• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Vienolan mietteet menneestä ja tulevasta


Kuva: Kari Saha / urheilusuomi.com


Kankaanpään oma, salibandyn Risto Siltanen istui toimituksen virtuaalipiinapenkkiin. Niille joille Siltas-vertaus ei tippunut, kerrottakoon, että piinapenkkiin istui Teijo Vienola. 

Spoiler alert! Haastattelu sisältää urheilijoilta tuttuja peruslatteuksia.

Miten kokeneella pelimiehellä homma on lähtenyt käyntiin yhden välivuoden jälkeen?
Henkisesti uudistunut olo, mukava pelata taas. Lisäksi toistaiseksi säästynyt pahemmilta vammoilta. :) Pelillisesti töitä riittää vielä
pelituntuman hakemisessa, pallo ei vieläkään vaan tykkää pysyä lavassa :D

Monessa mukana olleena, miltä Karhujen joukkue vaikuttaa tänä vuonna?
Nuori mutta vetelä :D No ei, joukkue on todella hyvähenkinen ja taisteleva. Taitoa ja kokemusta on pyritty kompensoimaan ahkeralla fyysisellä harjoittelulla ja tuntuukin että peli "jaksetaan" pelata loppuun asti. Toki ailahtelevaa peli vielä on, mutta eiköhän se parannu päivä päivältä kun joukkueen kokemus ja kemia kasvaa entisestään.

Vedit ehkäpä Suomen ennätys lukemat perinteisessä viivajuoksutestissä elokuussa. Missä miehen valtaisan kunnon salaisuus, vai paljastatko sitä koko kansalle?
Viimevuodet olen keskittynyt ja panostanut sekä työssäni että siviilissä ravintopuolen saloihin. On yllättävää miten paljon jopa kansallisen tason huippu-urheilijoilla on selviä puutteita ravintotietoudessa. Toinen seikka mihin olen pyrkinyt keskittymään varsinkin kesäharjoittelukaudella on harjoittelun laatu ja levon merkitys. Nyt kauden startattua levon osuus harjoittelussa on kortilla ja pyrinkin korostamaan palauttavien harjoitusten merkitystä kauden edetessä. Se kun tuppaa aina jäämään laadullisesti puolitiehen :) Siinäpä tuo lyhykäisyydessään :)

Mitkä on odotukset viikonloppuna Raumalla käytävän paikallisderbyn suhteen?
Siitä tulee toivottavasti erittäin jännittävä ja tunteikas herrasmiesten välinen kohtaaminen, joka lopulta jatkoajalla kääntyy Karhujen voitoksi.

Kokoa ns. "All stars" viisikko pelikavereista uran varrelta?
Voi niitä on paljon, mutta jos nyt jotain nimiä tulee mainita niin hyökkääjissä varmasti suosikkeihini kuuluu: Lauri Antila, Matti Vapaniemi ja Ville Salonen. Puolustajista mieleen tulee heti Tatu Ruohonen ja Tero Haapala.

Nopeet:

Niinisalo vai Kankaanpää? Niinisalo (toimituksen mielestä ne ovat kokolailla sama asia)
Omena vai kurkku? Omena
Juoksulämäri vai "kankaanpääläinen"? Parantaakseni suhdettani kolmosvalmentajaani Pekka Nylundiin, valitsen juoksulämärin :)
Hyökkääjä vai pakki? Pakki
Ternimaito vai salaatti? Salaatti (ternimaito oli ns. hairahdus)

Ps. kaikki jutussa esiintyneet hymiöt olivat Vienolan omia. MItään ei lisätty, eikä mitään poistettu.

Lue myös