• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Ykköskentän tutkapari Vanhatalo - Myllyharju jatkaa Karhupaidassa


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen liigajoukkue ensi kaudeksi rakentuu vähitellen. Hyökkääjät Eero Vanhatalo ja Juho Myllyharju ovat allekirjoittaneet jatkopahvin liigakaudelle 2021-2022.

 

Viime kaudella vakuuttavaa jälkeä ja erityisesti pudotuspeleissä toisensa löytänyt kaksikko Eero Vanhatalo ja Juho Myllyharju viihdyttävät esityksillään myös tulevalla liigakaudella. Nopeajalkainen Vanhatalo nostaa usein joukkueen suosta huonoilla hetkillä omalla esimerkillään kentällä. Myllyharju puolestaan tekee töitä kovasti kahteen suuntaan ja nosti tasoaan erityisesti kevään kovissa ratkaisupeleissä.

 

Eero Vanhatalo on 23-vuotias Siikaisten Sisun kasvatti, joka on kuitenkin kovaa vauhtia kaupunkilaistunut. Karhuissa hän on pelannut jo seitsemän vuotta ja hän on toiminut joukkueen kapteenina kaksi kautta.

Päättyneellä kaudella Vanhatalo oli Divarin runkosarjan pistepörssin seitsemäs tehoin 27+15=42 (+30). Pudotuspeleissä hän oli Divarin pörssin toinen (samoissa kokonaispisteissä tutkaparinsa Myllyharjun kanssa) tehoin 8+7=15 (+20).

Vanhatalo on pelannut uransa aikana 26 Liigaottelua kokonaistehoin 3+8=11. Divarissa hänelle on kertynyt 104 ottelua ja tehot 73+43=116. Divarin pudotuspelejä Vanhatalolla on tilillään 27, joissa on kertynyt tehot 16+11=27.

”Hyvät fiilikset tietysti sopimuksesta. Hienoa päästä pelaamaan Porissa taas sählyliigaa”, kertoo Vanhatalo. Myös kohti F-liigaa Vanhatalo lähtee hyvällä mielellä. ”Lähdetään haastamaan Suomen parhaita joukkueita. Liigassa peli on fyysisempää kuin Divarissa sekä virheistä rankaistaan armotta. Henkilökohtaisesti pyrin pelaamaan tasapainoisen kauden. Jos muutaman maalin saisi tehtyä, niin hyvä.”

 

Juho Myllyharju on Karhujen omaa tuotantoa, jonka seurassa ei tylsää hetkeä tule. 26-vuotias Myllyharju on nähty myös porilaisseura FBT PiTUn paidassa.

Myllyharjun tehot Divarin runkosarjassa päättyneellä kaudella oli 18+10=28 (+23) ja pudotuspeleissä 11+4=15 (+18), voittaen Divarin pudotuspelien pistepörssin.

Myllyharjulle on kertynyt Liigaotteluita yhteensä 21 kpl, kokonaistehoin 10+3=13 ja Divarissa hänellä on otteluita yhteensä 76, tehoin 40+27=67. Divarin pudotuspelejä Myllyharjulle on kertynyt 16 kpl (12+5=17).

Myllyharju on positiivisin mielin sopimuksesta ja F-liigaan menosta. ”On mukava pelata ensi kaudella mukavassa joukkueessa ja loistavassa valmennuksessa. Uskoisin, että tulemme olemaan hyvä joukkue, joka pelaa hyvin ja voittaa kamppailuja.” Myllyharju oli Karhujen mukana myös kolme vuotta sitten, kun joukkue edellisen kerran valmistautui liigakentille. ”Tällä kertaa valmistautuminen on eronnut hieman sillä tavalla, että valkut on pysyneet samana ja on tullut lisävalkkujakin, joten hyvin menee.” Tavoitteena tulevalla kaudella Myllyharjulla on tehdä maaleja noin 30-40 kappaletta. ”Riippuen siitä, antaako valmentaja peliaikaa paljon”, hän päättää.

 

”Eero ja Mylly ovat tärkeitä palasia ensi kauden joukkueessa. Kumpikin herra pystyi tekemään tulosta hyökkäyspäässä, mutta hoitivat myös omat puolustusvelvoitteensa moitteettomasti. Uskon, että pojat pystyvät tähän myös liigatasolla. Mylly on muuttunut iän myötä enemmän ja enemmän all around -tyyppiseksi laitahyökkääjäksi, joka ilahduttaa aina valmennusta. Eero puolestaan on ollut erinomainen kapteeni, joka on noussut usein esiin otteluiden ratkaisuhetkillä ja ottanut joukkuetta ns. ”reppuselkään”, kommentoi Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund.

 

Karhujen sopimustilanne:

Maalivahdit:

Tomi Bergendahl

Arvid Vonk

 

Hyökkääjät:

Juuso Ahola

Juho Myllyharju

Aatu Tommila

Julius Tuominen

Eero Vanhatalo

 

Toimihenkilöt:

Pekka Nylund, päävalmentaja

Tino Nieminen, valmentaja

Jani Rajala, valmentaja

Juhani Honkavuo, fysioterapeutti/fysiikkavalmentaja

 

 

Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös