Satakunnan salibandyherruus jäi Poriin

Karhujen kotiavaus paikallisvastustaja Rauman SalBaa vastaan päättyi isäntien 8-5 voittoon.

Tällä kertaa Karhut pääsivät kuumaan paikallisotteluun kolmella kokonaisella kentällisellä. Karhujen kokoonpanossa oli mukana myös farmijoukkue Pihlavan Työväen Urheilijoiden (Suomisarja) pelaajia.

Ottelun avausmaalin ajassa 3:32 tekee Eero Vanhatalo. Maaliin ei merkitä syöttäjää. Myös seuraava maali on Karhujen, kun PTU:n Riku Haanpää laittaa pallon häkkiin Eetu Annilan syötöstä. Erän puolivälin paikkeilla SalBa kuitenkin kaventaa tilanteeksi 2-1. Myös kaksi seuraavaa maalia on SalBan, joten erätauolle lähdetään vierasjoukkueen 2-3 johtoasemassa.

”SalBa peliin oli aika kova lataus ja ensimmäisessä erässä se näkyi vahvasti ylihyökkäämisenä ja menetettiin palloa niissä paikoissa, jossa ei missään nimessä saisi menettää”, miettii Karhujen päävalmentaja Jani Rajala.

Toisen erän alkupuolella SalBa ottaa jäähyn ja Karhujen Tomi Jerkku (Tuomas Huhtala) hyödyntää tämän tasoittaen pelin 3-3:een. Erän puolivälissä sama toistuu ja Huhtala-Jerkku -kaksikko on jälleen asialla. Seuraavaksi Haanpää tekee illan toisen osumansa (Aatu Tommila) siirretyn rangaistuksen aikana. Karhujen maalihanat ei tunnu sulkeutuvan ja 6-3 osumassa asialla on Huhtala toistamiseen, Janne Kuusiluodon syöttäessä. Erän loppuun Vanhatalo ottaa 2+2 minuutin jäähyn, mutta SalBa ei tätä pysty hyödyntämään. Toiselle erätauolle lähdettäessä taululla on siis lukemat 6-3 Karhujen eduksi.

”Erätauolla painotettiin vahvasti pallollisen vastuuta ja nöyryyttä pelaamiseen. Peli kääntyi selkeästi meille ja 4-0 toinen erä. Pallonhallinta varmasti meillä 80% erästä”, Rajala sanoo.

Kolmas erä on tasaisempi. SalBa jäähyilee erän alussa ja Huhtala viimeistelee hattutemppunsa Henry Stenforsin syötöstä. SalBa kaventaa tilanteeksi 7-4, mutta jäähyilee jälleen, jonka Karhujen Juho Myllyharju hyödyntää Jerkun syötöstä. SalBa onnistuu erän lopussa vielä kaventamaan tilannetta yhdellä pelatessaan ilman maalivahtia. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähdä, vaikka SalBa yrittää kuudella viittä vastaan loppuun saakka. Loppulukemiksi Urheilutalon tulostaululle jää siis 8-5 ja Satakunnan salibandyherruus kirjataan Karhujen nimiin.

Rajalan mukaan kolmas erä pysyi aika samalla linjalla. ”Lähinnä omista virheistä kaveri pääsi tekemään pari maalia lisää.”

”Pelissä oli paljon tunnetta ja se näkyi myös pieninä ylilyönteinä, jotka osaltaan vaikuttivat pelin kulkuun. Meiltä kuitenkin taas osoitus tämänhetkisestä rutiinitasosta ja pystytään pelin sisällä muuttamaan asioita tarpeen vaatiessa. Ja maistuuhan voitto paikallisottelusta aina hyvältä. Erityismaininta kolmoskentän nuorelle puolustajalle Akseli Katajalle, joka pelasi todella hyvän ja vahvan ottelun”, Rajala kehuu.

Porin Leipä palkitsi ottelun parhaina Karhuilta tehot 4+1 tehneen Tuomas Huhtalan sekä SalBalta Jani Lehtoniemen. Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli maalilla hyviä otteita esittänyt PTU:n Rasmus Österman. Karhujen ottelut jatkuvat tiistaina 27.9.2022 Helsingissä, Hawksin vieraana.