Karhuille makea vierasvoitto

Karhujen lauantainen reissu Limingan Liikuntahallille päättyi lopulta porilaisittain upeasti vaikeista hetkistä huolimatta. Ottelun avauserä ei luvannut helppoa iltaa Karhuille, sillä vahva kotijoukkue vei sen nimiinsä maalein 4-1. Illan ensimmäinen osuma nähtiinkin jo 56 pelisekunnin jälkeen. Karhujen ainokaisesta maalista vastasi Benjamin Lepola reilun kuuden peliminuutin kohdalla. Lepolan 1-1 osuman jälkeen Niittomiehet onnistuivat iskemään pallon kolme kertaa Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermannin taakse.

Toisessa erässä Karhut nousi hienosti kolmen maalin takaan tasoihin 4-4 tilanteeseen. Porilaisryhmän maaleista vastivat hyökkääjät Juha Tikka, Tomi Jerkku ja Mikael Lindroos. Erän loppu oli kuitenkin jälleen heikko ja kotijoukkue onnistuikin maalinteossa kahdesti. Päätöserään siirryttiin siis 6-4 kotijohdossa.

Karhujen ilta synkkeni entisestään kolmannen erän alussa, kun parin peliminuutin jälkeen Niittomiesten Niko Peltonen lisäsi kotijoukkueen johtoaan numeroihin 7-4. Karhujen kuitti tuli kuitenkin nopeasti, sillä vain 20 sekuntia takaiskumaalin jälkeen Karhujen Asko Aaltonen iski uransa ensimmäisen Divari-maalinsa. Päätöserän puolessa välissä porilaisten Juha Tikka ja Rami Prokki viimeistelivät maalin mieheen tasoittaen ottelun numeroihin 7-7. Näin Karhut oli noussut toisen kerran tasoihin kolmen maalin takaan. Samalla tapaa joukkue käänsi myös edellisen vierasottelunsa Sipoossa.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 4:28, kun Divarin pistepörssiä johtava Benjamin Lepola räjäytti vierasjoukkueen vaihtoaition juhlimaan. Benkun illan toinen osuma ratkaisi ottelun ja takasi porilaisille pisteiden täyteisen kotimatkan.

- Oli taas oikeen kaksi jakoinen peli. Ensimmäinen oli huono meiltä ja oltiin täysin vastaantulijoita. Toinen erä puolestaan oli hyvää meiltä. Kolmannessa sitten taisteltiin. Onneksi lopussa Benkku teki ratkaisun, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Ottelu oli raskas etenkin puolustukselle. Ensin putosi pelistä pois Puisto, sen jälkeen Aapo ja lopuksi vielä Halminen, päätti Nylund.

Karhujen tehokkaimpana pelaajana Niittomiesten kaadossa hääti kokoonpanoon palannut Rami Prokki tehoin 1+2. Saku Lahtinen merkkautti tililleen myös kolme tehopistettä syöttämällä mm. ottelu voittomaalin.

Karhujen maalilla pelannut Österman merkkautti tililleen lauantain ottelussa kaikkiaan 24 torjuntaa. Niittomiesten maalilla torjunut Toni Pallari ehti 27 laukauksen eteen.