausi päättyi tavoitteen saavuttamiseen ja unelman täyttymiseen: Divarin mestaruuteen ja suoraan nousuun F-liigaan!

 

Karhujen pudotuspelit alkoivat kotiedun myötä Porissa 6.3. Vastustajaksi puolivälierävaiheessa valikoitui sarjakutonen M-Team. Karhut otti voiton sekä kotona (7-1) että vieraissa (4-8), joten ottelusarja katkesi suoraan kahdella voitolla. Karhut eteni välieriin ensimmäisenä joukkueena muiden otteluparien jatkaessa kolmanteen ja ratkaisevaan peliin.

Playoffeissa hurjassa pistevireessä ollut ja Divarin playoffien pistepörssin voittaja Juho Myllyharju kuvailee ottelusarjaa M-Teamia vastaan seuraavasti: ”M-Team oli semmoinen kuin ajateltiin ja Porissa tulikin ylikävely, mutta vieraspeli oli todella vaikea ja sieltä saatiin taistelulla voitto. Ei oltu niin hölmöjä kuin Turku, et kun saa itte valkata joukkueen, ni valkkaa semmosen, mitä ei voita.”

Parhaan torjuntaprosentin pleijareissa saavuttanut maalivahti Arvid Vonk muistelee, että M-Teamia vastaan alku oli todella hermostunutta. ”Peli kuitenkin parani ja kotipeli hoidettiin kunnialla. Vieraspeli oli todella vaikea. Oltiin 2-0 häviöllä jo muutaman minuutin jälkeen ja muutenkin peli oli hieman väkinäistä. Viimeisessä erässä pelattiin todella hyvää salibandya, ehkä yksi parhaimmista eristä playoffeissa”, hän miettii.

Toistamiseen Karhut Liigaan nostanut päävalmentaja Pekka ”Velho” Nylund on Myllyharjun ja Vonkin kanssa puolivälieräsarjasta samaoilla linjoilla. ”Tiedettiin, että M-Teamin ykkösviisikko pitää pystyä pitämään kurissa, niin ollaan vahvoilla sarjassa sen jälkeen. Salosen viisikko hoiti homman hienosti. Porissa päästiin aika helpolla, mutta osattiin odottaa, että Helsingissä on vaikea peli ja sellainen siitä tulikin. Kolmannessa erässä saatiin toivottua terävyyttä pienillä kokoonpanomuutoksilla ja pystyttiin katkaisemaan sarja kahdessa pelissä.”

 

Välierissä Karhut sai vastaansa Limingan Niittomiehet, jonka sijoitus runkosarjassa oli kahdeksas. LNM tiputti puolivälierävaiheessa sarjakolmosen, Kooveen jatkosta ja eteni näin ollen välieriin Karhuja vastaan. Välierät aloitettiin Porissa 13.3. Ottelusarja oli tiukempi kuin puolivälierissä, mutta Karhut katkaisi tämänkin sarjan suoraan kahdella voitolla. Ensin kotona 6-4 ja sitten Kempeleessä 3-4. Karhut eteni näin ollen siis Divarin finaaleihin tavoittelemaan Divarin mestaruutta ja suoraa nousua F-liigaan.

”Liminka oli melko hankala vastus, kun on fyysisesti hyvä joukkue. Vieraspelissä menikin melko tiukalle, Porissa ei niinkään”, Myllyharju kertaa välieräsarjaa.

Vonk kuvaa ottelusarjaa seuraavasti: ”LNM:ää vastaan pelattiin hyvä ja tasapainoinen kotipeli. Vieraspeli oli kaikkea muuta. Tehtiin peli todella vaikeaksi ja se taisi olla itselleni kaikista playoff- peleistä työläin. Hienosti hoidettiin lopussa 6 vs 3, erityiskiitos Kallelle, Tatulle ja Salpille. LNM:lle myös iso peukku siitä, miten jaksoivat taistella.”

