• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhuille kuusi kokenutta paluumuuttajaa


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Porilaisjoukkue saa ensi kaudelle riveihinsä kuusi kokenutta paluumuuttajaa. Karhujen riveihin liittyvät hyökkääjät Tomi Jerkku, Janne Kuusiluoto, Tuomas Huhtala, puolustajat Joni Halminen ja Aapo Tamminen sekä maalivahti Rasmus Österman.

Sveitsin pääsarjasta Karhuihin palaa hyökkääjä Tomi Jerkku. Jerkku, joka pelasi viime kaudella ulkomailla yhdessä puolustaja Joni Halmisen kanssa. Joukkueensa parhaana pistemiehenä runkosarjassa pelannut Jerkku saalisti 22 ottelussa 23 tehopistettä (14+9). Kuudessa pelatussa pudotuspelissä Jerkun tilille merkittiin kahdeksan (2+6) tehopistettä.

Tomi Jerkku nähtiin ensimmäisen kerran Karhujen paidassa Divarissa kaudella 2015-16. Kaikkiaan tehokas hyökkääjä on pelannut Divarissa viiden kauden aikana 120 ottelua tehoin 95+69. Liigassa Jerkku on edustanut kahden kauden ajan Karhuja ja yhden LASB:a. Liigassa 77 ottelua on tuonut Jerkulle tehot 58+34.

- Hyvillä fiiliksillä palaan takaisin Karhuihin. Viime kausi Sveitsissä oli ihan mukava kokemus. Hieno maa ja näki siinä pelaamisen ohella hienoja paikkoja. Nyt on kovat odotukset uuden valmentajan ja vahvistuneen joukkueen myötä, kommentoi paluuta Tomi Jerkku.

- Jerkku ei isommin esittelyjä kaipaa. Hän on todella kova vahvistus hyökkäykseen. äärimmäisen vaarallinen pelaaja vastustajalle. Hienoa, että saimme hänet takaisin, kommentoi Karhujen toiminnanjohtaja Ville Salonen.

Rauman SalBasta Poriin paluun tekee hyökkääjä Janne Kuusiluoto. Viime kaudella Divarin 24 runkosarjan ottelussa Kuusiluodon tilille kertyi 29 (12+17) tehopistettä. Kaikkiaan seitsemän Divarikautta pelannut Kuusiluoto on kerännyt 139 (59+80) tehopistettä 156 ottelun aikana.

- Hieno palata takaisin. Aina on hienoa pukea Karhupaita päälle. Kyllä se erilaiselta tuntuu pelata eri paidassa Karhuja vastaan. Paljon on tullut kavereiden kanssa juteltua miltä pelaaminen Karhuja vastaan on tuntunut. Mukavaa oli kyllä Raumallakin, hienoja kokemuksia jäi silti taskuun. Ensi kaudella pääsee sitten toistamiseen jäähalliin pelaamaan, mutta eri paidassa. Saa kokea senkin toiselta puolelta. Tavoitteena on pelata paras kausi mitä olen koskaan pelannut, kommentoi Janne Kuusiluoto.

- Janne on luotettava pelaaja molempiin suuntiin. Hyökkäyspäässä erittäin vaarallinen ja puolustuspäässä hoitaa tonttinsa moitteettomasti. Voittaa todella hyvällä prosentilla kaksinkamppailuita. Rightin pelaajana tuo lisää variaatiota meidän peliin, kommentoi Salonen.

Tuomas Huhtala palaa Karhujen riveihin Suomisarjan FBT PTUsta. Huhtala oli joukkueensa tehokkain pistemies päättyneellä kaudella. Runkosarjan 18 ottelussa syntyi kaikkiaan 26 maalia ja 12 syöttöpistettä. Karhujen kasvatti pelasi ensimmäisen Divariottelunsa kaudella 2017-18. Divarissa vietetyt neljä kautta ovat tuoneet Huhtalalle 64 ottelua ja 74 (44+30) tehopistettä. Liigassa Huhtala on pelannut kahden kauden aikana 34 ottelua tehoin 17+11.

