Karhujen voittoputki sai jatkoa

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Karhut otti neljännen perättäisen voittonsa kun Porvoon kautta Poriin saapunut oululaisryhmä Merikoski SBT:stä ei ollut pysäyttämään vakuuttavia isäntiään. Ottelun loppulukemat kirjattiin lopulta Karhuille murskaavasti 12-2 (2-0, 5-1, 5-1).

Karhut hallitsi ottelua käytännössä ensimmäisestä minuutista viimeiseen, vaikka vierailijoillekin siunaantui ensimmäisessä erässä muutamia paikkoja. Oululaisilla oli oma momentuminsa toisessakin erässä, kun 5-1 kavennuksen jälkeen joukkue pääsi pelaamaan pitkän pätkän kahden miehen ylivoimalla. Karhut kesti kuitenkin suhteellisen helposti kahden miehen vajauksensa ja neljännen miehen astuessa laatikkoon hallitsi Karhut jopa peliä yhden miehen vajaanakin. Tästä tuloksena reiluun 10 sekuntiin värkätyt kaksi alivoimamaalia. Vierailijoille on kuitenkin syytä nostaa hattua, sillä vaikka peli oli suhteellisen aikaisessa vaiheessa jo käytännössä selvä, keskittyi joukkue kuitenkin pelkästään pelaamiseen. Joukkueelta ei tullut yhtään turhautunutta ylilyöntiä, eikä joukkue lopettanut pelaamistaan rumista lukemista huolimatta. Propsit Ouluun näistä.

Karhujen onnistumisen takeena oli loistavasti pelannut ykköskenttä. Vaikkei yksikään kenttä pettänyt tänäänkään, niin ykköskentän tehokkuus oli jotain ihan maagista. Hyökkäyskolmikko Lepola (2+2), Lahtinen (0+3) ja Hulkko (4+2) loivat vaihto toisensa perään paikkoja kuin liukuhihnalta ja onnistumisiakin tuli ihan kiitettävästi. Vielä kun kentän alla pelanneet puolustajat Prokki ja Santanen merkkauttivat muutaman tehopisteen lisäksi tehotilastoon lukemat +8 ja +9 ei kentän peliin voi olla kuin tyytyväinen. En muista koska viimeksi olisin nähnyt pelaajan sarakkeessa ottelun jälkeen lukemat +10 /-1, varsinkin kun joukkue pelasi kolmella kentällä läpi ottelun, toki pakkeja oli ensimmäiset kaksi erää vain viisi, mutta siltikin.

Joukkueessa Roni Tuomelan paikan ottanut ja ensimmäisen ottelunsa pelannut, kultavuonna -95 syntynyt Lauri Kaunisto onnistui myös debyytissään mainiosti. Mahtoiko viides vaihto olla menossa kun lisänimellä Kantti tunnettu Kaunisto latasi pallon vastustamattomasti etuylähyllylle, maali oli samalla ottelun voittomaali. Maalissa pelannut Arvid Vonk onnistui hänkin hyvin pysäyttäen 28 vetoa kaikkiaan 30 laukauksesta. Vonk esitti myös komean liimauksen ensimmäisen erän alkuhetkillä. Pihkanäpin koppi löytyy alla olevasta koosteesta.