”Liminka oli haastava vastus meille jo runkosarjassa. Tiedettiin, että kaverilla on huippu maalivahti ja asennepuoli ihan tapissa varmasti puolivälierävoiton jälkeen. Porissa pystyttiin voittamaan peli hieman nihkeästä alusta huolimatta suhteellisen hyvällä esityksellä. Limingassa peli oli erittäin tiukka, pienien marginaalien peli. Arvid pelasi maalissa huippuottelun ja kokeneet pelaajat taistelivat voiton lopun 3 vs 6 alivoimalla. Kaikkiaan ehkä kevään sarjoista se meille hankalin”, Nylund muistelee.

 

Finaaleissa Karhuja vastaan asettui runkosarjan seiska Rangers. Rangers tiputti puolivälierävaiheessa sarjakärki FBC Turun jatkosta ja välierävaiheessa kaatui SaiPa. Finaalisarja pelattiin paras viidestä- järjestelmällä. Ensimmäinen ottelu Porissa 20.3. oli yllättävänkin selkeä. Karhut vei ottelun lukemin 8-1. Kirkkonummella ei kuitenkaan ollut enää niin helppoa ja Rangers tasoitti sarjan vieden ottelun lukemin 4-3. Taistelua jatkettiin Porissa 24.3., jonka Karhut vei nimiinsä lukemin 9-6. Finaalisarja oli siis katkolla Karhuille Kirkkonummella 27.3. Karhut hoiti sarjan neljännen ottelun varmoin ottein ja loppulukemin 4-13. Divarin mestaruus ja F-liigapaikka ensi kaudelle tuli siis Poriin!

”Lopuksi kohdattiin Rangers, jonka eväät oli syöty ja yhtä häviötä lukuunottamatta oli helppoja voittoja. Toki Rangerit on ihan ok joukkue”, Myllyharju kertoo.

”Finaalissa Rangers oli vaikea ja arvaamaton joukkue. Heillä oli todella hyvä ykköskenttä. Puolustettiin todella hyvin ja Rangers ei päässyt hirveän monelle huippupaikalle. Toiseen peliin tuntui, että lähdettiin vähän takki auki ja lopputulos ei ollut hyvä. Muuten muissa peleissä ei ollut hätää, vaikka pelit vaativat paljon kärsivällisyyttä. Upee fiilis nostaa kauden jälkeen kannua!”, kertaa Vonk finaalisarjaa.

Nylund kertoi jälkeenpäin, että sydäri ei ollut kaukana Kempeleellä toisen välieräottelun loppuhetkillä. Ilman Nitroja hän kuulemma kuitenkin pärjäsi finaaleissa. ”Rangers oli tiputtanut FBC:n ja SaiPan, joten tiedossa oli, että kaveri pelaa aivan huippusalibandyä divaritasolla. Ensimmäinen peli tuli Porissa meille kuitenkin hiukan turhankin helposti ja luultiin ehkä, että sama tahti jatkuisi myös Kirkkonummella seuraavana päivänä. Toisessa pelissä meidän oma pallollinen peli oli todella heikkoa paikoitellen ja Rangers pelasi erittäin fiksusti. Tappio toisessa pelissä herätti varmasti kaikkia. Palattiin perusjuttujen äärelle ja alettiin taas tekemään asioita, mistä oltiin yhdessä etukäteen sovittu, laadukkaasti. Sitä kautta pystyttiin ottamaan kohtalaisen selkeät voitot kolmos- ja nelospeleistä. Rangersin kokoonpanomurheet tietysti hiukan helpotti urakkaa”, Nylund kertoo.

 

Karhut hallitsi Divarin pudotuspelien pörssejä. Pistepörssin voitti Juho Myllyharju tehoin 11+4=15. Toiselta sijalta löytyy Eero Vanhatalo pistein 8+7=15. Karhujen kolmanneksi tehokkain oli Juuso Ahola tehopistein 4+10=14 (Divarin pörssin sijalla 4).

Maalipörssin kärjestä löytyy myös Myllyharju (11) ja Vanhatalo (8) sekä syöttöpörssin kärjestä Ahola (10). Pudotuspelien +/- -tilaston kärjestä löytyy Kalle Santanen (+21). Toisella ja kolmannella sijalla on Eero Vanhatalo ja Tatu Ruohonen. Molemmilla lukema näyttää +20.

