• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhuille lisää jatkosopimuksia


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut on kiinnittänyt liigajoukkueensa puolustuspäähän omat kasvattinsa Kalle Santasen ja Vertti Rautavan.

 

Kalle Santanen on 28-vuotias kokenut iki-Karhu, joka on kulkenut joukkueen mukana aina kakkosdivarista liigakentille asti. Koko pelaajauransa Karhuja edustanut Santanen on toiminut myös kapteenina useamman vuoden.

Divarissa Santanen on pelannut yhteensä 156 ottelua, tehopistein 44+58=102. Hänelle on kertynyt myös 62 liigapeliä, tehoin 7+7=14. Päättyneellä kaudella Kalle keräsi runkosarjassa 19 ottelussa tehot 4+5=9 (+21) ja pudotuspeleissä kahdeksassa ottelussa 0+3=3 (+21), voittaen Divarin pudotuspelien +/- -tilaston.

Santanen on hyvillä mielin sopimuksesta ja F-liigaan menosta. ”Hyvät on fiilikset, kun pääsee taas Karhupaita päällä pelaamaan F-liigaa. Kovalla taistelufiiliksellä lähdetään pelaamaan!” Santanen on ollut Karhujen mukana myös liigakausilla 2010-2011, 2011-2012 ja 2018-2019. Hän kertoo, että valmistautuminen liigakauteen aiempiin liigakausiin verrattuna on eronnut lähinnä niin, että nyt on menty fysiikka edellä. ”Liigassa on paljon kovempi vauhti, ja virheistä rokotetaan kovalla prosentilla verrattuna Divaripeleihin. Tulevan kauden tavoitteeni on antaa joka pelissä kaikkeni, jotta Karhut muljaa!”, Santanen kertoo.

 

20-vuotias Vertti Rautava on Karhujen juniorityön helmiä. Rautava voi ikänsä puolesta pelata vielä ensi kaudellakin A-junioreissa. Karhujen A-juniorit nousivat ensi kaudeksi SM-sarjaan. Nousijat valittiin pistekeskiarvon perusteella, koska päättynyttä kautta ei saatu pelattua loppuun. Kuluneen kauden ottelut loppuivat Karhujen osalta jo marraskuussa. Ilman tappioita pelannut Karhut oli pistekeskiarvoltaan sarjan paras joukkue.

Rautavalle on kertynyt Divaripelajä yhteensä 31 kappaletta tehoin 7+3=10. Viime kaudella hänen kautensa loppui vuodenvaihteeseen, sillä armeijasta ei päässytkään koronan vuoksi urheiluvapaille samalla tavoin kuin yleensä on päässyt. Alkukaudesta Vertti ehti pelata kuitenkin 15 ottelua tehoin 3+1=4 (+13).

”Hieno juttu, että Karhut tarjosi sopimusta myös ensi kaudelle Liigaan. Ollaan askeleen lähempänä unelmia. Jännää päästä vääntämään maailman parhaita vastaan, innolla odotan. Sitten sen tason tajuaa, kun painii samassa kehässä maailmanmestareita vastaan”, pohtii Rautava tulevaa liigakautta. Vertti on armeijassa vielä vuoden loppuun saakka. ”Armeija jarruttaa tässä maailmantilanteessa pelaamista tosi paljon. Isojen herrojen päätöksiin en voi vaikuttaa, mutta toivotaan tilanteen paranevan, jotta harjoituksissa/peleissä pääsisi edes suhteellisen normaalisti käymään”, hän toivoo. ”Odotan F-liigan ja Divarin tasoeron olevan kohtuu iso. F-liigassa ollaan ammattimaisuudessa ja urheilullisuudessa sekä yleisesti tasollisesti Divaria edellä. Omat tavoitteet ovat ensinnäkin päästä harjoittelemaan joukkueen mukana mahdollisimman paljon ja mahtua pelaavaan kokoonpanoon sekä pistää kampoihin isoille pojille kulmaväännöissä”, Rautava päättää.

 

Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund on tyytyväinen puolustuspään kiinnityksiin. ”Kalle on ollut pitkän linjan luottopakki meillä. Kalle on vahva sekä pallollisessa että pallottomassa pelissä ja tulee olemaan Liigassakin erittäin tärkeä palanen. Kalle tuo myös kaivattua rauhallisuutta ja rentoutta joukkueen arkitekemiseen. Vertti on jo kaksi kautta ollut isossa roolissa meillä. Vertti on hyvin kokonaisvaltainen puolustaja, jolla on mainio liike. Tämä mahdollistaa hyökkäysten tukemisen sekä vahvan kaksinkamppailupelaamisen puolustuspäässä. Toivottavasti puolustusvoimat malttavat välillä päästää Vertin harjoittelemaan joukkueen kanssa”, Nylund toivoo.

 

 

Karhujen sopimustilanne:

Maalivahdit:

Tomi Bergendahl

Arvid Vonk

 

Puolustajat:

Vertti Rautava

Kalle Santanen

 

Hyökkääjät:

Juuso Ahola

Juho Myllyharju

Aatu Tommila

Julius Tuominen

Eero Vanhatalo

 

Toimihenkilöt:

Pekka Nylund, päävalmentaja

Tino Nieminen, valmentaja

Jani Rajala, valmentaja

Juhani Honkavuo, fysioterapeutti/fysiikkavalmentaja

 

 

Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös