• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Tomi Jerkulle jatkosopimus


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut on kiinnittänyt liigamiehistöönsä jälleen lisää viime kauden pelaajia. Hyökkäysosastolla jatkaa maalitykki Tomi Jerkku sekä viime kaudella joukkueeseen noussut A-juniori-ikäinen Julius Lundgren.

 

Tomi Jerkku on 23-vuotias Karhujen oma kasvatti. Hänet tunnetaan kovasta vedostaan ja hän onkin yksi joukkueen hyökkäyspään avainpelaajista myös ensi kaudella. Maaliahneena rightin pelaajana hän sijoittui päättyneellä kaudella Divarin runkosarjan pistepörssin kolmanneksi ja maalipörssin viidenneksi, tehoin 29+17=46 (+24). Pudotuspeleissä hän keräsi tehot 6+7=13 (+3). Jerkku kävi pelaamassa liigaa kaudella 2019-2020 LASB:ssa, jonka jälkeen hän palasi takaisin Poriin ja Karhuihin. Liigapelejä hänelle on kertynyt yhteensä 51 ja niissä tehot 31+18=49. Divaripelejä Jerkulla on pelattuna kokonaisuudessaan 94, tehoin 70+44=114.

 

Jerkun mietteitä sopimuksesta: ”Hyvät on fiilikset päästä taas lätkimään. Ilolla mennään kohti F-liigaa. Töitä on edessä ja paljon, jos halutaan pisteitä saada. Tekemisen taso näyttäisi fysikkapuolella ainakin olevan huippuiskussa, siitä iso kiitos fysiikkakoutsi Honkavuolle!” Liigapeleiltä Jerkku odottaa sitä, että pääsee näkemään, mihin Karhulaumasta oikeasti on. Ensi kauden tavoitteet hän summaa seuraavasti: ”Kunhan joukkue pärjää ja saa laitettua palloa pussiin.”

 

Julius Lundgren puolestaan tuo joukkueeseen nuorta voimaa ja leveyttä hyökkäyspäähän. 17-vuotias Karhukasvatti nostettiin viime kaudella kesken kauden joukkueeseen. Divarin runkosarjapelejä hänelle ehti kertyä seitsemän, tehoin 2+0=2 ja pudotuspelejä kahdeksan, samoin tehoin 2+0=2.

 

Lundgren on ensi kauden sopimuksestaan itse hieman jopa yllättynyt, mutta erittäin hyvällä fiiliksellä. ”Innostunein mielin lähdetään kohti F-liigaa. Se tuo lisää motivaatiota jokapäiväiseen tekemiseen, kun miettii, että pitäisi pärjätä ihan huipuilla.” Kesätreeneistä Lundgren kertoo, että on ollut paljon enemmän fysiikkatreeniä juniorien treeneihin verrattuna. ”Etenkin voimaan painottunutta treeniä on ollut paljon enemmän, mitä ennen ja lajia vähän vähemmän, mitä junnuissa on ollut. Mutta sitä odotinkin ja kivaa on ollut hyvässä porukassa treenata.” Liigapeleiltä hän odottaa sitä, että pääsee näkemään, mitä huipulla vaaditaan. ”Hienoa olisi päästä muutamia näyttöjä antamaan ja testauttamaan omaa tasoa maailman huippuja vastaan.” Lundgren kertoo kauden tavoitteekseen isojen kehitysharppauksien ottamisen lähemmäs oman ikäluokan huippua ja yleisesti oman pelin parantamisen.

 

Karhujen vastuuvalmentaja Pekka Nylundin kommentit jatkosopimuksista: ”Tomppa on osoittanut aiemmilla liigakausilla, että pystyy tekemään tulosta hyökkäyspäässä ja on erikoistilanteissa vaarallinen peluri. Parantuneen fysiikan myötä voidaan häneltä odottaa kovaa tulosta ensi kaudella. Juppe tuli vahvasti sisään joukkueeseen kesken kauden ja omaa erittäin hyvän pelikäsityksen hyökkäysalueella. Liike on myös nuoren miehen vahvuus. Nyt hän pääsee paremmin opettelemaan pelitapaa, niin varmasti tuo kilpailua pelipaikoista kokeneemmille pelureille jo tulevalla kaudella.”

 

 

Karhujen sopimustilanne:

Maalivahdit:

Tomi Bergendahl

Arvid Vonk

 

Puolustajat:

Vertti Rautava

Kalle Santanen

 

Hyökkääjät:

Juuso Ahola

Tomi Jerkku

Eerik Lukkari

Julius Lundgren

Juho Myllyharju

Aatu Tommila

Julius Tuominen

Eero Vanhatalo

 

Toimihenkilöt:

Pekka Nylund, päävalmentaja

Tino Nieminen, valmentaja

Jani Rajala, valmentaja

Juhani Honkavuo, fysioterapeutti/fysiikkavalmentaja

 

 

Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös