Karhut taipui jatkoajalla LNM:lle

Karhut kärsi ensimmäisen tappion Inssi-Divarissa, kun Limingan Niittomiehet haki Porin Itätuuli Areenalta jatkoaikavoiton lukemin 4-5.

Yleisö oli löytänyt lauantaina hyvin tiensä myös poikkeuksellisesti Itä-Porin koululla pelattuun Karhujen kotiotteluun. Sarjan kärkikamppailu oli vauhdikasta ja tiukkaa taistoa läpi ottelun. Ensimmäisen erän puolivälissä nähdään ottelun avausmaali. Se on Karhujen Tuomas Huhtalan käsialaa. Syöttöpisteen tähän merkkauttaa Janne Kuusiluoto. Liminka tulee kuitenkin tasoihin ja erätauolle poistutaan tasalukemissa 1-1.

”Ensimmäinen erä meni vähän tunnustellen ja muutamia huonompia ratkaisuita nähtiin pallollisena”, kuvailee Karhujen päävalmentaja Jani Rajala ottelun alkua.

Toinen erä on maaliton, joten kolmanteen erään lähdetään tiukassa 1-1 tilanteessa. Minuutin pelaamisen jälkeen LNM menee 2-1 johtoon ylivoimalla. Hetkeä myöhemmin Henry Stenfors tuo Karhut kuitenkin tasoihin, jälleen Kuusiluodon syöttäessä. Tämän jälkeen LNM pääsee koittamaan rangaistuslaukausta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Erän puolivälin paikkeilla Juho Myllyharju vie ylivoimalla Karhut 3-2 johtoon Tomi Jerkun syötöstä. Seuravaksi puolestaan LNM pääsee ylivoimalle ja tasoittaa pelin. Ja vain hetki tästä, Liminka menee 3-4 johtoon, kun noin kaksi minuuttia ottelua on jäljellä. Karhut ottaa heti aikalisän ja pelaa ilman maalivahtia. Tämä tuottaa tulosta ajassa 58:25, kun Huhtala tasoittaa pelin 4-4:ään Eero Vanhatalon syötöstä. Enempää maaleja ei nähdä, joten ratkaisu siirtyy jatkoajalle.

”Toinen ja kolmas erä pelattiin pääasiassa todella hyvin ja luotiin rutkasti maalipaikkoja. Kolmannen erän loppu meni taas enemmän tai vähemmän sekaisin jäähyistä, mutta kokonaisuudessa hyvää tekemistä”, Rajala kertoo.

Jatkoaikaa ehditään pelata 2:37, kun LNM niittaa ottelun ratkaisun. Päätöslukemiksi tulee 4-5 ja Liminka vie kaksi pistettä mukanaan, Karhujen jäädessä yhteen.

Peli oli kokonaisuudessaan hyvä meiltä, mutta maalinteko oli jokaisella viisikolla vaikeaa. Kaveri oli sitten jatkoajalla maalin verran parempi ja näin vain yksi piste meille ja paskan maku suuhun. Haalarit päälle ja keskiviikkona pelataan taas”, Rajala päättää.

Porin Leipä palkitsi ottelun parhaina Karhuilta Janne Kuusiluodon sekä LNM:ltä maalivahti Iiro Rantaniemen. Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli Tuomas Huhtala. Karhujen ottelut jatkuvat keskiviikkona Tiikereiden vieraana Vantaalla ja sunnuntaina 16.10.2022 Porissa O2-Jyväskylää vastaan.