Karhut taisteli tasapelin Sipoosta

Karhujen kahden ottelun tappioputki katkesi lauantaina, kun joukkue haki vieraspisteen Sipoosta. Karhujen ja ÅIF:n ottelu päättyi vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen tasan 6-6. Ottelusta oli tulossa porilaisille sysimusta avauserän alkupuoliskolla. Joukkueelle tuli täydellinen mustahetki vajaan seitsemän peliminuutin kohdalla. Kotijoukkue ÅIF onnistui iskemään pallon kolmesta reilun minuutin aikana Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin taakse. Avauserässä Benjamin Lepola onnistui kuitenkin kaunistelemaan lukemia porilaisittain siedettävimmiksi yhden osumansa toimesta.

Toisen erän alku oli jälleen vaikea Karhuille. Aiempien pelien tapaan erien alut ovat olleet tuhoisia, niin myös Sipoossa. Toista erää oli pelattu vain 56 sekuntia kun ÅIF lisäsi johtonsa lukemiin 4-1. Tämän jälkeen tapahtui porilaisjoukkueessa selkeä herääminen ja joukkue onnistuikin nousemaan toisen erän aikana kolmen maalin takaa tasoihin 4-4. Parissa edellisessä ottelussa takkuillut ylivoima onnistui nyt toisessa erässä kahdesti, kun ÅIF:n Matias Kuismalle puhallettiin 5 minuutin jäähy varallisesta pelistä. Karhujen toisen erän osumista vastasivat kahdesti Tomi Jerkku ja kerran Juha Tikka. Erän loppu puolella PIF onnistui kuitenkin vielä kerran yllättämään Östermanin. Kolmanteen erään siirryttiin 5-4 kotijohdossa.

ÅIF lisäsi johtoaan kolmannessa erässä vielä maalilla. Tämä ei kuitenkaan lannistanut hyvin hyökännyttä porilaisryhmää. Illan hahmoiksi nousseet Jerkku ja Tikka iskivät molemmat maalin mieheen tasoittaen ottelun viimeisen puolentoista minuutin aikana. Karhujen kaksi viimeistä maalia syntyi ilman maalivahtia.

- Tänään mentiin parempaan suuntaan. Pelattiin erittäin hyvä peli hyökkäyssuuntaan, paikkoja saatiin aikaiseksi, mutta viimeistelyssä olisi vielä hieman parannettavaa. Todella tärkeä taistelupiste, kahdesti noustiin takaa tasoihin, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Tomi Jerkku ja Juha Tikka olivat hyviä tänään. Molemmat pelasivat pirteästi. Ei hullumpi esitys myöskään Benjamin Lepolalta, jatkoi Nylund.

Tomi Jerkku 3+0
Juha Tikka 2+1
Benjamin Lepola 1+2
Ville Salonen 0+2

Karhujen ottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina kotiottelulla SB Welhoja vastaan kello 14.00 alkaen.