• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhuille kolme pelaajasopimusta

Karhut on tehnyt sopimuksen kahden paluumuuttajan ja yhden uuden kasvon kanssa. Markus Hautaoja ja Julius Lundgren palaavat Poriin sekä Santeri Kimpanpää siirtyy Tampereen Classicin P22-junioreista Karhuihin. Kaikkien sopimukset kattavan tulevan kauden 2023-2024.

 

Markus Hautaoja on porilaislähtöinen 24-vuotias hyökkääjä, joka siirtyy takaisin Karhuihin Hämeenlinnan Steelersistä. Hautaoja pelasi Steelersin riveissä kaudet 2019-2023. Viime kaudella tehoja syntyi Inssi-Divarin runkosarjassa 15+7=22. Divarissa Hautaojalle on kertynyt yhteensä 73 ottelua, tehoin 40+26=66. Liigaotteluita hän on pelannut 99, tehoin 27+20=47.

Hautaoja kuvailee tunnelmiaan paluusta takaisin Karhupaitaan: ”Paluu takaisin Poriin muutaman vuoden jälkeen. Paljon on ehtinyt tapahtua vuosien aikana ja opittua uutta. Innolla odotan tulevaa kautta ja hieno pukea taas Karhujen pelipaita päälle ja pelata Urheilutalolla. Joukkueena hyvä kesä alle ja hyvillä mielellä kohti syksyä.”

Seuran toiminnanjohtaja Ville Salonen on tyytyväinen uusiin pelajaasopimuksiin:

”Olen äärimmäisen tyytyväinen, että saatiin Markus Karhuihin tulevalle kaudelle. Pelaajana erittäin urheilullinen ja luotettava Markki antaa joukkueelle takuuvarmasti aina kaikkensa - ja vielä vähän enemmän.”

 

Julius Lundgren on 19-vuotias Karhukasvatti. Hän vietti viime kauden Sveitsin pääsarjassa, Unihockey Basel Regionissa. Karhussa Lundgren on pelannut yhteensä seitsemän divariottelua, tehoin 2+0=2 ja liigaotteluita hänelle on kertynyt 22, tehoin 4+8=12.

”Kiva tulla takaisin ja pelata taas Karhuissa. Odottavat ja hyvät fiilikset tulevasta kaudesta”, Lundgren kommentoi.

”Mahtavaa, että saatiin myös toinen paluumuuttaja joukkueeseen. Juppe on lahjakas nuori pelaaja, joka omaa täyden potentiaalin olla divarin kärkipelaajia. Uskon, että ulkomailla vietetty vuosi on tehnyt hyvää kehitykselle urheilullisella puolella”, Salonen pohtii.

 

Santeri Kimpanpää siirtyy tulevalle kaudelle SC Classicin P22-junioreista Karhuihin.

”Innolla odotan uusia haasteita uralla ja uudessa ympäristössä. Odotan kauden käynnistymistä ja Karhupaidan päälle pukemista”, Kimpanpää tuumaa.

”Santeri tulee SM-hopeaa voittaneesta Classicin P22 junioreista. Tämä jo itsessään kertoo siitä, että vahvat pohjat on olemassa. Mielenkiintoinen pelaaja, joka tuo variaatiota meidän sentteriosastolle. Hienoa päästä aloittamaan Santerin kanssa yhteistyö kohti seuraavia askeleita uralla", Salonen kertoo.

 

Karhujen päävalmentaja Jani Rajalan mietteitä sopimuksista:

”Huhtikuu vietettiin edustuksen osalta rauhallisesti ja on annettu jokaiselle pelaajalle aikaa hengähtää ja viettää arkea ilman salibandyä. Koko ajan on silti neuvoteltu sopimuksia ja rakennettu joukkuetta tähtäin pitkälle eteenpäin. Toukokuussa aloitimme yhteiset harjoitukset ja tällä hetkellä menemme vahvasti fysiikka painotteisesti eteenpäin seuraavat neljä viikkoa. Ohjattuja harjoituksia joukkueelle tulee 4-5 kertaa viikossa, joten tahti on reipas. Yhdessä fysiikkavalmennuksen kanssa ollaan tehty pieniä viilauksia harjoitteluun ja runkoa on hiottu tarpeiden mukaan.

On hieno saada Markus takaisin Poriin. Itselle tuttu pelaaja vastustajan joukkueesta, mutta nyt pääsen valmentamaan tätä kaikkien kehumaa herraa myös omassa joukkueessa. Markki tuo kokemusta lisää joukkueeseen ja uskon, että löydetään hänen vierelle sellaiset pelaajat, jotka pystyvät kovaan tulokseen ensi kaudella.

Liigakauden jälkeen Sveitsiin lähtenyt Julius Lundgren saadaan takaisin myös Karhuihin. Jokainen tietää miehen potentiaalin ja uskon ulkomaan reissun tehneen myös hyvää nuorelle miehen alulle. Juppea pystytään käyttämään aika laajasti eri pelipaikoilla ja tilanteissa, joten loistavaa saada mies takaisin Poriin.

Classicin junioripolun ja P22 SM-hopean tällä kaudella voittanut Santeri Kimpanpään sopimus on myös kokonaisuuteen hyvä lisä. Miehestä tuli kyseltyä aika paljon Tampereen suunnalta ja varmasti oikeassa ympäristössä ottaa uusia steppejä eteen pelaajana ja tuo sentterin paikalle meille lisää osaamista.

Mukava saada kaikki kolme herraa Karhuihin ja rakennellaan palanen kerralla hommaa eteenpäin.”

 

  


Karhut / Ilona Heinilä

Lue myös