Karhut otti tärkeän voiton SPV:stä

Karhut kamppailee yhä suorasta säilymisestä F-liigassa, otettuaan keskiviikon kotipelistä kolmen pisteen voiton Seinäjoen Peliveljistä. Ottelu päättyi lukemiin 5-4.

SPV aloitti maalinteon ajassa 04:04. Karhut tuli kuitenkin tasoihin ja ohi. Ensin Eetu Annila ottaa hyvän katkon ja pistää hienon poikittaissyötön Konsta Arolle, joka laittaa pallon verkkoon. Noin puoli minuuttia tämän jälkeen, tutkapari Eero Vanhatalo ja Juho Myllyharju löytävät toisensa kentältä ja pallo löytyy Myllyharjun toimesta vastustajan maalin yläkatosta. SPV pääsee koittamaan rankkaria erän puolivälin jälkeen, mutta Karhujen maalilla Arvid Vonk jatkaa hyviä otteitaan.

”Eka erä oli lievästi SPV:n hallintaa, mutta iskettiin terävästi vastaan ja saatiin pidettyä Speveä paljolti pois huippupaikoilta”, kertoo päävalmentaja Pekka Nylund.

Toisen erän ainoa maali nähdään Karhujen toimesta, kun Tomi Jerkku kuljettaa pallon kentän läpi ja tämän jälkeen Tuomas Huhtala laittaa pallon häkkiin. Erätauolle lähdetään siis Karhujen kahden maalin johtoasemassa.

”Toiseen erään tultiin hyvin ja pari kolme aika avopaikkaa hukattiin ennenkuin saatiin maali aikaiseksi. Arvidilta pari huipputorjuntaa, kun hiukan pupellettiin pallon kanssa omissa”, kertaa Nylund.

Kolmattakin erää mennään noin 15 minuuttia Karhujen komennossa. Ensin Jerkku vie Karhut 4-1 johtoon Juuso Aholan syötöstä. Seuraavaksi ovat asialla pakkipari Aapo Tamminen ja Ville Salonen. Lähivapari tuottaa tulosta ja pallo löytää tiensä Salosen toimesta maaliin. Taululla komeilee lukemat 5-1 kotijoukkueen eduksi, mutta sitten alkaa tapahtua SPV:n puolelta. SPV pelaa ilman maalivahtia noin viimeiset viisi ja puoli minuuttia. Erän loppuun SPV takookin kolme maalia ja taitaa pallo käydä vielä ylärimassakin. Karhut kuitenkin saa pidettyä johtoasemansa loppuun asti ja ottaa elintärkeät kolme pistettä.

”Kolmannen erän eka 12 minuuttia oli paljolti meidän hallintaa. SPV:n 6 vs 5 peli on aivan huippua lajissaan, missä on uhkaa hiukan joka puolella. Onneksi pystyttiin pitämään johto loppuun asti”, Nylund huokailee.

Tämä taisteluvoitto antaa vielä mahdollisuuden Karhuille säilyä suoraan F-liigassa, sillä he nousivat sarjataulukossa taas Jymyn ohi. Joukkueet ovat tasapisteissä (22), mutta Karhuilla on enemmän kolmen pisteen voittoja. Jymyllä on jäljellä kuitenkin vielä kaksi runkosarjan peliä, perjantaina 11.3. Oilers-Jymy ja sunnuntaina 13.3. Jymy-OLS. Jymylle riittää yksikin piste, niin se menee Karhujen ohi ja näin ollen Karhut joutuisivat karsimaan liigapaikastaan. Muussa tapauksessa Jymy menee karsintoihin. Oilers taistelee vielä kotiedusta playoffeissa, mutta OLS:lla ei ole enää sen suurempaa panosta ottelussa, sillä se aloittaa varmuudella playoffit vierasottelulla (tällä hetkellä sarjataulukon sijalla seitsemän).

”Ville Salonen pelasi huippu-ottelun pakin paikalla ja toi paljon lisää meidän pelin avauksiin. Kaikkiaan miehekäs esitys joukkueelta. Nyt katsotaan, mitä Nurmo saa aikaiseksi omissa peleissään”, summaa Nylund.

Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli joukkueen kapteeni Eero Vanhatalo. Porin Leipä palkitsi ottelussa SPV:n parhaana Konsta Haukkalan ja Karhujen parhaana Tuomas Puiston.