-Tuomas tuo Jerkun tavoin kaivattua ratkaisuvoimaa hyökkäyspäähän. Riisto- ja karvauspelaamisessa Tuomas on myös todella hyvä, kommentoi Salonen.

Jerkun joukkuekaverina Sveitsissä pelannut puolustaja Joni Halminen merkkautti 20 runkosarjan otteluun tehot 1+3. Pudotuspeleissä Halmiselle kertyi runkosarjan tapaan yksi tehty maali. Edustusjoukkueen riveihin Halminen nousi kaudeksi 2015-16. Kuusi Divarissa pelattua kautta ovat tuoneet 46 (29+17) tehopistettä 121 otteluun. Liigassa Halminen on pelannut Karhujen paidassa kahden kauden aikana 37 ottelua tehoin 3+7.

- Hienoa saada myös Joni takaisin kotiin. Halminen tuo lisää pallollista osaamista puolustukseen. Isokokoinen ja ulottuva pelaaja, joka on hyvä kamppailupelaamisessa, kommentoi Salonen.

Toisena paluumuuttajana puolustukseen liittyy Aapo Tamminen. Tamminen pelasi viime kaudella Suomisarjaa PTUn riveissä. Runkosarjan 19 ottelussa Tamminen saalisti kaikkiaan 20 tehopistettä (5+15) ollen joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja. Karhuihin Tamminen saapui kaudelle 2015-16. Neljän Divarikauden aikana 80 runkosarjanottelussa on kertynyt 52 (23+29) tehopistettä. Liigaa Tamminen on ehtinyt pelata Karhuissa kahden kauden aikana 39 ottelua (3+9).

- Aapo on äärimmäisen urheilullinen pelaaja. Todella hieno persoona joukkueeseen ja hän tulee olemaan hyvä esimerkki monelle nuorelle pelaajalle niin urheilijana kuin ihmisenä, kommentoi Salonen.

Karhujen maalivahtikaksikon täydentää niin ikään PTU:sta joukkueeseen palaava Rasmus Österman. Viimeiset kolme kautta Suomisarjassa pelannut Österman esiintyi edelliskaudella farmisopimuksen myötä Karhupaidassa yhdessä ottelussa voittaen kotikaukalossaan Rauman SalBan. Edustuksen rinkiin kaudeksi 2013-14 noussut maalivahti on saanut tililleen 99 divari- ja 24 liigaottelua.

- Hienoa palata takaisin Karhuihin. Iso hyppy uuteen tilaisuuteen. Nyt kun perheasiat sai järjestymään niin minulle aukesi mahdollisuus paluuseen. Mukava pätkä oli olla PTU:n riveissä Suomisarjassa. Siellä oli kyllä mukava jengi ja hyviä pelejä saatiin pelata sielläkin. Odotan todella paljon tulevaa. Paljon on vanhoja tuttuja, mutta on myös uusia nuoria pelaajia joukkueessa. Uskon, että muodostamme Villen kanssa hyvän kaksikon maalinsuulle, sopivasti kokemusta ja nuoruutta, toteaa Rasmus Österman paluun jälkeen.

- Rasmus on kokenut maalivahti, jonka vyöltä löytyy mm. Divarin mestaruus Karhupaidassa. Muodostaa Villen kanssa erinomaisen kaksikon, jossa on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Tällä maalivahtikaksikolla voi lähteä luottavaisin mielin tulevaan kauteen, päättää Salonen. 

Karhujen sopimustilanne: (viime kauden seura)
Markus Hautaoja 
Tuomas Huhtala (FBT PTU)
Tomi Jerkku (UHC Alligator Malans)
Santeri Kimpanpää
Janne Kuusiluoto (SalBa)
Eero Vanhatalo
Joni Halminen (UHC Alligator Malans)
Joni Koskinen
Eero Ranne
Aapo Tamminen (FBT PTU)
Ville Lax
Rasmus Österman (FBT PTU)

Lue myös