• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Haudanlampi ja Liukolampi Karhupaitaan, Huhtalalle jatkosopimus

📸Sandro Schmuki ja Juhani JärvenpääKarhut rakentaa ensi kauden joukkuetta kovaa vauhtia. Uusina kasvoina Karhuissa nähdään Tuukka Haudanlampi ja Tuomas Liukolampi. Lisäksi Tuomas Huhtala jatkaa pelaajauraansa Karhuissa. Kaikkien sopimus on yksivuotinen.

 

Tuukka Haudanlampi on 20-vuotias OLS:n kasvatti. Haudanlampi on pelannut OLS:ssa Liigaa kausilla 2018-2019 ja 2019-2020. Kaksi viimeistä kautta hän on pelannut Sveitsissä (Ad Astra Sarnen, NLA ja Floorball Thurgau, NLB).

Ensi kaudeksi Sveitsistä takaisin Suomeen palaava laitahyökkääjä on ollut myös U19-maajoukkueen kärkinimiä. Haudanlampi pystyy nuoren ikänsä vuoksi pelaamaan tulevalla kaudella vielä P21-junioreissa.

”Fiilikset on hyvät ja odottavaiset. Mukava päästä takaisin Suomeen pelaamaan kahden Sveitsissä vietetyn kauden jälkeen”, Haudanlampi kertoo. ”Pori ei ole millään tavalla tuttu kaupunki. Poriin ja Karhuihin minut sai kuitenkin lähtemään se, että kokonaisuudessaan paketti kuulosti minulle sopivalta ja isoa vastuuta olisi tarjolla kentän puolella”, hän sanoo. Haudanlampi kuvailee itseään nopeaksi maalintekijäksi, mutta osaa kuitenkin myös syötellä ja tehdä peliä. Tulevalta kaudelta Haudanlampi odottaa, että joukkueena mentäisiin pitkälle keväällä. ”Henkilökohtaisesti haluan auttaa joukkuetta voittamaan omilla hyvillä suorituksilla peleissä ja myös treeneissä. Tavoitteeni on tehdä kaikki ne asiat hyvin, mitkä auttavat joukkuetta voittamaan.”

Liigaotteluita yhteensä:  40 (tehot 12+9=21)

 

Tuomas Liukolampi on 27-vuotias SSV:n kasvatti. Laitahyökkääjän tai pakin paikalla viihtyvä Liukolampi on pelannut kaudella 2017-2018 Indiansin riveissä Liigaa, kaudet 2018-2020 ÅIF:n paidassa ensin Divaria ja sitten Liigaa. Viime kauden hän pelasi ÅIF:ssä Divaria ja teki 23 ottelussa tehot 27+13=40, ollen Divarin runkosarjan pistepörssin kymmenes.

”Hyvät on fiilikset ja odottavaiset, että päästään tekemään hommia jengin kanssa”, Liukolampi sanoo. Poriin ja Karhuihin hänet toi maisemanvaihdos ja opiskelu. ”Muutaman kerran on tullut käytyä Porissa eli ei kovin tuttu paikka ole, mutta eiköhän se tutuksi vielä tule. :)” Liukolampi kuvailee itseään voitontahtoiseksi, kaikkensa joukkueelle antavaksi pelaajaksi. ”Omat vahvuudet löytyy aika lailla hyökkäyspäädystä. Tulevalta kaudelta odotan sitä, että päästään pelaamaan viihdyttävää salibandyä ja taistelemaan toivottavasti noususta takaisin F-Liigaan. Henkilökohtaiset tavoitteet ensi kaudelle on kehittää itseäni joka osa-alueella vielä monipuolisemmaksi pelaajaksi”, hän kertoo.

Liigaotteluita yhteensä:  43 (tehot 13+12=25)
Divariotteluita yhteensä: 47 (tehot 53+21=74)

 

Tuomas Huhtala on 21-vuotias laitahyökkääjä. Tämä Karhujen oma kasvatti teki viime kaudella F-liigassa 25 ottelussa tehot 16+10=26.

”Hyvät fiilikset sopimuksesta”, Huhtala kertoo. Karhuissa hänet sai jatkamaan se, että se tuntui oikealta. Huhtala kuvailee itseään pelaajana monipuoliseksi hyökkääjäksi. ”Vaikean kauden jälkeen odotan kokonaisuutena onnistuneempaa kautta. Henkilökohtaiset tavoitteet tulevalle kaudelle on auttaa joukkuetta pärjäämään”, Huhtala sanoo.

Liigaotteluita yhteensä:  34 (tehoin 17+11=28)
Divariotteluita yhteensä: 40 (tehoin 20+17=37)

 

”Kaksi viikkoa sitten tippuminen pois F-liigasta oli todella iso pettymys. Pelasimme kuitenkin hyvän kauden Liigassa porilaisella jengillä ja joutuminen karsintoihin taisi viedä isoimman latauksen koko joukkueesta pois”, kertoo Karhujen tulevan kauden päävalmentaja Jani Rajala.

Rajala uskoo kuitenkin tulevaan: ”Kun teet asioita F-liigan eteen ja suunnittelet toimintaa tämän varaan, on totta kai haasteellista rakentaa joukkuetta Divariin. Haalarit päälle, luodaan urheilullinen ja kilpailukykyinen joukkue ensi kaudelle ja mikä sen parempaa, kuin tuomalla kovia pelimiehiä Poriin.”

 

Rajala on tyytyväinen uusiin pelaajahankintoihin sekä myös Huhtalan jatkosopimukseen.

”Tuukan kanssa on neuvoteltu tammikuusta lähtien ja olen todella iloinen, että saadaan nuori, lahjakas ja silti kokenut pelimies Poriin. Uskon, että saamme nauttia useista Tuukan maaleista ensi kaudella Urheilutalon lehtereillä. Tuukalla on kokemusta OLS:n Liigajoukkueesta ja viimeiset kaksi kautta Sveitsistä, joten on hienoa saada mies Karhuihin.”

”Tuomasta yritimme Poriin jo edelliskaudella, mutta silloin ei vielä tärpännyt. Tuomas on kokenut pelaaja Liigassa ja Divarissa ja hän tuo pallollista osaamista joukkueeseen paljon lisää.”

”Tuomas Huhtalan jatkosopimus oli joukkueen rakentamista ajatellen myös tärkeä osa kokonaisuutta ja saimme tämän kahden suunnan nopean laiturin viilettämään myös ensi kaudella Karhujen väreissä.”

 

”Toivotaan, että saadaan mahdollisimman pian ”Karhufaneille” lisää kovia pelaajasopimuksia!”, Rajala päättää.

 


 

Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös