• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Maalienhoitaja - Benjamin Lepola


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Nimi:
Benjamin Lepola

Pelipaikka:
Hyökkääjä

Pelinumero:
92

Olen 23-vuotias Jyväskylässä syntynyt peluri. Asustelen Porissa ja opiskelen sosionomiksi SAMK:ssa. Sählyura lähti liikkeelle legendaarisessa Länsi-Porin Gepardeissa seitsemän vanhana. Olli-Pekka Prokki värväsi jossain E-junnuiässä Karhuihin. Pallopelejä on tullut pelattua siitä lähtien kun opein kävelemään. Futis kulki mukana aina 15 kesäseksi asti.

Kaksi vuotta takaperin lähdin Jyväskylään opsikelemaan ja pelaamaan. Pelit jäi kuitenkin vähiin loukkaantumisen ja koulun takia. Valmistuttuani lähihoitajaksi palasin takaisin Poriin jatko-opiskelemaan. 

Miksi pelinumero 92?
Pelasin pitkään numerolla 20, mutta kun pääsin pelaamaan A-junnuissa niin numero oli Miikka "pölö" Virtasen käytössä. Päädyin ottamaan numeron 92 syntymävuoden mukaan.

Paras muisto tähän mennessä salibandyuraltasi?
Jatkoajalla ratkaiseminen on aina hienoa ja niistä päällimmäisenä on mielessä Ilvestä vastaan liigakarsintapelissä ratkaseminen, oisko se ollut kevät 2012. Lisäksi paikallisväännöt on ollut hienoja kokemuksia ja toivottavasti niitä pääsisi jatkossakin pelaamaan.

Yhteistyö Lahtisen Sakun kanssa toimii kentällä erinomaisesti, mikä on salaisuutenne?
Ollaan pelattu Sakun kanssa yhdessä ihan pikkupojista asti. Sakun työmäärä meidän ketjussa on valtava. Saku pelaa kahteen suuntaan jatkuvasti, puolustaa, riistää, harhauttaa, avaa ja rytmittää peliä. Pelin käännöt tapahtuu lähes aina Saken kautta. Saku on yksi Divarin parhaimpia senttereitä ja pitääkin välillä vastustajia täysin pilkkanaan. Pelataan sählyä samalla pelinopeudella ja tiedetään hyvin missä toinen menee kun ollaan niin pitkään pelattu yhdessä.

Kävit Happeen organisaatiossa kaudella 13-14, miten jyväskyläläisten toiminta erosi porilaisten vastaavasta?
Sen lyhyen ajan mitä Jyväskylässä pääsin toiminnassa mukana pyörimään niin ehdottomasti toiminnan ja harjoittelun suunnitelmallisuus oli eri tasolla. Harjoittelussa panostettiin lajille ominaisiin asioihin esim. nopeusharjoittelua tehtiin runsaasti, kun taas Porissa sitä ei harrasteta lainkaan.

Tavoitteet tälle kaudelle?
Tämän kauden tavoitteena on mennä playoffeihin asti ja haastaa jokainen joukkue sarjassa. Tähän mennessä ollaan onnistuttu siinä hyvin.

Kolme nopeaa:
1) Laukaus vai harhautus
One-timeri

2) Ylä- vai alakulma
Yläkulma

3) Syöttöpiste vai maali
Maali

Lue myös