Pisteet jäi Poriin sunnuntaina

O2-Jyväskylä laittoi Karhut tiukalle sunnuntaina Porissa. Karhut kuitenkin taisteli pisteet itselleen loppulukemien ollessa 6-5.

Karhut lähti otteluun tällä kertaa vain 14+2 pelaajan voimin. O2:lla oli lauantailta kotivoitto Kooveesta alla, joten vastassa oli pirteä porukka. Karhujen Tomi Jerkku aloittaa kuitenkin ottelussa maalinteon ajassa 6:25. Syöttöpisteen tähän saa Eero Vanhatalo. Myös ottelun toinen maali on Karhujen. Erän puolivälin jälkeen Aatu Tommila naulaa näyttävien tuuletusten kera Tuomas Huhtalan syötöstä Karhut 2-0 johtoon. O2-Jyväskylä kaventaa kuitenkin erän loppulukemiksi 2-1.

”Tiedettiin, että kaveri hyökkää vaarallisesti ja hereillä pitää olla. Siltikin olimme kyllä jalalla perässä ekan erän ja pallolliset ratkaisut olivat monesti huonoja. Kokoonpano oli tietenkin ohut, kun pelaajia oli 14 ja vielä Stena loukkasi ekassa erässä, joten se ei ainakaan helpottanut pelaamista”, kertoo Karhujen päävalmentaja Jani Rajala.

Toisen erän alkupuolella O2 tasoittaa tilanteen 2-2:een. Jerkku on kuitenkin toista mieltä siitä, kumpi ottelua vie ja laittaa tulostaululle lukemiksi 3-2. Hetkeä myöhemmin Vanhatalo pääsee koittamaan rangaistuslaukausta, mutta tämä ei tuota lisämaaleja. Erän puolivälissä, tasavajaalla, Jerkku viimeistelee illan hattutemppunsa ja vie Karhut 4-2 johtoon Janne Kuusiluodon syötöstä. Tämän jälkeen nähdään jälleen Tommilan tuuletuksia, kun Karhut siirtyy 5-2 johtoon. Syöttäjänä tässä jälleen Kuusiluoto. O2 kaventaa kuitenkin jälleen erän loppuun ja tilanne erätauolle lähdettäessä on 5-3.

”Toisessa erässä nähtiin vähän parempaa Karhua, mutta kokonaisuudessa en ole tyytyväinen siihenkään erään ja millä ilmeellä pelasimme”, Rajala pohtii.

Kolmannen erän alkupuolella pääsee tällä kertaa Jerkku koittamaan rangaistuslaukausta, mutta lisämaaleja ei tästäkään synny. Sen sijaan O2 kaventaa tilannetta 5-4:ään. Erän puolivälissä Huhtala vie kuitenkin Karhut taas kahden maalin johtoon. Syöttäjänä tähän illan pistenikkari Jerkku. O2 tulee jälleen maalin päähän, kun ottelua on jäljellä noin kuusi minuuttia. Tämän jälkeen O2 yrittää tasoitusta aikalisän kautta ja ottamalla maalivahtia pois. Tulosta ei kuitenkaan synny, joten loppulukemiksi Porin sunnuntai-illassa jää 6-5.

”Sanotaanko näin, että kaikki kolme erää oli pitkälti samanlaisia, joka sisälsi hyviä hetkiä, mutta myös huonoja. Tärkeät 3 pinnaa irtosi vähän huonommalla esityksellä, mikä tietenkin tulosurheilussa on hyvä juttu. Pistetään vähän kokoonpanoja uusiksi ja ihmetellään sitten lisää”, päättää Rajala.

Porin Leipä palkitsi ottelun parhaina Karhuilta tehot 3+1 tehneen Tomi Jerkun sekä O2:lta Aatu Knuutin. Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli hyviä otteita koko alkukauden esittänyt puolustajalupaus Akseli Kataja. Karhujen ottelut jatkuvat lauantaina Rangersin vieraana Kirkkonummella.