• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Sunnuntaina sarjakärki vieraaksi


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen ottelut jatkuvat sunnuntaina, kun Divarin kärkipaikkaa pitävä Blue Fox saapuu Porin urheilutalolle mittaamaan kotijoukkueen iskukyvyn.

Kuuden ottelun voittoputkessa porskuttava Blue Fox on tuttu vastus kotijoukkueelle. Pitkän historian Divarissa omaava Blue Fox pelaa sarjassa nyt 19. kauttaan. Tilastoihin mahtuu siis kaikkiaan 454 ottelua Divarissa, 518 sarjapistettä ja lähes 2600 tehtyä maalia.

Kahdeksan ottelua tällä kaudella pelannut Blue Fox on taipunut vain kerran. Kauden toisessa ottelussa Erä Akatemia haki täyden pistepotin Uusikaarlepyystä. Kuudesta viimeistä voitosta vain kaksi on kotikentällä voitettuja, vieraissa joukkue on siis voittanut neljä kertaa putkensa aikana.

Blue Foxin alkukauden ykköspyssy on Porissakin käynyt Tero Saaristo. Kahdeksan ottelun aikana 11 kertaa osunut Saaristo johtaa joukkueensa pistepörssiä 15 tehopisteellään. Divarin pörssissä Saaristo on sijalla kolme. Maalipörssissä Saariston edellä on ainoastaan Karhujen Benjamin Lepola 14 osumallaan.

Joukkueesta löytyy myös mielenkiintoinen seurattava, kun Divarin koko historian pistepörssiä ylivoimaisesti johtava Johnny Ojala metsästää uransaa 700 tehopistettään. Tällä hetkellä Ojala on 698 tehopisteessä. Ojalan tehopisteet ovat syntyneet 263 ottelussa. Vertailuksi pistepörssin kakkosena oleva Robert Olenius on reilut 250 tehopistettä perässä Ojalaa.

- Todella mielenkiintoinen peli luvassa. Blue Fox sytyttää aina ja joukkueessa on todellisia salibandypersoonia. Löytyy Jori Isomäkeä ja Johnny Ojalaa. Unohtaa ei sovi myöskään Divarin väriläiskää, Ville Rynnästä, kommentoi sunnuntain vastusta valmentaja Pekka Nylund.

- Kotietua meillä ei otteluun ole. Parhaillaan tullaan pohjoisesta bussilla kotia kohti. Blue Fox puolestaan taitaa olla tällä hetkellä jossain Tampereen nurkilla. Yleisön tukea siis tarvitaan huomenna ja paljon. Nyt on viimeistään tultava urheilutalolle kannustamaan Karhuja, päättää Nylund.

Karhut lähtee haastamaan sarjakärkeä kolmen tappiottoman ottelun putkessa. Kolmeen viimeiseen otteluun on mahtunut kaksi hienoa nousua vieraskentällä, jotka ovat tuottaneet kolme pistettä. Edellisessä kotiottelussa Karhut oli paikoitellen vaikeuksissa Welhoja vastaan. Kolmannen erän tehohetki kuitenkin riitti kotivoittoon. Nyt joukkueen on parannettava kotipelaamistaan, mikäli pisteitä sarjakärjeltä haluaa saada.

Sunnuntain kotiottelu Blue Foxia vastaan alkaa Porin urheilutalolla kello 17:00 alkaen. Nyt siis kaikki paikalle kannustamaan porilaisjoukkue kotivoittoon sarjakärjestä.

Lue myös