• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Juha Tikka tekee paluun Karhupaitaan


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut on tehnyt jälleen lisää sopimuksia tulevalle liigakaudelle. Juha Tikka palaa hyökkäysosastolle ja puolustukseen saadaan nuorta voimaa omista kasvateista, kun Paavo Järvi ja Konsta Aro on myös kiinnitetty joukkueen vahvuuteen.

 

Juha Tikka on 32-vuotias hyökkääjä, joka on ollut Karhujen mukana myös aiemmilla liigakausilla. Karhuissa Tikka pelasi edellisen kerran kaudella 2018-2019 liigaa. Tuolloin hän teki 17 ottelussa tehot 6+6=12. Kaudelle 2019-2020 hän siirtyi porilaisen Satabandyn riveihin pelaamaan 3-Divisioonaa. Viime kauden hän pelasi Karhujen farmijoukkue FBT PiTU:ssa Suomisarjaa. Liigakokemusta hänellä on yhteensä 49 ottelusta tehoin 24+15=39. Divariotteluita hänelle on kertynyt uransa aikana yhteensä 117 tehoin 94+58=152.

”Tosi hyvät fiilikset sopimuksesta. Hieno porukka kasassa ja tekemisen meininki on hyvällä tasolla. Pelaajatkin jo entuudestaan tuttuja, niin eihän sitä edes huomannut, että olisi välillä poissa ollutkaan”, kertoo Tikka. Pääsarjoihin palaaminen ei ollut Tikalle parin kauden tauon jälkeen itsestäänselvyys. ”Viime kausi PiTUssa meni ilman suurempia vaivoja ja pelaaminen tuntui muutenkin kiinnostavan. Siihen päälle vielä telkkarista Karhujen pudotuspelit ja liiganousu, niin polte oli aika kova. Toki ajatuksena oli, kun treenirinkiin hyppäsin, että vedetään hyvä kesä alle ja jatketaan PiTUssa, koska en uskonut, että näillä kilometreillä on enää paljon annettavaa. Nyt parin kuukauden rääkin jälkeen on havaittavissa sen verran kehitystä, että uskon pärjääväni vielä liigakarkeloissa.” Tikalla on aiempaa kokemusta liigapeleistä useammalta kaudelta. ”Nimi on muuttunut, mutta eiköhän sarja ole edelleen kiven kova. Helppoja pelejä tuskin tulee yhtään olemaan. Lähdetään haastamaan maailman parhaita ja katsotaan, mitä käteen jää.” Tässä kohtaa hän ei uskalla vielä mitään tavoitteita tulevalle kaudelle asettaa. ”Toivotaan että saisi pelata ja treenata terveenä, niin uskon, että hyvä tulee”, Tikka summaa.

Viikonloppuna pyöreitä täyttänyt valmentajavelho Pekka Nylund on tyytyväinen Tikan sopimukseen. ”Tikan saaminen mukaan on erittäin hieno juttu. Tiki on ollut hyökkäysalueella erittäin vaarallinen pelaaja aina pallollisena sekä maalin- että pelintekijänä. Isokokoisena pelaajana hän pystyy myös suojaamaan palloa mainiosti. Tiki on painanut fysiikkatreeneissä hommia todella kovalla sykkeellä, joten uskoisin, että kaukaloon saadaan kovakuntoinen kokenut pelaaja.”

 

Paavo Järvi on 19-vuotias Karhujen oma kasvatti. Hän mahtuu tulevalla kaudella vielä pelaamaan P21-sarjaa (ent. A-juniorit). Järvi nostettiin edustuksen rinkiin jo viime kaudella, kesken kauden. Divarin runkosarjassa hän ehti pelaamaan 19 ottelua tehoin 1+1=2 ja pudotuspeleissä kahdeksassa ottelussa tilasto näytti lukemaa 0+1=1.

Myös Järvi on hyvillä fiiliksillä sopimuksestaan. ”Aika paljon kovempaa mennään kesätreeneissä miesten mukana ja suunnitelmallisemmin ylipäätään, kuin mitä junnuissa on totuttu.” F-liigalta Järvi odottaa kovaa sarjaa ja henkilökohtaisella tasolla hänellä on tavoitteena pelipaikka joukkueen kokoonpanossa. ”Tavoitteena on saada laadukas kesä alle ja sitä myötä haastaa tosissaan kokeneempaa osastoa pelipaikoista.”

”Paavo liittyi rinkiin jo ennen joulua ja saikin mukavasti pelejä alle edarissa jo viime kaudella. Paavo on kaksinkamppailuissa sitkeä kaveri ja kesätreeneissä kun saadaan hiukan voimaa lisää runkoon, niin hyvä tulee”, kuvailee päävalmentaja Nylund Järveä.

 

Myös 17-vuotias Konsta Aro on Karhujen kasvatti. Hänkin pelaa ensi kaudella P21 SM-sarjassa. Aro nostettiin jo viime kaudella joukkueen harjoitusryhmään. Viime kaudella A-juniorien 1-divisioonassa Aro ehti pelata vain yhden ottelun ennen loukkaantumista ja sarjojen keskeytystä. Tehot tuossa ottelussa olivat kuitenkin komeat 1+2=3.

”Sopimus oli todella mukava uutinen ja toi motivaatiota salibandyyn lisää, koska viime kaudella en päässyt pelaamaan kuin yhden pelin loukkaantumisen takia.” Edustuksen treeneissä hän kertoo olevan kovempi tempo ja treenien olevan fyysisempiä kuin juniorien treenit. ”F-liigakaudelta odotan, että pääsisin pelaamaan mahdollisimman paljon ja henkilökohtaisella tasolla haluaisin kehittää fysiikkaani”, Aro miettii.

”Konsta tuli kauden lopulla edarin treenirinkiin ja on siitä asti tehnyt ennakkoluulottomasti hommia treeneissä ja ansaitsee ehdottomasti sopimuksen edariin. Konstalla on hyvä liike ja hyvällä tasolla oleva pallonkäsittelytaito. Konsta on varmasti tulevaisuuden runkopelaajia Karhuissa”, pohtii Nylund.

 

Muistattehan hankkia kausikortit ennakkoon ensi kauden liigapeleihin! Kausikortti-kampanja on voimassa 30.6.2021 asti osoitteessa:
https://www.tiketti.fi/karhut-2021-2022-kausikortti-kausikorttihaaste-akkreditointi/1282700

 

 

Karhujen sopimustilanne:

Maalivahdit:

Tomi Bergendahl

Arvid Vonk

 

Puolustajat:

Konsta Aro

Paavo Järvi

Vertti Rautava

Kalle Santanen

 

Hyökkääjät:

Juuso Ahola

Tomi Jerkku

Eerik Lukkari

Julius Lundgren

Juho Myllyharju

Juha Tikka

Aatu Tommila

Julius Tuominen

Eero Vanhatalo

 

Toimihenkilöt:

Pekka Nylund, päävalmentaja

Tino Nieminen, valmentaja

Jani Rajala, valmentaja

Juhani Honkavuo, fysioterapeutti/fysiikkavalmentaja

 

 

Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös