• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Eerik Lukkari Karhujen F-liigajoukkueeseen


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut saa riveihinsä hyökkäysvoimaa Limingasta. Tulevaa liigajoukkuetta täydentää Eerik Lukkari.

 

Limingan Niittomiehissä viime kaudella Divaria pelannut Eerik Lukkari siirtyy ensi kaudeksi Porin liigamiehistöön. Alun perin Kajaanista lähtöisin oleva 26-vuotias Lukkari on KeLy:n kasvatti. Lisäksi hän on pelannut urallaan myös Merikoski SBT:ssä. Aiempaa liigakokemusta Lukkarilla ei ole ja haaveena hänellä onkin ollut jo pitkään liigassa pelaaminen.

”Poriin ja F-liigaan sai lähtemään unelma pelaamisesta parhaassa sarjassa ja se, että Karhut oli kiinnostunut saamaan mut Poriin. Olen jo monen vuoden ajan pohtinut sitä, että täytyy nähdä ihan kokemuksenkin kannalta muitakin paikkoja kuin Oulu ja lähiympäristö”, kertoo Lukkari.

 

Eerik Lukkari on ollut salibandyn uutissivusto Pääkallossa viestinnän harjoittelijana, joten salibandy on sitäkin kautta tullut entistä tutummaksi hänelle. Nyt Lukkari sai töitä Porista Postilta. Karhut kiittää Postia yhteistyöstä työpaikan järjestymisessä! Lukkarilla on edessä siis maisemanvaihdos reilu 500 kilometriä etelämmäs.

Rehellisesti hieman jännittää vaihtaa maisemaa, koska Oulussa mulla on kaikki hyvin ja niin paljon rakkaita ihmisiä. Mutta todella innoissaan oon lähössä, omia unelmia kohti ja yleensä oon hyvä tutustumaan ihmisiin”, Lukkari pohtii. Porista hän kertoo tietävänsä Karhujen lisäksi vain ässät, Yyterin ja Jazzit. ”Kaupunki ei oo mitenkään tuttu, vaikka Urheilutalolla olenkin käynyt lukuisia kertoja pelaamassa. Innolla odotan sitä, minkälainen kaupunki ja kulttuuri Porissa on.”

 

Divaria tämä oikealta laukova maalintekijä on pelannut yhden kauden (2015-2016) KeLy:ssä ja viisi kautta LNM:ssä (2016-2021). Divaripelejä Lukkarille on kertynyt yhteensä 155 ja näissä tehot 125+44=169. Päättyneellä kaudella hän oli LNM:n tehokkain pelaaja runkosarjassa pistein 22+9=31 (26 ottelua). Pudotuspeleissä hän keräsi viidessä ottelussa tilastoihin lukemat 3+0=3.

Lukkari kuvailee itseään intohimolla lajia rakastavaksi pelaajaksi, joka haluaa aina voittaa. ”Suurin vahvuuteni on älytön halu ratkaista ja tehdä maaleja sekä tietenkin laukaus.”

Karhujen mukana Lukkari ei ole vielä toistaiseksi treenannut, sillä hän tulee vasta kesäkuun alussa Poriin. ”Valmistautuminen tulevaan liigakauteen on lähtenyt käyntiin odottavaisin mielin ja hyvin! Vielä en ole Poriin päässyt ja olen treenannut Limingan mukana. Ongelmitta on päässyt treenaamaan, jos ei lasketa ystävien ja entisten joukkuekavereiden kuittailua treeneissä. Eiköhän pojatkin kohta siitä toivu, että oon lähössä pois, varmasti kova paikka heille. :), Lukkari miettii.

Henkilökohtaisiksi tavoitteiksi tulevalle kaudelle Lukkari asettaa oman kehittymisen pelaajana ja maalintekijänä hän tavoittelee tietenkin myös tehopisteitä. ”Liigapeleiltä ootan tottakai sitä, että missä menee oma taso verrattuna maailman parhaisiin ja sitä, miten paljon pystyn oppimaan ja kehittymään. Tavoitteena on olla paras mahdollinen pelaaja, mitä ikinä voinkaan olla. Eiköhän tykki laula myös muutaman kerran, nähdään pian Pori!”, hän päättää.

 

Päävalmentaja Pekka Nylund on tyytyväinen joukkueen uuteen hankintaan. ”Lukkari oli meitä kiinnostava pelaaja ja Eerik halusi maisemanvaihdosta ja uusia haasteita uralleen, niin siinä kummankin intressit kohtasivat. Rightin pelaajana Eerik tuo kaivattua täydennystä righti-osastolle, kun Kuusiluoto ja Stenfors ei jatka meillä. Eerik on hanakka laukomaan ja omaa huippuluokan laukauksen ja onkin naputtanut takuuvarmasti Divarissa yli 20 maalia kaudessa.”

 

 

Karhujen sopimustilanne:

Maalivahdit:

Tomi Bergendahl

Arvid Vonk

 

Puolustajat:

Vertti Rautava

Kalle Santanen

 

Hyökkääjät:

Juuso Ahola

Eerik Lukkari

Juho Myllyharju

Aatu Tommila

Julius Tuominen

Eero Vanhatalo

 

Toimihenkilöt:

Pekka Nylund, päävalmentaja

Tino Nieminen, valmentaja

Jani Rajala, valmentaja

Juhani Honkavuo, fysioterapeutti/fysiikkavalmentaja

 

 

Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös