• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen seuraavat viisi sopimusta


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen valmistautuminen tulevaan kauteen on täydessä vauhdissa. Joukkueen matkassa tulevalla kaudella jatkavat hyökkääjät Julius Lundgren, Miro Haanpää, Leo Saarinen sekä puolustajat Tuomas Puisto ja Aleksi Hono.

Porilaisjoukkueen oma kasvatti Julius Lundgren jatkaa hyökkäysosastolla. Vuoden ulkomaan keikalta Poriin palannut Lundgren pelasi runkosarjassa 19 ottelua. Pisteitä taitava hyökkääjä sai kasaan kuusi (2+4). Karsinnoissa Lundgren puolestaan löysi tehoja runkosarjaa paremmin ja nousi yhdeksi joukkueen tehokkaimmista pelaajista. Viidessä karsintaottelussa pisteitä Julius keräsi seitsemän (5+2).

- Loppukaudesta Juppe teki ison kasvun pallottomassa pelaamisessa ja etenkin mentaalipuolella. Oli karsinnoissa ehdottomasti yksi tärkeimmistä pelaajistamme. Tulevalla kaudella odotan Jupelta vieläkin suurempaan rooliin astumista, kommentoi toiminnanjohtaja Ville Salonen.

Ensimmäisen kokonaisen Divarikautensa puolestaan viime kaudella pelasi Miro Haanpää. Edellisellä kaudella viiden ottelun verran Divarin vauhtia haistellut Haanpää sai tililleen viime sesongilla 24 ottelua. Niissä taitava hyökkääjä saalisti 15 tehopistettä (8+7). Karsintojen kaksi ottelua toi tilille kaksi syöttöpistettä.

- Taitava ja älykäs pelaaja, jolla on kaikki edellytykset nousta ensi kaudella sarjan parhaimmistoon. Fysiikkavalmennuksen kanssa on tehty töitä ja se puoli on mennyt koko ajan eteenpäin. Sanotaan loppuun legendaarisesti, että tästä kaverista kuullaan vielä, kertoi Salonen.

Kolmas hyökkäyksessä jatkava pelaaja on viime kaudeksi Karhuihin siirtynyt Leo Saarinen. Ennakkoluulottomasti joukkueeseen murtautunut Saarinen pelasi runkosarjassa 25 ottelua. Niissä pisteitä tulokkaalle kertyi kymmenen (3+7). Karsinnoissa Saarinen onnistui iskemään yhden maalin.

- Leo on paiskinut kovasti hommia ja ottanut isoja steppejä pelaajana eteenpäin, kun on päässyt harjoittelemaan hyvässä ympäristössä. Nöyrä, urheilullinen ja luotettava pelaaja, kuvailee Salonen.

Karhujen puolustuksessa jatkaa kesken viime kauden joukkueen riveihin palannut kokenut Tuomas Puisto. Edustusjoukkueen rinkiin kaudella 2011-12 noussut Puisto toi kaivattua kokemusta nuoreen joukkueeseen. Runkosarjan lopulla Puisto ehti pelata yhdeksässä ottelussa. Niissä puolustajalle merkittiin kolme tehtyä maalia. Neljä pelattua karsintaottelua ei tehopisteitä puolustajalle enää tuonut.

- Hyvillä fiiliksillä uuden kauden kimppuun. Jengillä on hyvä meininki ja uusi valmennus tuo mukanaan hyvää piristystä, toteaa Tuomas Puisto.

- Viime kaudella tosiaan joulukuussa tulin mukaan rinkiin ja askiin hypättiin tammikuussa. Pieni pelitauko näkyi ja tuntui, mutta loppukautta kohden aloin olemaan jo tyytyväisempi omaan suorittamiseen.

- Joukkueena meillä oli vähän haastetta, mutta mentiin mielestämme eteenpäin koko ajan pelillisesti ja saatiin onnellinen päätös kaudelle. Nyt hyvä kesä alle treenin muodossa, jos vaikka tossu kulkisi paremmin kuin viime kaudella, päättää Puisto.

- Karhuikoni Puiston jatkosopimus on erittäin hieno juttu. Kokenut kaveri, tärkeä ja iso pelaaja kopissa. Ja onhan Puisto isokokoinen myös fyysisesti, kentällä ei paljon pikkupojat heittele, kommentoi Salonen.

Karhujen puolustuksessa jatkaa myös nuori Aleksi Hono. Seuran oma kasvatti nousi viime kaudella edustuksen rinkiin ottaen pelipaikan itselleen koko kaudeksi. Runkosarjassa Hono pelasi kaikkiaan 20 ottelua saalistaen niissä kolme syöttöpistettä. Karsintojen viidessä ottelussa pisteitä kertyi yhden syöttöpisteen verran.

- Aksu lukeutuu niin ikään Karhujen lahjakkaaseen nuoriso-osastoon. Teki kovasti töitä ja otti viime kaudella isoja kehitysaskeleita eteenpäin. Vaikka onkin tornihotellin kokoinen kaveri, niin on silti taitava pelaaja, päättää Salonen.

Karhujen sopimustilanne: (viime kauden seura)
Miro Haanpää
Markus Hautaoja 
Tuomas Huhtala (FBT PTU)
Tomi Jerkku (UHC Alligator Malans)
Santeri Kimpanpää
Janne Kuusiluoto (SalBa)
Julius Lundgren
Leo Saarinen
Eero Vanhatalo
Joni Halminen (UHC Alligator Malans)
Aleksi Hono
Joni Koskinen
Tuomas Puisto
Eero Ranne
Aapo Tamminen (FBT PTU)
Ville Lax
Rasmus Österman (FBT PTU)

Lue myös