• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Ensimmäiset pelaajasopimukset julki


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen valmistautuminen tulevaan kauteen alkaa toden teolla helatorstaina. Sopimuksia porilaisryhmällä on kasassa jo hyvin ja nyt julkaistaan ensimmäinen kuusikko. Joukkueen riveissä jatkavat hyökkääjät Eero Vanhatalo, Santeri Kimpanpää, Markus Hautaoja, puolustajat Eero Ranne ja Joni Koskinen sekä maalivahti Ville Lax.

Viime kaudella Karhujen kapteenina toiminut ja joukkueen tehokkaimpana pelaaja häärinyt Eero Vanhatalo jatkaa Porissa. Runkosarjan 26 ottelussa Vanhatalo merkkautti kaikkiaan 53 tehopistettä. Se oikeutti Divarin pistepörssissä neljännelle sijalle. Maalipörssissä 34 tehtyä maalia oikeutti jaetulle kolmannelle sijalle.

- Odotan innolla tulevaa kautta, koska nuoret pelaajat ovat nyt vuoden vanhempia ja valmiimpia divariin. Siihen kun lisätään täsmähankintoja niin voidaan odottaa Karhuilta mielenkiintoista kautta uuden valmennuksen alaisuudessa, kommentoi Eero Vanhatalo.

Tampereelta viime kaudeksi Poriin siirtynyt Santeri Kimpanpää jatkaa hyökkäyksessä. Kimpanpää oli runkosarjassa Karhujen neljänneksi tehokkain pelaaja. Täydet 26 runkosarjan ottelua pelannut Kimpanpää teki 6 maalia ja antoi 13 maalisyöttöä.

- Olen erittäin tyytyväinen jatkosopimukseen ja odotan innolla ja todella motivoituneena haastavan viime kauden jälkeen uuden starttaamista, kommentoi sopimustaan Santeri Kimpanpää.

Kolmantena hyökkääjänä julkaistaan Markus Hautaoja. Hautaoja oli joukkueen sisäisessä pörssissä seuraavana Kimpanpään jälkeen. Runkosarjassa 16 tehopistettä (6+10) iskenyt Hautaoja palasi viime kaudeksi porilaisryhmään Hämeenlinnasta.

- Eero ja Markus tunnetaan molemmat työteliäinä ja urheilullisina pelaajina. He tulevat ensi kaudellakin aiheuttamaan harmaita hiuksia monelle vastustajalle. Molemmat pelaajat alkavat myös olemaan parhaassa iässä salibandypelaajina, joten odotan heiltä johtavaa roolia jatkossakin, kommentoi Karhujen toiminnanjohtaja Ville Salonen.

- Santeri pelasi hyvän debyyttikauden Divarissa. Hän on älykäs pelaaja, joka näkee pelikentän hyvin. Fysiikkapuolella kun jatkaa hommia samaan tapaan niin ensi kaudesta voi tulla vielä parempi, arvioi Salonen.

Puolustuksessa jatkavat seuran omat kasvatit Joni Koskinen ja Eero Ranne. Molemmat pelaajat pelasivat ensimmäiset kokonaiset kautensa Divarissa. Koskinen pelasi runkosarjassa 25 ottelua tehoin 5+6 ja loukkaantumisesta kärsinyt Ranne keräsi tililleen 20 ottelua tehoin 4+5. 

- Kaksikko Koskinen-Ranne ovat molemmat todella lahjakkaita pelaajia. Otteillaan he ottivat itselleen pelipaikat viime kaudella. Molemmilla pelaajilla on täydet edellytykset nousta isoon rooliin ensi kaudella, kunhan työnteko jatkuu nöyränä, kommentoi Salonen.

Niin ikään seuran oma kasvatti Ville Lax jatkaa Karhujen maalilla. Viime kaudella hän jakoi torjuntavastuun runkosarjassa, mutta karsintaotteluissa Lax pelasi kaikissa Karhujen otteluissa erinomaisesti. 

- Ville on nuoresta iästään huolimatta torjunut Divarissa jo kaksi kautta. Hän on luotettava maalivahti ja kehityskaari on mennyt koko ajan eteenpäin. Karsintapeleissä Ville pelasi erittäin hyvin, päättää Salonen.

Joukkue valmistautuminen tulevaan kauteen alkaa siis helatorstaina. Uusia pelaajasopimuksia julkaistaan vielä tämän viikon aikana.

Karhujen sopimustilanne:
Eero Vanhatalo
Santeri Kimpanpää
Markus Hautaoja
Eero Ranne
Joni Koskinen
Ville Lax

Lue myös