Maalivahdeista paras torjuntaprosentti oli Arvid Vonkilla (80,15). Päästettyjen maalien keskiarvo hänellä oli 3,39/ottelu.

Myllyharju kertoo omien playoffien onnistumisestaan seuraavaa: ”Meni ihan kivasti, tuli muutamia osumia ja oli mukava pelata. Pörssivoitto oli mukavaa, koska omat tehot ovat aina tärkeämpiä kuin joukkueen voitot. Eero V. ja Ville S. sekä myös Juuso A. pelasivat niin hienosti, että siinä oli mukava olla mukana. Myös Kalle ja Tatu pakkeina olivat todella hyviä ja tulevat olemaan myös Liigan paras pakkipari, mikäli pelaavat pakkiparina.”

Myös Vonk onnistui playoffeissa ja oli tärkeässä roolissa maalin suulla. ”Mielestäni pelasin ihan omalla tasolla. Tiesin, että virheet pitää minimoida, se oli iso juttu. Omaa peliä helpotti paljon joukkueen hyvä puolustus”, hän kiittelee.

Vaikka Karhuille tuli muutama loukkaantuminen vielä playoff-vaiheessakin, niin kokonaisuus kuitenkin ratkaisi ja sota ei yhtä tai kahtakaan miestä kaivannut. Joukkue oli täynnä onnistujia. Tätä mieltä oli myös päävalmentaja Nylund. ”Joukkueena erittäin vahva kausi. Vanha sanonta, että joukkue on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki, kertoo totuuden siitä, että meillä ei kukaan epäonnistunut. Jokaisen pelaajan voisi tässä mainita, mutta pari kaveria oli, jotka tekivät vaikutuksen itseeni. Ruohonen ja Myllyharju pelasivat läpi kauden erittäin vahvasti ja nostivat tasoa vielä, kun pelit koveni. Vonk ja Bergendahl hoitivat oman tonttinsa myös mainiosti läpi kauden. Kauttaltaan onnistunut kausi pelaajistolta!”

 

Velho Nylund nosti edellisen kerran Karhut liigaan kauden 2017-2018 päätteeksi. Tuolloin Karhut oli runkosarjan kutonen eikä liigapaikka ollut varsinaisesti edes tavoitteena. Tällä kaudella sen sijaan Karhut tavoitteli kotietua pleijareihin ja saavuttikin sen, sijoittumalla runkosarjassa toiseksi.

”Aikalailla mentiin kausi suunnitelmien mukaan. Tavoitteena oli lähteä parantamaan fysiikkapuolta kesän aikana ja mentiinkin oikeastaan aika pitkälle syyskesään fysiikan ehdoilla. Tämä ehkä hiukan näkyi runkosarjan alussa. Peli lähti kuitenkin kehittymään siitä oikeaan suuntaan. Ensin saatiin puolustuspeli laitettua kuntoon, jonka jälkeen pystyttiin keskittymään pallolliseen tekemiseen. Kevätkausi onnistui oikeastaan melko nappiin. Tarkoitus oli pelata parasta salibandyä kevättä kohden ja siinä onnistuttiinkin paikoitellen melko hyvin. Myös valmennuksella oli hyvä yhteinen näkemys siitä, millaista salibandyä haluttiin joukkueen pelaavan.”

Nylund kertoo, että isoissa peleissä valmentajan keskittyminen täytyy koittaa pitää olennaisessa tiukoissakin paikoissa. ”Oma pää pysyy kylmänä, kun tietää, että kotiläksyt ollaan tehty huolellisesti. Pelaajiin tätä viileyttä ei tarvitse yrittää siirtää, sillä peli itsessään rauhoittaa pelaajia. Kun peli käy, silloin keskittyminen pysyy melko helposti olennaisessa. Tämän kauden osalta homma olikin melko helppoa näiltä osin. Kun keskitytään treeneissä ja ottelupalavereissa olennaiseen, on se paras tapa kaikille pitää mieli rauhallisena, kun tiedetään, että valmistautuminen on ollut onnistunut.”

 

”Pori o Pori” ja Karhut palaa liigakentille kaudella 2021-2022! Ensi viikolla luvassa sopimusuutisia!

Lue myös