Karhujen F-liiga alkoi tappiolla

Karhut kärsi F-liigan avauksessa kotitappion EräViikingeille lukemin 5-10.

Odotettu F-liigakausi starttasi Porissa sunnuntaina 19.9.2021, kun Karhut kohtasi EräViikingit Helsingistä. Myös yleisöllä oli pääsy otteluun pitkän tauon jälkeen, joka loi tietenkin lisätunnelmaa tapahtumalle.

Ottelun avusmaalin teki ErVi ajassa 3:56. Tasoituksen ja Karhujen avausmaalin taiteili Tomi Jerkku, Kalle Santasen syötöstä. Hetkeä myöhemmin ErVi meni 2-1 johtoon ja pääsi erän puolivälissä koittamaan rangaistuslaukausta, jonka Arvid Vonk kuitenkin hienosti torjui. Karhut tasoitti tilanteen jälleen, tällä kertaa asialla oli Julius Tuominen. Seuraava maali oli taas ErVin ja erätauolle lähdettiin tilanteessa 2-3.

”Pelin alku oli kummaltakin joukkueelta ehkä hieman heikkoa pelaamista. ErVi pääsi rokottamaan meitä merkkausvirheestä ensimmäisen erän alkupuolella pari kertaa. Itse onnistuttiin tasoittamaan kahdesti. Ensin mallikkaan hyökkäysalueen pelin kautta Jerkku tasoitti Santasen loistavasta syötöstä. Julius Tuomisen mainiolla yksilösuorituksella päästiin tasoihin toisen kerran, mutta jälleen ErVi meni johtoon. Pelivalmius pääsi herpaantumaan hetkeksi ja ErVin puolustaja pääsi nousemaan aivan liian vapaasti. Ensimmäinen erä oli kaikkiaan hyvin tasaista peliä. ErVi ehkä hallitsi palloa enemmän, mutta maalipaikat menivät suurin piirtein tasan”, kommentoi päävalmentaja Pekka Nylund.

Toisen erän alkupuolella Karhujen kolmannen maalin iski jälleen Jerkku. Syötön tähän antoi Juuso Ahola. Hetkeä myöhemmin Karhut siirtyi 4-3 johtoon Tatu Ruohosen maalilla, Juho Myllyharjun syötellessä. Ottelun puolivälin paikkeilla ErVi kuitenkin tasoitti tilanteen. Tämän jälkeen seuraava maali oli ErVin ylivoiman tulosta. Erän loppupuolella Karhut tuli kuitenkin taas tasoihin, kun Tuomas Huhtala laittoi pallon verkkoon Aholan syötöstä. Vielä erän lopuksi ErVi pääsi koittamaan toistamiseen rankkaria, tällä kertaa siinä erehtymättä. Toiselle erätauolle lähdettiin jälleen ErVin maalin johdossa, lukemin 5-6.

”Toinen erä oli meiltä varmasti pelin paras erä. Puolustettiin nyt jo paremmin. Kaveri sai tehtyä ylivoimalla yhden ja yhden 5 vs 5-pelissä. Meillä puolestaan onnistui kakkosketju kahdesti Huhtalan ja Jerkun toimesta, Aholan esitöistä. Myös Ruohonen iski yhden maalin ruuhkan takaa. ErVi pääsi erän lopussa johtoon illan toisesta rankkaristaan. Tämä erä oli ehkä 5 vs 5 pelin osalta hieman meidän, mutta kaveri sai erikoistilannemahdollisuuksia, mitä sarjanousijalle ei suotu tällä kertaa, ollen niissä tehokas”, kertoo Nylund.

Heti kolmannen erän alkuun vastustaja lisäsi johtoasemaansa kahteen maaliin. Erän alku sai myös dramaattisen käänteen, kun Karhujen Juuso Aholan maila osui EräViikinkien maalivahti Nemo Sipilää maalintekotilanteessa. Tilanne näytti pahalta, mutta onneksi kuitenkin Sipilä pääsi joukkueen bussin mukana Helsinkiin, käytyään ensin Satasairaalassa tarkastuksessa. Karhut toivoo pikaista paranemista Sipilälle! Tilanteen johdosta Ahola sai 5+20 min jäähyn ja ErVi meni menojaan, tehden kaksi maalia ylivoimalla. Lopuksi ErVi laittoi vielä pallon tyhjään maalin, Karhujen yrittäessä kavennusta. Loppulukemat ottelusta olivat siis 5-10 ja pisteet matkasivat Helsinkiin.

”Kolmannen erän alkuun ErVi karkasi kahden maalin johtoon jälleen pienestä puolustuspään nukahduksesta. Kolmannen erän ja loppupelin luonne muuttui, kun Ahola törmäsi ErVin maalivahdin kanssa. Tilanne näytti pahalta törmäyksen jälkeen, mikä osaltaan vei hieman ajatuksia pois pelistä. Onneksi Sipilä pääsi lähtemään ErVin bussissa kotireissulle sairaalakäynnin jälkeen. Aholalle tuomittiin ulosajo ja 5 min jäähy tilanteesta, jonka aikana ErVi rankoi kahdesti. Tämä oli ehkä ottelun ratkaisu tietyllä tapaa. Lopussa päästiin kolistelemaan maalikehikkoa parikin kertaa, mutta ei sen lähemmäs. ErVi kaunisteli vielä loppulukemat tyhjään maaliin”, kertaa Nylund.

Karhut jäähyilivät, toisin kuin vastustaja. Nämä erikoistilanteet muodostuivatkin ottelun ratkaisevaksi tekijäksi. Päävalmentaja Nylundin mukaan 5 vs 5 peli näytti ihan hyvältä.

”Monelle pelaajalle ottelu oli ensimmäinen liigapeli ja osalle jopa ensimmäinen aikuisten sarjapeli, joten lähtökohtiin nähden voidaan olla tyytyväisiä. Erityisesti lämmitti kakkosketjun peli. Myös Daniel Levolan debyytti oli vahva Kalle Santasen pakkiparina. Parannettavaa jäi vielä paljon ja työnteon on jatkuttava”, päättää Nylund.

Karhut jatkaa pelejään ensi viikon lauantaina Jyväskylän Happeen vieraana. Ottelu on katsottavissa Ruutu+ -kanavalta.

Dante Pizza & Barin Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli Julius Tuominen, joka teki ensimmäisen liigamaalinsa. Porin Leipä palkitsi EräViikinkien parhaana Jani Kukkolan sekä Karhujen Tomi Jerkun.